|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:01 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Пич,
вдигни нивото на абстракция
не в коването на краката пачи е тезата която защитавам в вишеупоменатия пост 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Фев 01, 2011 10:44 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е нали казваш да не си мислим за еротика. Накъде по неабстрактно от това да си мисля за храна.
|
| Вто Фев 01, 2011 10:57 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.darikfinance.bg/novini/48621 ... E%ED%E5%F0
Интересно какво ли би било развитието ако John беше дошъл в БГ и му се случи подобен инцидент 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 03, 2011 4:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Неговата застраховка щеше да покрие всичко  .
Цецо, това ми прилича на художествена измислица - първо тоя Иван е дошъл тук с туристическа медицинска застраховка. Те покриват до 50к, но само ако си на туризъм, а не да си дошъл и да си останал да работиш, още повече пък със сезонна студентска работна виза или със зелена карта. Ако пък е дошъл с туристическа виза, то тогава пък няма как да работи като таксиджия, защото няма да има книжка, а и е нужен лиценз за това, който никой няма да даде на нелегален тук. Затова са отказали, а не че колата, в която се возил била виновна. Отделно в Илиной застраховките лиабилити (аналог на нашата гражданска отговорност) са задължителни и не можеш да караш без таква, т.е. неговия приятел е имал застраховка, която е трябвало да плати за лечението на пътниците, возещи се в колата  . Отделно няма начин работодател да бъде принуден да плаща нещо, ако инцидента се е случил извън работно време и не на работното място. Ако пък колата на приятеля му е била такси в същата фирма, то тогава пък става още по-лесно, защото такситата и лимозините имат застраховки, които покриват поне по 1-2 млн. и е нямало да има проблем с плащанията. Много често ги хващам бг журналистите да си пишат някакви пълни измислици или пък яко да поукрасяват истинските истории  .
|
| Чет Фев 03, 2011 5:11 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе факт е, че мазните адвокатчета си имат мафийка, която се занимава точно с това - да крънка пари от застраховки на мнимо пострадали в катастрофи.  Той бате Тони беше разправял интересни историйки на тая тема.
|
| Чет Фев 03, 2011 5:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Че е така, така е - ама както са представени нещата са малко нереални да се случи всичко точно както го изкарват  .
Иначе адвокатите те търсят сами при такива случаи и комисионната им наистина е 25-30% от каквото изкрънкат  .
|
| Чет Фев 03, 2011 7:06 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Хмммм...ами ако загубят делото пак ли си гушат париците??
Аз, примерно, ако не мога да ремонтирам някаква джаджа - пари не вземам!
Пари - само за свършена работа!
|
| Чет Фев 03, 2011 8:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ти май не четеш - " 25-30% от каквото изкрънкат"  .
Така е също с адвокатите, които се хващат да ти намалят данъците на къщата - каквото ти спестят за една година, те взимат 50%. Демек ако са успели да ти намалят данъка с 3000$ на година, те вземат 1500$  . Ако не го намалят нищо не вземат  . Те и затова адвокатите, дето бачкат на тоя принцип няма да се хванат със случай, който изглежда безнадежден  .
|
| Чет Фев 03, 2011 9:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе Димитре, най-вероятно е измислица, но всъщност не си противоречат много нещата. Застраховката може да не е била туристическа, а просто застраховка, аз имам такава, но е до 50к еуро, не $, важи за всичко.
После той може да е работил нелегално, в това няма нищо странно, има места където биха го взели и нелегален. А по отношение на книжката, по времето което е бил , е било съвсем реално да се извади книжка без социален номер, т.е. на турист, имам познати с такива, когато аз бях там все още се вадеха, тая есен един пакистанец в далас ме убеждаваше че все още в някои щати можело да си извадиш, много пакистанци и индийци ходели там да си вадят.
Звучи измислено, като почнеш от името Иван и целия сюжет .... също и обезщетението ми се вижда голямо, но не невъзможно. И такива познати имам, но техните са за доста по малки суми, но пък реално нищо им нямаше, само дето идваха в нашия фитнес щото ги беше страх да ходят на публичните да не ги хване застрахователя 
|
| Пон Фев 07, 2011 10:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 не сме най-големите тарикати.....
Кацам аз днес сутринта в Истанбул, отивам на паспортен контрол и кво да видя, две опашки от по 100-200 човека, какво да се прави ще се чака, и се почна цигания и надхитряне. Малко след мен кацнаха два руски самолета, после още един, напълни се с руснаци, е тарикатщина да видите. До де опашките вървяха нормално в оградките що годе нормално, е руснаците, по скоро рукините вдигаха врява до небето, не можело толкова да чакат, мрънкаха нещо, надхитряваха се локално, в опашката имам предвид, едни други.
Да ама по едно време турците решиха да пуснат част от хората на гишетата за турски граждани, и се почна едно прескачане и хитруване. Изнизват се част от хората натам, стигат ама им се вижда че е станмало голяма опашка, и хоп връщат се на първата колонка за чужденци, при което става една колона с две опашки. Айде това как да е, преживява се някак, въпреки че сигурно 20 ме предредиха. Да ама то няма мярка, почнаха от задния крйа на опашката да с ебутат отпред, уж търсели нещо, някого, обикалят около гишетата, и като мине някой и се смугват най-отпред.
Та се убедих че не сме най-големите тарикати
|
| Пон Фев 07, 2011 10:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хехе, руските туристи са известни в Турция  Но пък пият и плащат по-много, така, че търпят ги. То и по нашето черноморие е така - пият, правят золуми, ама те останаха едни от малкото платежоспособни туристи, та.... търпим ги.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 08, 2011 9:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не бе, то това ясно, за циганията ставаше въпрос, да ти кажа в Индия се нагледах на цигания и мизерия, ама такова блъскане не видях, не знам това някава славянска черта ли е .... що ли
|
| Вто Фев 08, 2011 8:51 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Грешката ти е че търсиш причината САМО в гените 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Фев 10, 2011 11:48 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Преди 3 седмици поръчах по 3 мостри от Microchip на няколко процесора. Вместо по 3бр. дойдоха по 9бр. от процесор, изпратени в 3 различни колета, по трима различни куриера директно от фабриката в Тайланд. И така беше с всеки модел. Т.е., 6 модела процесора по 3 пакета или общо 18 колета с 54 процесора. Поръчката я направих в един ден наведнъж, а часа и датата на изпращане от Тайланд беше различна за всеки колет. Колегата предложи вместо да купуваме от Digikey/Mouser да си поръчваме безплатно от фабриката на Microchip в Тайланд  Досега не ми се беше случвало да ме засипят с толкова много мостри.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Фев 13, 2011 3:36 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е да ти кажа аз в бедните студентски години си го практикувах това. Баси един процесор струваше колкото седмичната заплата (OTP версии, флаш немаше още). Пък така - вземеш без пари, скалъпиш нещо, продадеш и ето ти пари да живееш.
Има, няма към 30-40 процесора и поне 100тина аналогови чипа така са дошли. Поне половината са отишли в крайни изделия по онова време  Ама трябваше да се яде..... И после що съм бил фен на микрочип - е та аз определено време си бях на тяхна издръжка
Ама съм им се отплатил де. После в годините поне няколко десетки хиляди процесора са продали благодарение на мен  Та имали са полза и от мен като член на сектата 
|
| Вто Фев 15, 2011 5:12 pm |
|
|