Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
До собствениците на непререгистрирани ЕТ. Важно!!! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: До собствениците на непререгистрирани ЕТ. Важно!!!
ToHu написа:
Ще ми вземат 5 хил глоба, ама като ми върнат ДДС-то дето ми го дължат, а и няколко фактури имам дето вече им е крайно време да се обевят като несъбираеми, ако искат да заповядат, да извадят глобата и останалото от надвнесено ДДС, данъци и дължимите ми към момента ДДС го чакам по сметка.
п.с. това май беше по предходен пост. ....

Бе не се пали толкова, държавата е най-големия играч, плюс това играча който раздава картите, правят ти една бърза ревизийка и се оказва, че ти дължиш 5 пъти по дължимото ти ДДС :D

За мен е изцяло сгрешена концепцията за връщане на ДДС. Само проблеми, едните недоволни че взели малко, други че не им го върнали на време, трети нам си кво. Колко е по-лесно държавата да покаже среден пръст на всички дедеседжии и толкоз. Както на мен не ми връщат ДДС-то така и на фирмаджията няма да му го връщат. Това са милиарди лева свежи пари отиващи директно в бюджета, пък нека после ми разправят, че имало дефицит.
Защо да се облагодетелствува фирмаджията ? За да може после да дои незаконно ДДС, т.е. да краде на воля. Не знам как е по-другите държави, дали въобще връщат нещо. Че 10-15% от фирмите в България съществуват заради незаконното точене на ДДС. Ми при такъв голям процент вадиш балтията и сечеш до корен. Ама сакън ша се накърни думикрацията, пусти Сталин и Гулаг :D .

Сря Яну 04, 2012 5:14 am
Профил WWW

¶ написа:
Не знам как е по-другите държави, дали въобще връщат нещо. Че 10-15% от фирмите в България съществуват заради незаконното точене на ДДС. Ми при такъв голям процент вадиш балтията и сечеш до корен. Ама сакън ша се накърни думикрацията, пусти Сталин и Гулаг :D .

Ми гледай сега и тук е така, всичко което си купил и има ДДС го описваш в разходите, по същия начин и в приходите. Ако чиновниците надушат нещо и имаш голям дисбаланс в приходи и разходи демек повече разходи ще се заровят дали не правиш далавера, всичко над определена сума се проверява без пропуск.
Ако работиш дълго време на загуба пак ще те проверят да нямаш нещо на черно, ако показваш приходи редовно и си плащаш данъците няма да те ровят. Ако те гепят и в затвора може да идеш не си поплюват, поне корупцията тук е малко по невървяща, не съм казал че няма но някак си не се вижда :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Яну 04, 2012 7:19 am
Профил
Аватар

Когато казвам Сталин и Гулаг имам в предвид такива истории: http://www.dnevnik.bg/pazari/2012/01/04 ... _da_plati/
Тогава изпълнявахме управлението на наземините светлини на старата писта и гледахме как "кувейтците" строят новата писта, и властите уведохиме, и никой не си мръдна пръста. Тогава министър на икономиката беше "спеца" Никито Василев, дойде, взе си парите, откри пистата и терминала, въпреки че не отговаряха на нито един стандарт. Сега бам, и $38млн. обезщетения. Убеден съм, че зад този кувейтски консорциум стои негово величество Кобурга.

Сря Яну 04, 2012 7:38 pm
Профил WWW
Аватар

Цитат:
"Получихме писмо, което ни известява, че кувейтският консорциум е спечелил арбитражното дело в Париж и Летище София трябва да заплати 38 млн. щатски долара", казва пред изданието Московски като допълва, че "това на практика лишава летището от възможността да реинвестира в развитието си".

тия не са ли пратили някой адвокат или поне посланика да слуша какво става на делото, че е трябвало да им пишат писмо?

Сря Яну 04, 2012 8:09 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

plameniv написа:
¶ написа:
Ако бях модератор щях да изтрия темата на Lupus, за да се върже бюджета :D Да не са се барали по ташаците 4-ри години :D

Със и без нея те пак са се барали дет не тряя :D
Тва е просто замислен номер отдавна на тея кожодерачи да одерат още една кожа с още такси и таксички, никъде по света няма държава да направи закон за пререгистриране на фирми. Това е нож или по скоро брадва в гърба на дребния бизнес. Според мен тряя са се съберат група хора и да съдят държавата в международен съд най вече за принципа не толкова за пари и да отменят сума закони приети като тва БББ малумно пра...во :x
Не знам толкова ли са малоумни и безмозъчни да осъзнаят че точно дребния бизнес ги храни, със унищожаването му не само че безработицата ще се вдигне ами и нелегалния бизнес ще скочи. Едрия бизнес винаги намира вратички да си оправи сметките и да плаща много по малко :evil:

И тука няма закон за пререгистриране на фирми !
Това е само допълнение, което е писано от "първокурсници", които изобщо не са чели Закона!
В Закона, както и в допълнението никъде не се упоменават срокове!
Е от къде тогава го измислиха тоя срок до 31.12.2011год. ?
Няма ли някой юрист, които да ги разкаже тия неща?
То вярно, че в момента е по-евтино да регистрираш нова фирма отколкото да се жалваш за регистрацията на старата!
И стигаме до това, че Закони си имаме и то много добри, но просто няма кой да ги спазва!

Пон Фев 13, 2012 4:53 pm
Профил ICQ
Аватар

WDW написа:
Закони си имаме и то много добри, но просто няма кой да ги спазва!

е, чак пък да са добри...
промените в закона за ДДС, обществените поръчки, трудовото законодателство (и още много други) не може да ги преброи дори обикновен депутат. дори да си събуе и чорапите.
важни закони се променят през няколко месеца, понякога промените касаят философията на закона. а пък приложението му е винаги е буквоядно, особено от данъчните.
но на фона на блуждаещите мисли на премиера, законите са направо стабилни

Пон Фев 13, 2012 7:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6