Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Впечетление от малки коли .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Впечетление от малки коли ....
Dimitar написа:
Нещо си се объркал...

Много малко са моите познати, които купувайки си нова кола, не са я оставили за поне няколко месеца в сервиза докато е в граранция. Чист късмет е ако си купиш нова кола и нямаш проблеми по време на гаранцията.
Но пък и тука е България, така, че не е ясно какъв боклук се излива на "официалните представители".

Пон Авг 22, 2011 7:20 pm
Профил

Ееее не знам какви коли си купувта твоите познати, или са много скъпи и специални, и тука нито някой им разбира а и части се чакатъ по месец два, или пък не знам. За последните 6 години сме купили над 20 нови коли, общо от тези които са работни няма нито една която да е стояла в сервиз за нещо сериозно, изключая една фабия която и сменяхме турбо, но и тя не стоя дълго. От по луксозните да ги наречем, от една 545, X5, 750il, 645, Q7, Cayenne изключая 645 която имаше проблем с гюрука също няма някоя много стояла, но 545-та, 645, и едното Х5 сравнително по-често посещаваха сервиза, но не мога да кажа че са стоели с месеци или дори седмици, обикновенно ден два. . Q7 е желязна, кайена и той доста прилично се държи, в интерес на истината 750-та е съвсем нова, дойде с една неработеща камера, а и нещо по окачването се прави преди месец май. Така при жената от 20-на Нисана .. мм май са патфайндери да не ви излъжа сега, в сервиз няма ходили за ремонт, но те се карат само зимно време. Едно което имаме С350 за 3 години също не е карано в сервиз за някакъв по-сериозен проблем, както и Rover-а който основно караме също няма особенни оплаквания ако изключим смяната на разеденителна кутия, някъде седмица, верно неприятен проблем. Има и 20-30 малки тойоти ама над тях нямам никакво наблюдения. Отделно дядо лексус ама той много стар за да влиза в статистиката, купен като нов и до момента няма никакви проблеми, но той е на възраста на баба алфа, която също се оказа желязна :)
Та да кажем че новите коли се чупят не е баш, в тия рбаотните които смятам има Cady, Roomster, Fabia, Vito, Transporter. Средно на година са между 50-100.000 км, зависи от това за какво се изпозлват.

Пон Авг 22, 2011 8:55 pm
Профил
Аватар

Тук това няма как да стане просто. Няколко месеца в сервиза е просто немислимо. Още повече че съществуват тъй наречения лемън закон, който общо казано гласи, че ако 3 пъти не успеят да оправят един и същи проблем и трябва да ти дадат нова кола :) . С първата мазда (проблемната) най-големия престой, който е имала в сервиза беше 5 дена, когато се скапа трансфер кейса и трябваше да чакат да дойде инженер от Мазда, за да гледал нещо. Иначе обикновено сменят цели модули/възли и никой не си играе да хаби толкова време и свършват за по-малко от ден. А и то е разбираемо де - часовата ставка във фирмните сервизи почва от 120$ на час и ако ще държат колата един месец, то ремонта ще е по-скъп от самата кола :) .
В БГ предполагам, че проблемите са заради не добре тренирани техници, които идея си нямат какво правят. Отделно като труда е сравнително евтин и те предпочитат да правят разни такива хватки. Тук обаче да продават нови коли, които да имат такива проблеми просто ще им се разкаже играта после да плащат неустоики и да правят риколи. Т.е. никой няма да остане в бизнеса, ако така работи.
Иначе не вярвам колите за различните пазари да се различават чак толкова - по-вероятно е застъпен повече човешкия фактор, както вече казах, а колите са си ОК. Пък и всички знаем как Ганьо обича да преувеличава и да се изкарва жертва :D .

Пон Авг 22, 2011 8:56 pm
Профил
Аватар

Да бе да. Тони е някакъв рядък късметлия. Новите коли върху които аз имам наблюдение са трагедия по отношение на посещения в сервиза.

Но може и да преувеличавам де, за мен е нормално една нова кола ВЪОБЩЕ ДА НЕ ПРИПАРВА В СЕРВИЗА :) Освен за масло и филтри :) Но аз съм свикнал с по-друго поколение автомобили.

Затова и не ги купувам нови, когато се касае за лична кола. Пък и си имам правило - в заем за лична кола не влизам. А да събирам 20-40 к лева за едното ръждиво желязо - как пък не :)

Пон Авг 22, 2011 10:48 pm
Профил ICQ
Аватар

За мен е пък нормално електрониките, дето ги проектираш никога да не се развалят, ама и сам знаеш, че въобще не е така - какво остава пък за една кола с механични движещи се части :D .

Пон Авг 22, 2011 11:02 pm
Профил

Ами има и друго, поддръжка, много зависи как се поддържа. При нас си има човек който се занимава с колите, редовно си ходят за смяна на масло, филтри и всичко. Може да съм късметлия, за по луксозните как да е, впечетление ми прави че рбаотните са доста по издръжливи, а не са скъпи, едно кади е 30-на хил ако е на метан примерно.
За алфата специално според мен основното е че докато я карах поне веднъж на два месеца я вкарвах в сервиза и каквото имаше да се оправя се оправяше, изключвайки разбира се брони и др подобни глупости, все пак с тях разбутвам казани докато паркирам, но пък съм нямал никога сериозни повреди.
Това което ми прави впечетление е че BMW май са най-чупещите се от всички полуксозни коли, примерно ако изключим прожекцията в-у предното стъкло, и малко повечето екстри в седалките отзад /2-3 типа масаж повече/, имаме два мерцедеса от същия клас. и е факт че при тях проблемите са много по-малко. 545-та влизаше горе долу веднъж на два месеца все с грешки в датчик, работа за по час два но си го искаше. 645 имаше проблеми с механиката и сензорите на гютука, неотстраняеми се оказа. Х5-та последната имаше съсщо проблеми със сензори и с ходовата част, не я държахме много, предната изкара май 3 години, доста по добре направена, 750-ката, първо чедойде с повредена камера, според мен недопустимо за кола за една камара пари, после се наложи ремонт по ходовата част, и ако не ме лъже паметта имаше и грешка в сензор. Нито едно от тия не изискваше повече от ден в сервиза, но твърде много неща за твърде малко време. Все при тая марка което още повече затвърждава мнението ми че това си е немска каруца отвсякъде, вози като каруца, държи се на пътя като каруца .. абе каруца си е и тва е. Навремето карах 535i, е па каруца и то си беше от всякъде, от тогава ги намразих, че редовите мерцедеси не са много спортни спор няма, но пък лексъс е според мен поне класа над BMW по-всички показатели. Но то за тях според мен не може да се каже че не са това което са били, щото те май никога не са били нещо повече от три букви, тази 535 дето я карах беше стара, по-скоро беше отдавна, когато уж всички произвеждаха качествени коли.

Пон Авг 22, 2011 11:56 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Някой чувал ли е за ЗАЗ "Forza"? :D
Ако е като древния ми 968А дето го карах преди 20-на години... какви спомени само, къде ли не е ходил и колко бутане е падало... :D :D :D

Прикачени файлове:
1297982924_zaz-forza-sedan.jpg
1297982924_zaz-forza-sedan.jpg [ 8.91 KiB | Прегледано 1386 пъти ]
Вто Авг 23, 2011 6:55 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
За мен е пък нормално електрониките, дето ги проектираш никога да не се развалят, ама и сам знаеш, че въобще не е така - какво остава пък за една кола с механични движещи се части :D .

Да де. Сам знаеш това дето го проектирахме едно време, дали се разваляше и това което проектираме сега, колко занижени са критериите.... Още се търкаля апаратура която сме проектирали преди 20 години и упорито отказва да се чупи каквото и да е по нея. Докато сега сме много далеч от там. Е вярно, че в миналото един нов дивайс значеше 3-4 години развой и поне 5 години пройзводствен цикъл. Докато сега ако всяка година не вадим поне два нови и пройзводствения цикъл е по голям от 2-3 години изпадаме от пазара.

Така е и с колите. Един Голф 2-ка се пройзвежда от 84 до 95 година. Това са 11 години пройзводствен цикъл. Ако купиш от последните, шанса да го търкаляш 20 години без проблеми е съвсем реален.

Докато сега през 2-3 години - нов модел. И то нов изцяло, вътре колата няма много общо нито като двигател, нито като окачване. И съответно - кенеф!

Скоро даваха един българин дето беше прекосил всички пустини в Африка.... с Опел Кадет 1.6D. Когато го попитаха, що кара тоя таралясник, човека каза - това е единствената кола на която бих се доверил за прекосяване на пустиня - атмосферен дизел от преди 20 години без никаква електроника. Трябва ти само нафта и здрав акумулатор, нищо не може да я загаси.

http://funpic.bg/files/1387609m_276.jpg

:D :D :D :D

Вто Авг 23, 2011 8:31 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Но може и да преувеличавам де, за мен е нормално една нова кола ВЪОБЩЕ ДА НЕ ПРИПАРВА В СЕРВИЗА :) Освен за масло и филтри :)

То ако може и за това да не ходи в т.н. ОФИЦИАЛНИ сервизи, че един конкретен ми е много любим.
Иначе от два нови автомобила 2006-та с по 3 години гаранция, не е имало нещо извън консумативи или причинени от ползвателя неща за ремонт.

Вто Авг 23, 2011 2:29 pm
Профил
Аватар

Цецо, без значение кога и какво точно си проектирал, то никога не е било замисляно да не се чупи никога :D .

Вто Авг 23, 2011 2:57 pm
Профил
Аватар

Стига си философствал на дребно. Много добре ме разбираш какво имам предвдид!

Вто Авг 23, 2011 4:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Много добре те разбирам какво имаш предвид, но това което не разбирам е защо очакваш колите да не се чупят :D .

Вто Авг 23, 2011 4:25 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Много добре те разбирам какво имаш предвид, но това което не разбирам е защо очакваш колите да не се чупят :D .

Напротив очаквам го :) Но не ми допада.

Вто Авг 23, 2011 4:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Това вече е друга приказка :D .

Вто Авг 23, 2011 4:36 pm
Профил

http://www.greatwall.bg/models/details/c10

Сря Ное 30, 2011 11:20 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща