Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Късмет 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Късмет
По случай 4-то юлските жеги в 13:45 жп мост в наше село се е срутил и товарен влак на Юнион Пасифик пренасящ въглища се е изсипал като самосвал върху пътя. Късмет, на 50м. от моста е бензиностанцията, от която зареждам, днес ме домързя да ходя до там в жегите ( +40° на сянка в 14:00 ) и взех та карах на жена ми колата. Въглищата малко са се били позапалили, заедно с тревуляците наоколо, ама спешно се свързали с бат'Бойко и получили професионален инструктаж как да се действува :D

През две-три села има един клатушкащ се автомобилен мост, чудя се кога ли ще се изсипе в реката. Обикновено не го използвам, но понякога се налага да мина оттам. Като мине товарен автомобил в другата лента и се усеща доста осезаемо треперене на моста. Веднъж огледах крайните му елементи, които го свързват с двата бряга, ръждясали в основите, но отгоре замазано с боица... американска му работа. Нещо много са го улабили на тема качество. Наскоро край нас ремонтираха една отсечка, пътя беше на вълни, викам си най-после ще го изравнят, почоплиха тук-там и намааха новия асфалт отгоре и шосето пак си остана на вълни. Миналата година юнаците са ремонтирали злополучния мост, а през 2009г. на същия мост два влака возещи цистерни пропан бутан не са могли да се разминат. Май е време да сменя бензиностанцията...

Чет Юли 05, 2012 3:07 am
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Късмет
лъжеш, това може да се случи само в кенефистан :twisted: :twisted:

Чет Юли 05, 2012 7:00 am
Профил
Аватар

zaphod написа:
лъжеш, това може да се случи само в кенефистан :twisted: :twisted:

Така е, прав си, лъжа та се късам :lol:

Чет Юли 05, 2012 2:46 pm
Профил WWW
Аватар

Ей майтап с такива работи не съм сигурен, че е добра идея, казва му се дърпане
на дявола за опашката - малко суеверие никому не е навредило (това към Зейфод).

Пи, добре си се отървал - едното на ум откъде минава човек винаги си го има,
белким нямаш нови подобни преживявания.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юли 05, 2012 4:45 pm
Профил WWW
Аватар

Имаше една приказка, че орисания да бъде обесен куршум не го лови. И като минаваш пак от там си плюй през лявото рамо!

Чет Юли 05, 2012 10:19 pm
Профил WWW

Това не го разбирам. Значи ли, че ако легна на релсите няма да ме сгази влака, щото съм орисан да ме обесят? Сигурен ли си, че всяка вечер мога да лягам на релсите безопасно?

Чет Юли 05, 2012 10:33 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Това не го разбирам. Значи ли, че ако легна на релсите няма да ме сгази влака, щото съм орисан да ме обесят? Сигурен ли си, че всяка вечер мога да лягам на релсите безопасно?

Е не приемай нещата буквално, но мога да ти посоча такива релси. И палатка даже можеш да си опънеш.

Чет Юли 05, 2012 11:00 pm
Профил WWW
Аватар

Оказва, се че има и 2 жертви, които в този момент са преминавали с колата си под моста. Първоначално се твърдеше, че няма жертви, но след като са разровили вагоните са намерили колата им смачкана на тепсия.

Шибана работа са тукашните влакове. Миналата година 2-ма пешеходци загинаха на двата жп прелеза около нас. Имат много странно разбиране за спускане на жп бариерите, спускат ги 15-20 секунди преди да премине влака, като много често локомотива е отзад, а отпред са вагоните, машинистите нищо не виждат и не знаят какво става отпред. През пролетта училищен автобус по чудо се размина. По правило училищните автобуси спират пред прелезите като на знак стоп, само че нещо отказали спирачките, та спрял върху прелеза. Шофьора в първия момент се паникьосал, но няколко секунди преди да ги връхлети влака успял да подкара колата. Всичко се разминало на сантиметри.

Месец-два преди това в дъждовно време лек автомобил се беше завъртял на прелеза и застанал встрани от прелеза върху релсите по посока на движението. Шофьорът успял да напусне автомобила и навременното обаждане на 911 предовратило сблъсъка. Преди да закупя Subaru-то на Toyota-та се бяха изгубили 1-ва и 2-ра скорост, поради проблем на компютъра. Спира ме червен светофар ( на 15м от прелеза има светофар ), 4-та кола преди прелеза, светва зелено, тръгвам, ама колата не сака да тръгне, в този момент пуснаха бариерите и 20 секунди след това премина влака. Това беше в сряда, в четвъртък смениха компютъра, на другата събота я разкарах Toyot-ката, след като си вдигна разхода с 30%. Местния сервиз на Тойота ми разправяше много убедително, че не било от компютъра високия разход, ама ако съм искал щели да ми направят калибрация на компютъра за $1500 :wink: После се заинтересувах, оказва се че Toyota изрично си пишат в дебелите книги, че след подмяна на компютъра се налага калибрация.

Съб Юли 07, 2012 3:26 pm
Профил WWW
Аватар

абе 20 секунди преди влака е много по-добре от 10 минути, както е на някои прелези тук. в българия има сравнително често (май 1-2 годишно) жертви от прелези, защото хората седят, чакат, влака не идва и решават че има още много време.

Нед Юли 08, 2012 7:20 am
Профил

Абе 20 сек са малко малко, ама повече от 1 минута направоси те човърка да минеш.
Иначе .... така е, качеството отива на никъде, то тамотдавна не държат на тия неща, като гледам как се строи.... скоро made in china ще е символ на висококачествена стока.

Пон Юли 09, 2012 7:55 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе 20 сек са малко малко, ама повече от 1 минута направоси те човърка да минеш.
......

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=416095
Ваше благородие, госпожа Удача,
Для кого ты добрая, а кому иначе.

Вто Юли 10, 2012 8:34 am
Профил WWW

Ами тоя си заслужава доубиване, разбирам да минеш ако и от двете страниимаш по едни 6-700 м видимост и виждаш че няма нищо, и пак си е рисковано, ама ако заседнеш поне имаш време да избягаш, ама чак толкова тъп да си ...

Вто Юли 10, 2012 7:56 pm
Профил

zaphod написа:
абе 20 секунди преди влака е много по-добре от 10 минути, както е на някои прелези тук. в българия има сравнително често (май 1-2 годишно) жертви от прелези, защото хората седят, чакат, влака не идва и решават че има още много време.

Тука в америката и поне в моя щат де -прелези има тука там ..требе бая късмет и търсене да намериш и попаднеш в ситуация дето пускат бариерата и идва влака и т.н
От другата страна книжка се взима за 15 мин а като идеш на практически изпит е пак локум - кои да научи тия хора на навици и кое как се прави и т.н
Една камара народ си няма на представа как се спира на дъжд, сняг и т.н като и добавим че няма никакв преглед на колата- дали има спирачки -дали няма ,дали гумите са свестни или галоши.... мнозинството кара докат нещо не се строши.

Та 20 секунди въобще не са за предпочитане щото някои може да не успее да спре даже ида иска дето се вика.

Сря Юли 11, 2012 12:56 am
Профил

Ами мнозинството не, защото тия които са с нови коли регулярно минават сервиз и тамкато трябва им сменят каквото е нужно, понякога и каквото не е, применро 1 година смяна на масло на 3000 мили, каква е идеята не ми стана ясно ама както и да е. То май на много места и карат със всесезонни гуми, ама и това не им пречи. То интересното ще става от сега на татък, парите за ремонти намаляват, всичко се прави по зле и по зле,пари и за поддръжка и почистване няма много, като почнат да карат по наистина мокри и заснежени пътища мисля ще се научат, току виж и зимни гуми започнали да слагат.

Сря Юли 11, 2012 10:58 pm
Профил

Това как са оборудвани колите е по малкия фактор според мене- наи важния фактор е задкормилното устроиство а тука няма как да ме убедиш че мнозинството има изградени навици как се спира на мокро, сняг и т.н...просто сам знаеш че никои не изисква такива неща на изпита и никои и не учи бъдещите шофиори на такива неща.
Въобще от това дето съм видял досега –тука са едни от наи лошите шофиори....
Относно дали мнозинството от народа кара нови коли – тука в моя щат ако че една камра работи по автомобилните фирми и има яки отстъпки – пак мнозинството от колите не са нови.
Грижата за колата в какво състояние е, е на персоната а в това отношение това дето виждам тука е че на мнозинството въобще не му пука щото се смята че това са наляти на вятъра пари и в общия случаи карат докато не се чупи нещо.

Чет Юли 12, 2012 11:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща