Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
А за CVT какво ще кажете?

Пон Юли 23, 2018 12:25 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

relsys написа:

Икономисват гориво, НЕикономисват ремонти и подръжка, упрекват ги за липса на динамика (пенсионерско каране). :)

Пон Юли 23, 2018 1:46 pm
Профил

CVT ме радват като идея, но не знам дали са стигнали достатъчно ниво на надеждност. Първият ми сблъсък с една примера модел 1999-та мисля. Особено като чувство, даже "вносителят" каза че като я купил от Швейцария и тръгнал насам се припотил като усетил че не "сменя" и се отбил в сервиз да я видят какво и е, бидейки готов да олекне яко - те му се изсмяли и го пратили да си кара колата...
В момента повечето японски са с CVT-та на Jatco - предполагам че за режим "нова в гаранция, после нова в гаранция..." (а-ла-Димитър) сигурно са си съвсем безпроблемни. Но на онези години (преди 10-тина) се знаеше че 100-150 хил.км изкарват (на нисаните) и искат нов ремък. Мултитроник на ауди също е чудесно за каране, но тежко за ремонт - а там е метална верига.
Дори хонда се дънеха - на HR-V cvt-то редовно кляка на под 100хил км (50-60хил казват че му е типичния живот до ремонт, но не знам колко тежи той).
Сигурно разликата между cvt и класически, степенен автоматик с планетарни откъм живот и надеждност е никаква вече, но за "радост" на шофьорите измислиха "роботизирани" кутии и там е голям шпек също.

Пон Юли 23, 2018 3:50 pm
Профил
Аватар

relsys написа:

Като какво - поддръжка или комфорт при шофиране?

Пон Юли 23, 2018 4:18 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

CVT не носи на въртящ момент -- затова и почти го няма при дизелови автомобили, както и на по-мощни бензинови. Ако ще се тегли каравана/ремарке/лодка, също не са много подходящи.
Гледам слагат ги на доста хибриди. За усещането при шофиране -- не съм карал, ама казват, че в началото поне е малко странно.

Вто Юли 24, 2018 9:49 am
Профил

Хибридите, или поне на Toyota не са точно CVT. Там по-скоро липсва скоростна кутия и постигат ефект на CVT с промяна на съотношението на оборотите на двата ел. двигателя и ДВГ.

Вто Юли 24, 2018 10:12 am
Профил
Аватар

Тая тема била озаглавена "коли". Във същия раздел, неколо реда по-надолу има друга, озаглавена "автомобилите". Струва ми се че липсва такава именуваща се "мепесета", "кокошарници" или нещо подобно, в която да се обсъждат същите неща? :lol:

Вто Юли 24, 2018 10:32 am
Профил
Аватар

Аз имам хибрид на хонда с CVT. Наистина ми се вижда леко пенсионерска кола, но идеята и е да бъде икономична. Средният ми разход в София е около 5/100.
Има възможност предавателното съотношение на CVT да се избере ръчно измежду 7 предварително зададени стойности но това не променя особено динамиката.

Вто Юли 24, 2018 12:38 pm
Профил
Аватар

Тегавичко е за каране извън града, веднъж ми се наложи точно с такова да пътуваме 4 човека вътре и малко багаж (Honda CVT hybrid) - Абе бая се потяха дланите при изпреварване.
А и като цяло не отбеляза никакви чудеса в разхода...

Виж за града е доста добро решение - разхода е много добър, факт.

Вто Юли 24, 2018 1:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Тегавичко е за каране извън града, веднъж ми се наложи точно с такова да пътуваме 4 човека вътре и малко багаж (Honda CVT hybrid) - Абе бая се потяха дланите при изпреварване.
А и като цяло не отбеляза никакви чудеса в разхода...

Виж за града е доста добро решение - разхода е много добър, факт.

Това да не е някакъв малък мотор? На извънградско стават лами.

Вто Юли 24, 2018 5:17 pm
Профил
Аватар

Честно незнам, ама на каране се усещаше под 100 коня, нищо че е хибрид.

Едит: Сега ги цъкнах в нетя, 1.3 литра 98 коня + 20 коня от електриката. Определено се държеше доста по зле от тези данни като динамика, а даде разход над 7/100, ама то си искаше бая настъпване за да се движи нормално...

Човека обаче в градско също се хвали с разходи около 5-6, вероятно рекуплацията на енергията там дава резултат.

Вто Юли 24, 2018 6:09 pm
Профил ICQ

А колко тежи тази кола ?

Вто Юли 24, 2018 8:36 pm
Профил

За малко аз карах едно поло дизел 1.3 близо 2 години, че по-лесбо, ами ок си бешени за града и за магистрала,7-8 на 100.

Вто Юли 24, 2018 10:12 pm
Профил

Абе тя и моята е с CVT ама градско гори към 15/100 ... на извън градско по се ядва - 7-8/100 ...

Сря Юли 25, 2018 12:02 am
Профил

винаги ми е било странно като различни хора си сравняват разхода
всеки кара различно, съответно една и съща кола може да има разлика в пъти
за малко карах един хюндай джип турбо дизел - с икономично каране можех да го докарам под 6 (имам предвид много икономично каране, може би около 5.5)
но веднъж бързах на магистралата настъпах малко, от сливен до пловдив празна магистрала, повечето време карах с около 160-170..... и..... гледах стрелката на резервоара как видимо слизаше надолу, помислих да нямам дупка някъде.... не можах да го засека точно с такова каране колко гори ама ми се стори че е повече от 15 на 100
което прави повече от 2 пъти разлика за един и същ автомобил
брат ми пък какво шофиране има... дори на светофар оборотите му не падат под 3000...

Сря Юли 25, 2018 7:25 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 197  Следваща