|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:52 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Windows 8 на пазара.
http://www.darikfinance.bg/novini/83955 ... .32+%EB%E2Някой пробвал ли го е? Аз без да си кривя душата трябва да кажа, че след 1 година работа, съм приятно изненадан от 7-цата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 26, 2012 12:15 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Windows 8 на пазара.
аз го имам официален от MSDN subscription от около месец. първоначално изглежда страхотно, но после се върнах на седмицата. просто осмицата е все едно компа ми го прави на голям телефон и за всички по-сериозни неща (алтиум, графики и т.н.), трябва да се пуска приложението Desktop и те работят вътре в него. малко като "два стола" концепция ми се вижда. ще почакаме пък ще видим накъде духа вятъра. засега, предполагам предимно тинейджъри и гийкове че се хвърлят на осмицата. мейл приложението също е много странно - телефонен тип на компютър  браузъра работи по един начин извън десктопа и по друг вътре. абе изобщо - красиво е, но е каша
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Окт 26, 2012 1:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
аааа ясно, отказа ме да пробвам 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 26, 2012 1:35 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
Работи С около 30% процента по пъргаво от 7-та на една и съща машина мерено на око
С двата стола на единия не му обръщам внимание щот с него Компютъра прилича на телефона
Много добре се справя и с слаби машини 1G. ram и 1.6 Celiron примерно
|
| Пет Окт 26, 2012 11:01 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Има ли някакво подобие на XP Mode-а на седмицата? Доколко има софтуерна съвместимост за приложенията, върви ли всичко което е вървяло на 7-ми номер? Гледам че доста лаптопи ги дават с 8-ца, ама доколко става за работа ми е неясно.
|
| Сря Окт 31, 2012 11:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За мен лично 8 има смисъл ама в ембедед вариянт, първо опцията да имаш swap в рама, и досега ставаше ама с разни химии и баяне на боза, сега си го има стандартно, опция която позволява да качиш ОС на флаш. Другото хубаво е протекцията на диск или партишън, или само директория, все тая, може да го протектнеш и той никога не пише там, само чете, чеснто казано още не съм го изтествал напълно, но това премахва най-големия проблем пред ОС-то, а именно скапването при хардуерен рестарт или спирането на тока, съчетано с новите дискове които смогват да се паркират много бързо вече няма разлика с линукс. Освен това възможността да дефинираш точка от която да се стартира също е примамлива за ембедед приложения, каквото и да става след всеки рестарт тръгва от там където си го сложил, съчетано с горните две, нещото зарежда вече наистина за секунди, и работи доста по надеждно. Относно другите екстри още нямам наблюдение, то аз само си играя за сега, в офиса не съм го дал никой да го тества сериозни за да сравним перформънс. Относно боза 7 .... какво да ви кажа, от известно време се мъча с нея на лапатопата, сложих го щото бързах и не ми се знаимаваше с ХР и драйверите му, а и еидн софт се пънеше там. Да ама само наказание, толкова псуване друга ОС не е отнасяла, но все пак никога не съм пробвал виста  . Най-вероянто като се върна в БГ ще си сложа пак ХР на лапатопа. На офисния си сложих 7 но предвидливо на втора виртуална машина, позлвах го само докато мине ISO 27001, т.е. около ден и половина, и пак съм си на ХР .. не ми допада тая концепция и това е. От 95/98 минах на 2к после ХР бързо и безболезнено, ама на пустата 7-ца не мога да и свикна . Е сигурно аз съм странен, още съм на протел 99, само инсталирах новиа алтиум и го махнах след около 2 минути, същтот е и със солид-а, там съм на 2007, скоро слагах 2009, после 2012 само за да отворя някакви файлове ама и до там не го докарах, мани това ами успях и да си запиша едни мои в тоя формат та падна още по-голямо псуване после, и те изкараха горе долу средно по 10-на минути  Лично за мен времето изгубено в разучаване на нови интерфейси не се оправдава дори и от опциите които тези нови версии могат да носят, за нервите да не говорим че те водят и до материални щети много често, един макбук си отиде заради софтуерен проблем, за мишки и друг добитък да не говорим.
|
| Пет Ное 02, 2012 9:28 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 Това е безсмислено.
|
| Съб Ное 03, 2012 11:48 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Смислено безсмислено в днешните грамофони кой те пита, swap-ваш RAM <-> RAMdisk (че ако ползват флаша няма да изкара и няколко месеца гаранция, може и дни да са) и си хвърляш шапката, веселбата да става нали е важно  . (дали някой би се учудил ако реално види гореописаната идиотия в действие... май няма да се намери такъв вече ...  )
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Ное 03, 2012 3:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Безсмислено може да е за теб, има много голям смисъл. Когато ОС ти е на флаш и вкараш свапа на флаша флаша заминава много бързо. Много от ембедед приложенията изпозлват ограничен по размер свап файл, но боза е така направен че ако спреш свапа не върви както трябва. В този случай когато имаш 4 Г рам не е никакъв проблем да отделиш 512 или 1 Г за свап, първо работи по бързо, но по важното не ти скапва флаша. И относно тоя проблем, нека изобщо да не споменаваме SSD, те не са решение.
П.с. не подценявайте ОС от високо ниво, особенно бозата, не всичко на тоя свят е истински ембедед софтуер, и не за всичко може да се отдели екип от 100 човека които да пишат ОС за приложение което се пише от 3-ма. Иначе това с RAMdisk да това беше начина до момента, ама там има някои тънкости и лъгане на боза, и някой път прави проблеми.
|
| Съб Ное 03, 2012 4:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
То било истина  (swap-ването RAM <-> RAMdisk де) Какво са размазвали тия от MS не знам но пак са се справили добре щом 32 битов процесор се чуди какво да прави с 4G памет. Не че ме учудва, то дисковите им операции и до ден днешен не сколасват да направят PC-тата неизползваемо бавни само защото дискаджиите им направиха дискове с огромен кеш и пъти по-бърз от нужния интерфейс (та съкращават времето като почнат специалистите от MS да четат и пишат едно и също безумен брой пъти).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Ное 03, 2012 4:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе да ти кажа и 1 Gb им стига дори им е много, и за видеото остава. Зависи какво правиш и за какво го ползваш.
|
| Съб Ное 03, 2012 5:01 pm |
|
 |
|
tgi
|
То 1 гигабайт че е много много е за реално работеща система ама те разчитат на това като се бутнеш да го задръстят с всичкия безумно раздут код (100+ пъти) та някак да работи после.
Но смешката със swap-а е от това, че им се налага въобще - каква идиотия на света може да създаде необходимостта 4-те Г да не се ползват директно ами трябва да се точат през swap към RAM диска. Айде над 4 ако е да го разбера, 32 бита адрес линейно пространство (така че сегментните регистри на MMU-то не се пипат между тасковете) може да има като ограничение ама под 4 е просто смешна работа.
|
| Съб Ное 03, 2012 6:05 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
проблема е, че в М$ не им е минавало и през ума, че би трябвало да може да работиш без swap. както казваше били преди 20 години "640К трябва да са достатъчни за всички"
мемори мениджера си има отчайващи "национални особености на руския риболов" и отказа от swap-ане и виртуализация би бил трагичен за самата ос. например - swap-енето става във файл, който е във файловата система, а не е отделен партишън. самата файлова система е част/тред от ОС и се получава каламбур. сега явно са дали възможност да избираш името на файла (и мястото му), с което решаваш/замазваш частично проблема.
интересно дали на файловата система може да се изключва 'кога последно е бил ползван файла'?
|
| Съб Ное 03, 2012 6:21 pm |
|
 |
|
tgi
|
Добре де, аз не виждам проблем от това swap файла да е къде да е из файловата система. А ако имат гигабайтове RAM не могат ли просто да не суапят като не е нужно? Ако ще на цената на някакъв неизползваем файл (във флаш и т.н), нали никой няма да го пипа така или иначе.
|
| Съб Ное 03, 2012 6:44 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Тц, или иначе казано "твърдо Нье". Swap в RAM-а ми звучи като оксиморон. Swap е освобождаване на по-рядко употребявани парчета RAM към външна памет, причината за да се стигне до което е ... недостатъчна памет. Който ми обясни как точно със swap в RAM се постига нещо различно от безумие, директно го черпя.
|
| Съб Ное 03, 2012 10:16 pm |
|
|