| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 AliExpress....
Оня ден тръгвам да си търся един JLink, че вече ми писна с луминарските FTDI-и и попаднах на сайта AliExpress и си купих няколко неща: дебъгера - $15.80  : http://www.aliexpress.com/product-fm/58 ... alers.htmlи няколко mp4 плеъра за коли за по $6-7 само за да им ползвам кутиите за нещо, дето съм си наумил: http://www.aliexpress.com/product-gs/52 ... alers.htmlhttp://www.aliexpress.com/product-fm/55 ... alers.htmlТа въпроса е - бах тяхната мама жълтурска  . Как ги правят тия фокуси с цените, че чак и с безплатна доставка до щатите и то с проследяване  .
|
| Сря Юли 04, 2012 10:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: AliExpress....
Еби му майката жълта.... без извинение... Ебати девалвацията. Аз ако съм на Сегер, ще публикувам схемата официално и безплатно.
Тоя V8 ако поддържа сериен трейс да се похвалиш!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 04, 2012 10:39 pm |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Гробокопачи на западния свят.
|
| Сря Юли 04, 2012 10:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз не му обърнах много внимание, щото е само 15$, ама май пишеше, че за разлика от фалшивите v8 клонинги тоя бил истински и поддържал тая опция  . Как беше оня лаф за часовниците - "Бате, това не е фалшиво менте, това е истинско менте"  . Китаеца вчера ги шипна нещата, като дойдат ще се похваля кое как работи и дали въобще работи, че така веднъж си купих от един друг сайт един GSM като сувенир за подслушване, който така и не тръгна никога да работи  . За 15$ от китайците с доставката Сегер ще трябва да ми ги подарява и да ме черпи даже, щото само шипинга на частите от диджикий е 15$  .
Последна промяна Dimitar на Сря Юли 04, 2012 10:47 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Юли 04, 2012 10:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Какви гробокопачи бе Пушек - тия работят за печалба от 10 цента  . Кога заплатите в БГ бяха по 100$ и ние работихме на такива цени 
|
| Сря Юли 04, 2012 10:45 pm |
|
 |
|
Пушека
|
А бе шибана история е. Ама да му мисли сина ми. Западните компании изнесоха масово всичко в Азия. Сега за огромната маса хора все повече няма да има работа. И Нещата хронично ще вървят назад в западния свят. Да не говорим за застаряването и дълговете. Сиреч пак отиваме към ония заплати, но бавно и неусетно, до като се поизравнят диспропорциите. Краен песимист съм станал напоследък. Иначе на всички им е кеф да си купят някоя джаджафка за безпари. Дълга тема и не за този форум.
|
| Сря Юли 04, 2012 11:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
не бъркай двата щата  Печалба от 10 цента съвсем не означава ниски заплати. Поне това, което ми разправят приятели дето ходят често заплатите им в сравнение с БГ хич не са ниски. В някои провинции даже са в пъти по-високи, а като сложиш и разликата в стандарта направо ни закопават  Разликата е по-скоро е това, че там за всяко място има достатъчно кандидати. Ако някой не бачка - следващият му сяда на стола... Интересното е, че всъщност нивото на безработицата не е кой знае по-голямо от нашето. Ако не и по-ниско от нашето. Аз си го обяснявам с това че у нас останаха основно търтеите. Седят си без работа и нито търсят, нито им се работи. Някакъв ужас е просто....
|
| Сря Юли 04, 2012 11:46 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Че в тоя форум на тая тема има повече постове отколкото на коя да е друга бе  . Повечето виждаме по подобен начин нещата, не отиват на добре наистина ама човек прави каквото може и смята за правилно - демек свойта си част - и кара нататък някак, което не зависи от мене майната му, няма и него да го мисля, имам си достатъчно за целта и без него  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 04, 2012 11:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
между другото ето как се прави таблет за 55$
|
| Чет Юли 05, 2012 12:01 am |
|
 |
|
3aek
|
добре че китайците не купуват от digikey 
|
| Чет Юли 05, 2012 12:17 am |
|
 |
|
Пушека
|
Само не разбрах какво тропаше онази по плота. Не ще да е от нерви и безебие.  А като слушах първия момент си помислих че ги коват с пирони . 
|
| Чет Юли 05, 2012 7:17 am |
|
 |
|
3aek
|
проверява микрофона
|
| Чет Юли 05, 2012 8:26 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не е зле.  Ясно се вижда една от причините, поради която бялата раса в лицето на западния свят е обречена на гибел.
|
| Чет Юли 05, 2012 3:34 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Филмчето е интересно. Прави ми впечатление спокойствието и увереността , с която работят,дисциплината, липсата на бързане и припряност. Любопитен съм какви са им заплатите, но като гледам как са облечени, какви са им прическите, бижутата , пък дори и маникюра - не мисля че това са хора, работещи само за насъщния. От друга страна - линковете в началото на темата направо разбиват с цени. Димитре, моля те да ги изпробваш - надявам се да кажеш , че това са просто едни празни шарени кутийки. 
|
| Пет Юли 06, 2012 8:45 am |
|
 |
|
3aek
|
не забравяй че ги снима камера  заплатите са като в БГ, работи се обаче по 6 дни в седмицата, 12-14 часа на ден скоро се вдигна шумотевица че Foxconn (които сглобяват iPhone) карат работниците си да работят извънредно и плащат минимални заплати а правят продукт от който Apple печели 300% та седнаха да преговарят с Apple и те за да си направят PR им вдигнаха леко цената за да могат да назначат 10 000 души допълнително за да не се налага да се работи извънредно (разбирай повече от 6 дни в седмицата / 10 часа нормален работен ден) как се издържа на това темпо? работят една година в големия град след това отиват на село и почиват една година с изработеното
|
| Пет Юли 06, 2012 9:19 am |
|
|