|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:38 am
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Световна икономика и ред
Ако сме изчерпали барбекютата и ще сменяме темата, я дайте акъл за читава клавиатура? На сегашната взе да и блокира шпацията и след 10-на години вярна служда ще трябва да я сменям. И тъй като тук по магазините се продава само AZERTY ще трябва да поръчам от Амазон някакво QWERTY. Да препоръчате нещо? Марка? Механична? Бюджета не е проблем, за инструменти не пестя пари ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Окт 01, 2023 12:43 pm |
|
 |
|
nik
|
Да, щото си много светнат за това повтаряш "плиткоумните" ми примери Виж сега, ти не си човека който ще ми дава наклон в живота как да мисля и какво да правя Ти си човека който нарича фактите руска пропаганда, дори когато няма нищо общо с русия Това означава само едно - още си много далеч от отворени очи и имаш нужда от още много отваряне, за това линкове ще има още много, поне докато спреш да се опитваш да манипулираш и изкривяваш всичко, минимум Ако дир-а не ти харесва, всяка една новина може да бъде намерена 1:1 и в други медии, включително и западни от където са превеждали, ако искаш мога вместо един да ти пускам по няколко линка, един от дир и няколко западни, да не се окаже че има и хамерикански медии които работят за путин 
|
| Нед Окт 01, 2023 12:46 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ако си свикнал с US подредба, търси такава. Че и ингличаните използват QWERTY, но има около десетина бутона с различна подредба от US.
|
| Нед Окт 01, 2023 1:00 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е то кой от нашето поколение не е свикнал с US и фонетична кирилица  Стария ми мак беше с английска клавиатура и си беше мъка ... но новия е с US international ... но х86 десктопа си му трябва истинска клавиатура. Ако може да е механични клавиши като оригиналните ИБМ-мски клавиатури навремето ама да е по тихичка, че да не дразня началничката
|
| Нед Окт 01, 2023 1:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Все още се намират и IBM / HP клавиатури  Имаше производител ма нещо ми изкочи от главата, рочно клавиатури с бутони предлага, разгледай амазон, там съм ги виждал.
|
| Нед Окт 01, 2023 2:12 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Тони, проблема е, че има толкова голям избор, че човек направо се загубва. Затова питам ако някой вече е разучил кое си струва и кое не си. Ако не утре поръчвам някакъв модел - амазон бейсик примерно, там е дорбно отношението цена/качество, но ще се чувствам прецакан 
|
| Нед Окт 01, 2023 2:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Използвал съм лоджитек, май беше G413 но не съм 100% сигурен, опитвам да го позная по картинката, не е лошо, клика е млко по-мек. Иначе Чери си е класика. Иначе в ебей има неотваряни HP-та от 90-те, за мен това е най-доброто, от доста време се каня да си купя и все не се наканвам.
|
| Нед Окт 01, 2023 6:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Клавиатура от деветдесетте не е ли PS2? Дай примерен линк?
|
| Нед Окт 01, 2023 6:37 pm |
|
 |
|
palavrov
|
PS2 няма проблем, пълно е с конвертори до USB - обаче, май вкарват някакъв лаг и ако ще играеш doom си прецакан 
|
| Нед Окт 01, 2023 6:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ps2 е, не става за лаптоп, но мойто дъно има ps2, също мисля че и с адаптер ps2/usb работят. https://www.ebay.com/itm/115062345077?e ... R-CloL_dYgТе това съм го ползвал и съм много доволен, сега като се заговорихме поръчах едно.
|
| Нед Окт 01, 2023 6:56 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Поразучих малко, на първо четене ми хареса Keychron Q6 - може да се къстомизира и да се пипа фирмуера. Загледах и Das Keyboard ... ама като, че Keychron е по добре. Лошото е, че в нашенските амазони откъдето лесно се издава фактура има много беден избор и почти не се намира qwerty - ще трябва да е някакъв баребоне със съответното губене на време да се сглоби и т.н. т.е. накрая ще се ядосам и ще взема някакво менте за без пари с доставка утре.
|
| Нед Окт 01, 2023 8:14 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Гейминг клавиатура на Лоджитек е точно обратното на "безшумна", имам една, с подсветка с различни цветове, но точно поради шума я пенсионирах още първата седмица. Не ми стана ясно защо и викат гейминг - клавишите имат адски дълъг ход, на нея изкарвам два пъти по-малък рейт на стрелба от обикновенна клавиатура.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Окт 01, 2023 8:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
G413 не е гейминг, няма и RGB подсветка, само бяла, и не е много шумна, тази трябва да е защото не виждам друга само с бяла подсветк и мехнични бутони. За das виждал съм ги но нямам никакъв опит. Аз клавиатура използвам само за работа и то доста конкретна, налага ми се и да пиша, не код текст ...HP-то ми беше суперудобно, сега ще видим дали все още ми е удобно, от последното са минали доста годинки. Иначе Чери не с лоши, но ако се търсят светлинки и др.екстри ...не са много геймърски май, въпреки че и за такива ги рекламират.
|
| Нед Окт 01, 2023 9:24 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
 |  |  |  | ToHu написа: G413 не е гейминг, няма и RGB подсветка, само бяла, и не е много шумна, тази трябва да е защото не виждам друга само с бяла подсветк и мехнични бутони. За das виждал съм ги но нямам никакъв опит. Аз клавиатура използвам само за работа и то доста конкретна, налага ми се и да пиша, не код текст ...HP-то ми беше суперудобно, сега ще видим дали все още ми е удобно, от последното са минали доста годинки. Иначе Чери не с лоши, но ако се търсят светлинки и др.екстри ...не са много геймърски май, въпреки че и за такива ги рекламират. |  |  |  |  |
ОК Тони, дължа ти извинение, сега минах през гаража да погледна за модела и се оказа че клавиатурата е КУРсар. Иначе аз също ползвам Лоджитек но не-геймърски вариант
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Окт 01, 2023 9:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то и аз говоря по спомен, ама като гледам в сайта им не виждам друга която да съвпада със спомените ми 
|
| Пон Окт 02, 2023 12:40 am |
|
|