Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бебешки термометър 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Бебешки термометър
Абе някой да има наблюдения за читав цифров термометър? Отворен съм за предложения както за тип писалка, така и за инфрачервен за ухото. Ама да е нещо читаво, а не да ми се хваля с резолюция 0,1 градус, а да мерят с точност 1 градус....

Имам си живачен, ама много бавно отчита и при бебе - не става.

Гледам има някакви OMRON, ама се притеснявам, че и там е останала само марката вече...

Съб Окт 06, 2012 3:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Бебешки термометър
Цецо написа:
Абе някой да има наблюдения за читав цифров термометър? Отворен съм за предложения както за тип писалка, така и за инфрачервен за ухото. Ама да е нещо читаво, а не да ми се хваля с резолюция 0,1 градус, а да мерят с точност 1 градус....

Гледам има някакви OMRON, ама се притеснявам, че и там е останала само марката вече...

Хайде, почна се :)
Много бързо, аз на твое място още не бях изтрезнял :)

По темата: Изпробвал съм няколко, всичките дават грешка спрямо живачния термометър, обикновено е между 0.5 и 1 градус и всеки път е различна. Не че живачният ми термометър някой го е калибровал, но някак повече му имам вяра, най-малкото защото е руски, не китайски. Електронните термометри дават сигнал за приключило измерване, като първия път грешката е най-голяма. Като го пусна пак още два-три пъти, дава що-годе вярно ( с постоянна грешка) показание.

Очакваме следващите теми от Цецо:

Бебифон
Памперси
Кош с автоматично люлеене и сигнал за смяна на памперси
Автоматична смяна на памперси
и т.н. :D

Съб Окт 06, 2012 4:47 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Ами хвалеха ми някакъв бърз термометър (10 сек и подходящ за бебета) на Microlife в аптеката, НО точно този, който ми хвалеха всъщност вече имах и не съм кой знае колко впечатлен.
Въпреки това си взех един по-бавен (и евтин - 1 минута измерване) пак на Microlife най-вече за да имам втори и ако нещо се съмнявам в единият да сравня с друг за всеки случай.

Защо пиша тези неща? Защото на вторият термометър си направих труда да прочета в описанието, че всъщност звуковият сигнал, който се издава от термометъра не бил за това, че измерването е приключило, ами че за последните 16 секунди, отчетеното изменение на температурата е било по-малко от 0.1 градуса!
Препоръките на производителя са, че въпреки звуковият сигнал, трябва да държиш термометъра минимум 3-5 минути за да получиш точната температура.
Това е проблема и с предишният, "бърз" 10 секунден термометър. Просто за това време ти дават някакво много грубо измерване, което за съжаление може да даде отклонени от повече от 1 градус.

П.П. И само не казвайте, че щом е бебе не може термометъра да не е бърз и не може да се чака, защото и ние сме били бебета а е имало само от старите живачни темометри :lol:

Съб Окт 06, 2012 6:01 pm
Профил
Аватар

Да де, ама той моя като свирне, и спира да мери. Трябва му рестарт. А относно чакането - не става иначе, физичните закони не са се променили в последните години.

Съб Окт 06, 2012 6:13 pm
Профил
Аватар

Колко цифрови съм изпонакупил - все ме изкарват или умрял или много болен и така не стигнаха до бебето.
Изпросих си от "старите къщи" два живачни и си ги къткам. Търпение му е майката.

Естесвено можеш да хакнеш някой купешки или да си поиграеш с термодвойка :)

А бейбифонът е много полезно нещо.

Памперси се сменят най-лесно като гледаш отстрани :)

Съб Окт 06, 2012 6:42 pm
Профил
Аватар

живачен термомер и забравяш за всякакви изгъзици. все ще се стърпиш 5 минути да го гушнеш бебчо да не шава много. някъде скатай малко сяра за когато счупите термометъра и толкова.

от такай си донесох 20 живачни и един живачен апарат за кръвно. ама ще се видим,знаеш кога.

Съб Окт 06, 2012 7:30 pm
Профил

Ицо написа:
Да де, ама той моя като свирне, и спира да мери. Трябва му рестарт. А относно чакането - не става иначе, физичните закони не са се променили в последните години.

Да, това е неприятният момент - бързият, 10 секунден - като изпищи - и до там.. колкото точно, толкова. Предполагам, че изчисляват кривата на забавянето на нарастването на температурата и апроксимират какво ще стане с нея, да речем след 2 минути. Ако след 10 сек температурата е 37.4 при определено нарастване да речем ще стане след 2 минути 37.8 и ти показва температурата.
При "бавният" модел, след 1 минута измерване (вероятно по-точно) ти дава поне шанса да мериш още 3-5 минути - вероятно ще го измери перфектно точно, въпросът е да си вземеш такъв модел който да ти даде такава възможност и сам да прецениш дали искаш да чакаш или си доволен.

Edit: Сега тествах бързият термометър (Microlife MT200, цената му беше около 20лв), който отчете след 10 секунди - 36.7C. Обаче, след като изпищя 10 пъти аз го оставих да мери и той наистина продължава да измерва температурата - извадих термометъра и го допрях до топлата чаша чай и видях как бързо нарастна температурата. Просто очевидно трябва да оставиш термометъра да измерва още, в случай че искаш още по-точно измерване. Ако не натиснеш бутона да спреш термометъра, той автоматично се изгася след 10 минути. Т.е. имаш 10 минути да мериш ако искаш :)

По-бавният модел е MT 16F1 (7.60лв) и след минута отчете също 36.7C. Той също можеш да го оставиш да мери - разбира се без да натискаш бутона, когато изпищи алармата :)

И двата модела имат памет за последната отчетена температура - задържаш за 3 секунди бутона.

Съб Окт 06, 2012 7:49 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:

Зарежи цифровите измишльотини! Съветите на стария педиатър са - класически живачен термометър. Температурата на бебчо се мери най-точно в дупето за 5мин. От показанието се вади 0.5гр С.

Съб Окт 06, 2012 10:52 pm
Профил WWW

+1 закласическия термометър. Цецо, не забравяй, че температурата е естествения начин на организъма да се бори с вирусите. Не се поддавай на паника! И един приятелски съвет в страни от темата -не ползвай съвременната фармация освен ако не е 1000000% наложително. Бабините рецепти са в пъти по-добри! Всячески избягвяй антибиотици особенно при висока температура ако не е доназано, че не е предизвикана от бактерии... При настинки и вируси антибиотици не действат!
И още веднъж - don't panic!

Съб Окт 06, 2012 11:11 pm
Профил ICQ

Абе аз на лекар няма да се правя, моя съвет е да си намериш читав такъв и да го слушаш. Ние първо ходехме при Субев, добър е ама много му порасна работата и почнах да се изнервям. После го сменихме, ама името на втория не го помня, също е добър. И двамата няма да ти дадът нещо от което няма нужда, не говоря само за антибиотици ами за каквато и да е хумия.
А за термометъра, не знам за марка, имам торба с електронни и са ОК, не съм ги проверявал с еталон, но работа вършат, само някои дето са само във F .. но и така става.

Съб Окт 06, 2012 11:42 pm
Профил
Аватар

Бе той Цецо трябва да е достатъчно близко до докторите с работите дето прави,
ама живачен термометър и да иска не може да си намери, нали ги забраниха.

Тука остана един, аз счупих предпоследния преди години. Тоя е севернокорейско
производство, трябва да е поне на 30 години :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Окт 07, 2012 12:06 am
Профил WWW
Аватар

Цитат:
някъде скатай малко сяра за когато счупите термометъра и толкова.

Мдаа....от собствен опит: купуваш 5 пакетчета сяра и ги слагаш на лесно за запомняне място. Щото е кофти да търсиш посред нощ аптека ](*,)

Нед Окт 07, 2012 10:41 am
Профил
Аватар

Има и аналогови на не-живачна основа. Как са те спрямо електронните?

Пон Окт 08, 2012 9:47 am
Профил WWW

Абе аз не съм лекар, ама жената е, 0.1 градус на никой точност не му трябва, казва че температурата се мени много бързо и зависи от много фактори, така +/- 0.5 градуса са достатъчни за диагностика. И аз отначало гледм с 0.1-0.2 над нормалното и се чудех дали е нормално, ама то в рамките на 15 мин се мени не с 0,2 ами с 0.4 кажи речи, ту се вдига ту спада ... та супер точни не знам има ли нужда да са.

Пон Окт 08, 2012 8:50 pm
Профил
Аватар

При някои инфекции температурата си стои упорито с една или две десети над 37. С тия грешки +-0.5 градуса какво правим? Дали термометъра,дали човека? :) Така че е добре да е точен и да се знае че каквото показва това и е. Аз от един китайски се наплаших че ми има нещо на щитовидната железа че понякога си меря с него температура 35.8. Оказа се че дава грешка към 0,3 градуса и вече 36.1 си е съвсем нормална температура за някои часове на денонощието.

Пон Окт 08, 2012 9:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща