|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:10 am
| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Аз не гледам BTV, а Вие?
Преди им гледах чат пат новините, но след супер обективното отразяване в Катуница ги прескачам. Сега гледам изнудват Bulsat и другите големи кабелни оператори да им купят смотаните канали накуп  Искренно се надявам - не си пускайте сигнала господа евреи!
|
| Нед Дек 30, 2012 11:20 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Аз не гледам BTV, а Вие?
Аз пък се приспивам с филмите им и това ми харесва. А Булсата отдавна иска да фалира щото май си изпра прането. Аз ги отрязах, де. Къде е истината ннам ама не е на плитко.
|
| Пон Дек 31, 2012 1:46 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Аз телевизор не гледам, предполагам, че и повечето колеги тука така правят и не им пука, нито за босфор тв, нито за булсат.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Дек 31, 2012 2:01 am |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
bTV отдавна не са ми по вкуса. Незнам защо рейтингите ги показват като най - гледаната телевизия. Не съм гледал Американска ТВ, но май, съдейки по думите на мои близки приятели: "Най - лошата телевизия в света", се доближава до тях. Рекламите са все по - често и все по - дълго, без да смятаме така нареченото "продуктово позициониране". И този ужасно висок звук при рекламите. Имаше разговори по този въпрос, че СЕМ ще наложи ограничения или пък ще се запише нещо в закона, но не би - продължават да ни стресират. Като че ли ще е по - добре да направят 90% от екрана в 100% от времето реклами, а да отделят едно молко каренце за някаква си програма. В резюме: Пошли сутрешни и среднощни блокове, неангажираща журналистика - в новините или добро или още по - добро за управляващите и негово величество в частност  , стари и елементарни филми и предимно сапунки и то Турски, забавните програми - обичайните заподозрени и нищо друго. Единственно - проблясъци в разследващата журналистика, но и там само си правят шоуто, без да бъркат надълбоко в раната. Изобщо - куха работа. Все пак това е медия с някакво влияние в/у обществото - очаква се да оказва влияние в/у формирането на културата на населението, а не само да ескплоатира консуматорското общество. Аз лично не губя нищо от липсата им. И досега гледах основно комеди канала. Незнам каква е играта им с булсатком. На мен ми прилича като на разчистване на пазара на новите собственици на Виваком. Аз гледам булсата, защото тук е единственната БГ ТВ, която може да се приема с достатъчно добро качество. Спътника на Вива е още по - назапад и съответно по ниско на хоризонта. Сега въпросът е с какво булсата ще компенсира клиентите си.  И дали комисията за защита на конкуренцията няма да се намеси, защото "нереално висока" оферта е на практика отказ от предоставяне на услуга, с което пък се нарушават маса права и закони. Определено този пазар си плаче за регулация, ама то какво ли ни е наред в БГ, че и това да е. 
|
| Пон Дек 31, 2012 4:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз лично си имам Босфор ТВ, ама и да я нямам - не би ми пукало особенно. Рядко има по - тъпа телевизия от тая, може би само 7 дни (или тв7 беше, незнам). Абе Красимир Гергов си е аналога на Ирена Кръстева, ама в телевизиите. Картел ли бе, да го опишеш.
Аз го казах и преди, ако е за новини - гледайте канал 1. Пълен парадокс е, ама тия дето са на държавната хранилка имат най-обективно представяне на информацията (включително да критикуват светилото). Другите са се отворили за свирки, щото наближават избори.
А конкретния проблем с Булсатком е много по-дълбок. Жокери:
1. Булсатком се опитва да влезне в пазара на мобилните оператори. Т.е. иска да стане директен конкурент на Мтел и Виваком (които имат три в едно - телефон, телевизор, интернет). А отскоро Виваком си има нови чорбаджии, които пък са в един кръг с Гергов и сегашните управници.
2. Предстои голямото надцакване с цифровата ефирна телевизия. Там едни мултиплекси (ебати думата) се раздават на един наши хора и се осигуряват едни хубави, бетонни монополи, та чак ЕК имаше "забележки" по въпроса, ама на кой му дреме.
Аз лично симпатизирам на БулсатКом, щото от другите "играчи" отдавна ми е дошло до гуша и искам малко разбъркване на тинята там. Освен всичко друго са и с една и от най-евтините услуги на пазара, което явно бърка в гъза на някой кръгове от тоя бизнес.
Да уточня, че аз съм на Мтел(мегалан) за всичко.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 31, 2012 5:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
При нас само кабелът на Близу минава та това е за всичко (освен мобилните), ама след първата безобразна година след преименуването на "Близу" стабилизираха положението та се търпи. БТВ е напълно негледаема, е, по БТВ Action текат понякога мачове които бих гледал ама и това не става особено заради коментаторите им (бе как само в Диема могат да имат свестни БГ коментатори не ми е ясно, а тия по канал 1 отде ги изравят *толкова* нетърпими - не ги изтрайвам, търся мача онлайн ако го има и искам да го гледам и т.н.). Та няма и да забележа, че ги няма. То тя жената е главният гледар на ТВ де, ама аз гледам мачовете от английската лига или като се скапя да копая и се пльсна до нея и и кажа "айде сега забавлявай ме  " и гледам там каквото дадат. Е, чак нейните сапунени сериали не изтрайвам, настоявам за друго  . Ама и тя не ги ги гледа май тия по БТВ. Най-дразнещото във всички БГ телевизии от година-две насам е, че почнаха да заглушават оригиналния език. Не пускат субтитри, наемат актьори да го озвучават че "по-лесно", просъветска политика, кво да се прави, така е в БГ. Не е да не могат да пуснат двата езика по цифровите канали, че и субтитрите оттам и да може човек да избира ако е толкова зор да има кино и за неграмотните. А най-изумителното ми е *как* успяват да докарат формата по БГ каналите така, че винаги да е впипончена картината ако човек няма свестен телевизор та да противодейства (до неотдавна бяхме така). Бе немски, английски, всякакви не-БГ програми си им работи и копчето на цифровия приемник за преформатиране (0 на нашия), и auto-zoom-ът на умния телевизор ги разбира как са и ги докарва. А специално пък БТВ пуснаха отпреди няколко месеца каналите си така, че нямаше никакъв начин да се отпипончат на стария телевизор (аналогов, имаше щракало 4:3/16:9, цифровият приемник и той има три опции за преформатиране и ги разпознава от БТВ каналите - е всички комбинации са им пипончави). То е ясно отде иде тая неграмотност, трябвало е в техническия отдел да назначат еди-чие си дете и т.н., българска му работа... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 31, 2012 6:53 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Спирането на босфор тв през Булсатком ще доведе единствено до преместването от единия ми крачол в другия на знаете кое.  Една чалгажийска телевизия по-малко. Дано Булсатком пуснат нещо свястно на тяхно място.
|
| Пон Дек 31, 2012 9:53 pm |
|
 |
|
zaphod
|
аз не гледам въобще, от как спряха ngc по iptv. сега цялото иптв спрели за моя доставчик, ама не ми дреме. сериали си тегля от замунда, новини чета онлайн, за какво ми е телевизията?
|
| Вто Яну 01, 2013 2:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Е да ама на БТВ са около 5 канала - за тях ми беше думата по-горе. Пущат си хубави филми - идеални за приспиване 
|
| Вто Яну 01, 2013 2:41 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
От "ограничаването" на Босфор ТВ само можем да спечелим. Супер тенденциозни новини, абсолютно неверни прогнози за времето, много и дразнещи реклами с "подсилен" звук, ...
Да не забравяме и за "обективното" отразяване на случая в Катуница... За него разбрахме истината, но за колко ли други подобни "обективно" отразени подобни случаи не сме ?
Наистина една телевизия трябва да има и възпитателен характер, но не с изтъпялия напоследък Слави и предавания като БигБрадър по Нова ...
Нямам още отговор как тъпотия като Биг Брадър може да съществува ... Силно се надявам тая тъпня да съществува, защото някой се опитва да ни "промива" мозъците и тези на децата ни с подобна "образователна" помия, а не защото има (или вече има) публика и критична маса зрители, която да я гледа и да иска да я гледа ...
|
| Вто Яну 01, 2013 3:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за съжаление това е истината. и масата зрители е много над критичната. ще е интересно, ако се стигне до спиране на БТВ с какво ще ги заменят тези 5 или 7 канала. иначе ще трябва да връщат пари. БНТ е пълна трагедия, не помня да съм гледал нещо повече от 3-4 мин. ужасяващо "качество", безлични предавания. нова си почна като чалга телевизия, но вече има планета и се мъчи да запълни с други бози. не се сещам да съм се зазяпвал по нещо в последните 10 години. спорта не ме вълнова, ама хич. може би единственото нещо, което ме вълнува още по-малко е риболова  виж, чалгата откровено ме дразни. хубави за гледане са дискавъритата и НГ, но рекламите са толкова много, че чак дразнят. ако имаше опция "без реклами" за 5лв повече, бих ги платил. 24-часа готварски програми са малко особени, дори и без да се заглеждам особено по предлаганите манджи. ъъъъ?! и те кои канали останаха?
|
| Вто Яну 01, 2013 6:00 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Нарича се - "Power off TV". Гласувайте с червеният бутон! 
|
| Вто Яну 01, 2013 8:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, преди време имаше едно движение, с което не знам какво стана, но девиза му беше - "Turn off the TV and turn on your life". Телевизия (не филмите) не съм гледал от поне 10-на години, та не ми липсва нищо, дето щяло да изчезва  .
|
| Вто Яну 01, 2013 8:30 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Босфор ТВ ми е много отвратителна. Става от време на време само за някой филм, освен ако не го дават за 10-ти път и не е много тъп. Новини от там отдавна не гледаме - по-гадни новини няма другаде. Изключително непрофесионално се представят - водещите непрекъснато се опитват да внушават емоции и това как трябва зрителя да реагира на новината. И разбира се техния специалитет - маловажните негативни и гнусни "новини" - много често започват с примерно как някой бил скочил от 10-тия етаж и тн. или някакви безмислени статистики. Вече ако ги гледам ми докарват депресия. А това за формата не мога да разбера - имаме три национални телевизии и всяка си има различно ниво на звука и различен формат на картината. По БНТ поне новините са им добри. Иначе всичко останало лъха на мухъл и нафталин.
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Сря Яну 02, 2013 12:16 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Е как кой, розовите  Е и други, в нас по обясними причини в 90% от времето се гледа BabyTV. Като се замисля в пъти е по добра от BTV - подобрявам си английския, настройвам се положително. Радвам се че от днес спря сигнала на медия групата, дано вдигнат качеството на каналите за нейна сметка.
|
| Чет Яну 03, 2013 12:48 am |
|
|