|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Е все трябва да има някакъв заместител? Просто не мога да си представя че са сложили толкова сложен ДМА контролер само за memcpy... Ми аз всъщност ще закачам FPGA тъй че ако се наложи и бъс мастер ще направя не е проблем. Обаче като гледам аз не виждам локалната шиничка да позволява мастери. Единствено тоя юзер режим ми е малко тъмна Индия и се надявам през него нещо да става, ма как? На първо четене гледам се пише в някаква памет, то я "просвирва" и така мога да направя каквато си искам форма на сигналите.. Обаче мен формата на сигналите не ме вълнува - все пак от другата страна е FPGA и там е достатъчно гъвкаво... Проблемът е, че данните ще са с променлива скорост. ФПГА-то прави някаква компресийка и от време на време бълва нещо. Естествено малко ФИФО ще имам, но все пак проца трябва да реагира бързичко и да ги източва иначе се препълвам... Лошото е че скоростта може да стига и 30-40MB/s на моменти, а на моменти да е много по-ниска. Тъй че само с процесор ще е кофти. В смисъл той проца е достатъчно бърз и няма проблем с полиране, ама така го утепвам. И с прекъсвания не искам, щото те ще валят постоянно... пак кофти. Абе баш си трябва добрия стар хендшейк... Да му пусна един ДМА трансфер и когато ФПГА има данни да прави зявки, а проца в някакво разумно време да потвърждава и прави трансферите. Немой да няма нещо такова ?!
тц.. няма таквиз думички 
|
| Сря Май 05, 2010 12:04 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Погледнах го - чипът е хубав, май е нов, не помня да съм го гледал преди (може и да съм де).
На локалния бъс ако искаш ти да правиш бъс мастър отвън работата не изглежда добре.
Не му е такава идеята - там винаги 8308 ше е master доколкото това касае жиците навън,
поне той е мислен да е така. Предполагам можеш да го надлъжеш някак, но не е работа
(да му разтягаш цикли та да намъкнеш твои вътре и т.н., не го гледах може ли да се курдиса
да чака външно ack за данните, обикновено може).
Но да тръгнеш по тоя път мисля, че е кофти идея, може огромна беля да си докараш и да го
разбереш в много късна фаза...
Имаш вътре обаче 32 DMA канала, можеш да ползваш един-два от тях да копират данните
през тоя бъс - това трябва да работи с лекота. Не е чак като SDMA-то, него го погребаха май
че така и никой освен мене не можа да го ползва истински, но изглеждат доста добре, ще
свършат работа на пръв поглед. Струва си да им се почудиш някой-друг ден, докато решиш
накъде. MPC5200B не ти ли върши работа? Него го знам и го ползвам, евентуално можеш да
разчиташ на по-конкретна помощ от мене с него. Няма гигабит мрежа обаче - и е 1.5 пъти по-скъп.
Но тия 8308 ги предлагат на цена за 100 бройки от Freescale, може би са прекалено нови - огледай
и разпитай хубаво, да не излязат грешки (за 5200 имаше такива до неизползваемост, затова и
правиха 5200B).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 05, 2010 12:27 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Още малко (няколко минути) го огледах. Няма SDMA-то от 5200, това се вижда.
Сега това дето го има дали не е реализирано върху SDMA не знам а и едва ли може да се
ползва ако и да е така.
Не видях обаче външни "requestor" жици, това може да се окаже сериозен проблем.
Ако ги съзреш някъде вероятно ще свърши работа, макар 40 М на секунда да е бая,
хубаво се убеди, че локалният им интерфейс го може. Инак вътре сигурно ще минат
лесно, в 5200 минават 20 за ATA, 10-ина за Ethernet и не знам колко за опресняване
на прозорци през PCI (132 MHz вътрешен бъс, 66 PCI).
И не видях такива move-варки като в 5200, едно такова с FIFO дето може човек
да го програмира да чете към FIFOто от един адрес и да изсипва FIFO-то на друг.
Макар файдата от тях да не е ясна, това в 5200 през PCI се оказа безполезно
(пъти по-бавно отколкото без него, добре че бяха буферирали свястно нещата
и без него де та да се бърсти).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 05, 2010 8:32 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Мерси все пак де... ще го мислим
5200 не става, хората искат да е с гигабит, то иначе аз щях да настоявам за АРМ...
|
| Сря Май 05, 2010 9:37 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Май 14, 2010 3:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 14, 2010 6:27 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Определено datasheet-a е уникален.
Такъв не бях виждал досега.
По лошото е, че някой търгаш ще ги изкупи и после ще ги продава като работещи...
|
| Съб Май 15, 2010 2:22 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Какво пречи с тези чипове да се направи устройство, което икономисва ток до 30%?
В Пловдив ще се продават като топъл хляб
|
| Съб Май 15, 2010 2:48 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
не се гъбаркай с тия от ЕВН, големи пе**ли са - нищо не пускаш - едно ПЦ и една микровълнова и пак ти свличат кожата от гърба... електромери с чеп вътре, а? по-лесно да те цакат...  мафия, мафия са си - да ги строиш до стеанта че ... колкото олово могат да носят - толкова да им сипеш...
|
| Съб Май 15, 2010 5:52 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Дебъга на софта ще забави разработката. 
|
| Съб Май 15, 2010 5:52 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Несъмнено, но пък софтуера ще е защитен от копиране
по най-железния начин 
|
| Нед Май 16, 2010 12:17 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пон Май 17, 2010 11:37 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
След специално изследване с ГАК (колайдера бе) се установи ,че въпросните Меги са произведени на 1април в заводите на Микрочип. 
|
| Вто Май 18, 2010 12:33 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
То верно, че гладна кокошка просо сънува  , нищо чудно Хатмел да обвинят Microchip 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Май 18, 2010 3:15 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Нед Юни 27, 2010 5:43 pm |
|
|