Отговори на тема  [ 670 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Следваща
Говорилня 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Говорилня
Grubi написа:
те и LCR тестерите им не са лоши. да не говорим за другите прибори :)

https://www.hioki.com/us-en/products/lcr-meters/10-mhz

Нямам нищо напротив ХИОКИ то ,но мисля че споменах че ми трябва за домашна употреба....... ама само като гледам параметрите и гарантирам че цените са соленички.

Сега погледнах САНВА - оказа се че даже са комшии ,на 10 км от мене са ,звъннах ама ма разкараха ( така и предполагах де ) щото не било магазин на дребно....

2023 Sanwa-America.com
A Division of Sper Scientific Instruments, LLC | 8281 E. Evans Rd., #103 Scottsdale, AZ 85260

Пет Яну 06, 2023 10:46 pm
Профил
Аватар

Ама... какво ще им се обаждаш и ще им се молиш даже.
Купуваш онлайн директно
https://www.sanwa-america.com/products/ ... -sQAvD_BwE

На ти и Aджилент за същите пари, и т.н. и т.н.

Съб Яну 07, 2023 12:16 am
Профил

Grubi написа:
Ама... какво ще им се обаждаш и ще им се молиш даже.
Купуваш онлайн директно
https://www.sanwa-america.com/products/ ... -sQAvD_BwE

На ти и Aджилент за същите пари, и т.н. и т.н.

Обадих се все пак с надеждата че ако има магазин , може да се пипне стоката.......
Инак Аджилентски ако искам да има интерфеис с ПЦ е по скъп- прегледах ги .

Пон Яну 09, 2023 6:49 pm
Профил

не помня в коя тема беше за изкуствения интелект.... една забавна "новина" :D
https://it.dir.bg/tehnologii/uchilishta ... ha-chatgpt

Вто Яну 10, 2023 12:58 am
Профил

Grubi написа:
Атестацията за качество е, че машината си вършеше работата почти 20 години, преди разни нАучни гении да и видят сметката, при минимална или никаква подръжка......!

Малко ново инфо, по късно мога и снимки да пусна. Пратихме семпли от един ламинат за проби, сега не знам чиляка дето е в САЩ ли нещо не може да се оправи или толкова са му възможностите, но фрезичката изобщо не се оправи с 50 um mild steel.
Тестваха и лазерите, ако го пуснеш да изпарява прецаква субстрата /FR-4/ може да се пусне в режим който е нещо като гравиране, много пасове с по-малка мощнос, на пръв поглед изглежда ок, но пиши на късо, явно е останал съвсем тънък слой защото се не види с око.
От лазерните евентуално най-скъпите модели може да станат, ще правим и с тях проба че нямаше налични, но лично според мен са му объркали цената с един порядък, въпреки че клиента е склонен да я плати ако наистина работи.

Сря Яну 11, 2023 6:38 am
Профил
Аватар

За платкаджийство с лазер има бая клипчета в тубата - ако изгори медта - ще прогори и субстрата - няма спасение. Аз още не съм правил проба с боя ама може би ще стане. Идеята ми е първо да надупча платката, после да я пръсна с черен спрей, да го мина с лазера (да прогори боята) и накрая пак в химията. Гледах един с файбър за гравиране - прави си всякакви експерименти, включително и с боя (той даже с бяла го прави) и най добре му се получи с боята. Пробва се и отвори да пробива - става ама яко изгаря субстрата.

Сря Яну 11, 2023 9:16 am
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
Grubi написа:
Атестацията за качество е, че машината си вършеше работата почти 20 години, преди разни нАучни гении да и видят сметката, при минимална или никаква подръжка......!

Малко ново инфо, по късно мога и снимки да пусна...

Вероятно и типа/режима на лазера също е важен - ако е FR4 подложка, може би е добре да има първи груб пас за премахване на оксидирания слой, и после работа. Ако някой направи такова нещо за А4 или А3, комбинирано с CNC глава за отворите и фрезоване на контура и успее да свали под 10к пари, 100% ще има клиенти. И цялата мръсотия със стружките (освен от отворите и контура) няма да я има - само добра вентилация ще трябва, но тя се иска във всички случаи.

Последна промяна Grubi на Сря Яну 11, 2023 1:51 pm, променена общо 1 път

Сря Яну 11, 2023 11:43 am
Профил

Има един сериозен проблем с текстолита - дори съвсем малко да е прогорен и дори с мултицета да показва че няма връзка, при по високи напрежения пак пробива, имал съм много такива случаи, пробив, черно петно, за пробата го зачистя малко и работи известно време, но малко черно да остане - пак пробива след време

Сря Яну 11, 2023 1:18 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
...И цялата мръсотия със стружките (освен от отворите и контура) няма да я има - само добра вентилация ще трябва, но тя се иска във всички случаи.

Освен ако според някоя евродиректива не се окаже, че заради изгорелия материал трябва да имаш и скъпи супер-дупер филтри улавящи каквото излиза при печенето.

Сря Яну 11, 2023 2:32 pm
Профил
Аватар

Има естествено :)

Сря Яну 11, 2023 2:40 pm
Профил
Аватар

Да се върнем към железарската страна на въпроса. Има ли практически наблюдения какво става със залепването на медния слой след прогаряне на стъклотекстолита?
Че практиката от гърмени или лошо ремонтирани устройства показва, че след прегряване медта се бели и от строг поглед.

Сря Яну 11, 2023 2:46 pm
Профил

Ами трудно ми е да кажа какво ще стане с медта тъй като това не е мед а стомана и аз съм го ламиниран но без преса за ламинация. Не виждам да има склонност да се бели ама знам ли. Те с тоя лазер са тествали https://www.lpkf.com/en/industries-tech ... tolaser-u4
Твърдят че няма никакви проблеми на флекс субстрат, т.е.каптон и подобните му. Аз им пратих FR-4 защото идеята беше да се тества фрезичката, ама не би.
Лазера им има различни режими, не е ни гравиращ ни режещ, правен е за точно та цел, над $600к му искат колкото струва Митсубиши или Тумф като за метал :)
Предполагам ако е на негорим субстрат ще е по-добре, може да се пробва керамика а може и на каптон да стане.

Сря Яну 11, 2023 2:56 pm
Профил
Аватар

https://www.amazon.co.uk/microscope-acc ... B0B367CY3B

400х !!
Хммм... не ми трябва, не ми трябва, не ми трябва... 8-[

Сря Яну 11, 2023 11:19 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
https://www.amazon.co.uk/microscope-accessories-preparation-Smartphone-Magnification/dp/B0B367CY3B

400х !!
Хммм... не ми трябва, не ми трябва, не ми трябва... 8-[

Варио ли е, или твърдо 400?
Ето ти още един къде не ти требе :)

Чет Яну 12, 2023 2:16 pm
Профил

Реконструктор написа:
Ето ти още един къде не ти требе :)[/url]

Играх си с подобен. Идеален е за откриване на тръби за подово отопление и ВиК в пода и стените, откриване на течове в банята под плочките, както и термоснимки на сгради за термозагуби през зимата.

Чет Яну 12, 2023 6:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 670 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Следваща