Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Леко хакване на нета на Vivacom? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Леко хакване на нета на Vivacom?
Насреща ми се мъдри няк'во древно модемче ZTE ZXDSL 831 II . Почти няма настройки и екстри, за WiFi да не говорим. Реших да го сменя с някой от рутърите които имам но запецнах на паролата за интернета защото ми я изписва като точки и няколкото програми които пробвах не я разкодираха.

Дъъълго се обяснявах по телефона с техниците на Vivacom докато почти разбраха коя парола имам впредвид и ми казаха, че единственото което могат да направят е да ми заменят модема с нещо по-съвременно с WiFi и след това да си правя настройките през тяхната страница. Да ама точно последното хич не ми хареса - видях подробно описание на домашната ми мрежа през някаква страница в интернет, кой знае какво още може да се види.

Как да прочета шибаната парола записана в модемчето?

Сря Ное 14, 2012 2:07 am
Профил

Мнение Re: Леко хакване на нета на Vivacom?
Преди беше една и съща за всичките им модеми и от време на време все някой от техниците я изтърваваше в нета. Аз за моя я намерих с гугъла. Ама периодично я сменят, та трябва пак да търсиш.
Скоро не съм пробвал, не си струва занимавката. На модема съм забранил WiFi-то, ползвам го само за модем, след него имам мой рутер.

Сря Ное 14, 2012 8:45 am
Профил
Ранг: Почетен член

В менютата на рутера виж дали/къде може да направиш бакьп на настройките, това ти ги запазва във файл. Отваряш последния с хекс редактор и тръсиш като стринг потребитлеското име, някъде около него може и паролата да има в чист вид. Другия вариант в браузера натискаш Ф12 и ти излиза дебъг изгледа, там из хтмл кода търсиш полето на паролата и ако имаш късмет "валуе=" ще ти даде паролата.

Сря Ное 14, 2012 10:47 am
Профил
Ранг: Професионалист
Аватар

+ за варианта с бекъпа на настройките. Даже ако има може след като си направиш beckup да го рестнеш и направиш нов профил - да си въведеш твоя парола (която знаеш) и да видиш как и къде ще я кодира в новия beckup - след това като знаеш полето ще намериш там и старата, която в момента не знаеш...

Сря Ное 14, 2012 12:49 pm
Профил ICQ

Това са нелоши идеи, през менютата на модема да се добере до паролата. Само има дребен проблем, за достъп до менютата трябва парола :)

Ресетването на модема ще затрие и паролата, само дето след тая процедура единственото достъпно място в нета остава страницата на виваком с настройките. Задаването на настройки оттам задава и парола. Ако се смени дифолтната парола предварително, сървърът предполагам няма да успее на наслага техните настройки и няма да пусне нета (не съм го пробвал).

Сря Ное 14, 2012 1:15 pm
Профил
Аватар

Аз паролата за влизане в модема я знам: Username - root, Password - GSrootaccess. Самият факт, че се знае от почти всички си е притеснителен.
Става дума за паролата за влизане във нета, т.е. да ме одобри Vivacom и да ми даде IP и т.н. Там Username е от 16 случайни знака и паролата ще е нещо такова.
Ще пробвам според горните съвети и пак ще пиша.

Сря Ное 14, 2012 3:26 pm
Профил
Аватар

ти за ADSL модел ли говориш?
в какъв режим ти е WAN порта?

Сря Ное 14, 2012 4:00 pm
Профил
Аватар

Дедо, не разбира :oops:
PPPoE ли имаш впредвид?

Със бекъпа на настройките стана ама нещо ги прекодирва и не намерих username-то което знам.
С дебъга пак се получи (след малко ровичкане) и изкопах всичко в прав текст.
Хареса ми, че настройките по подразбиране на модемчето са да може да го прави дистанционно всеки който има желание и малко знание :axe:

Рутъра се синхронизира успешно но единствената достъпна страница бе http://my.contact.bg/index.jhtml където пишеше, че съм си ресетнал рутъра и трябва да го активират, нещо което не стана разбира се.
Сега съм пак съм включил модемчето и компа през рутъра - Win7 е доста оправна и няма нужда от настройване или рестартиране.

По-късно ще сравня двете настройки дали всичко е 1:1 , междувременно приемам идеи.

Сря Ное 14, 2012 5:26 pm
Профил
Аватар

Лузер нейма и паролата ти ги има в договора който си подписал.Ако не можеш да си го намериш би трябвало да може да ти го кажат от Виваком.Или политиката на фирмата вече е-загубил си парола и името?Заповядайте да сключим нов договор! :twisted:

Сря Ное 14, 2012 5:46 pm
Профил
Аватар

В договора пише само достъпа до http://my.contact.bg през която да си правя настройките.
Тръбят за интранета на Иран пък то в БГ май отдавна е така. Аз затова доста трудно влизах от чужденеция - все някой трябваше да ми разреши, пък ако благоволи не ми пуща скорост...

Ей тук има едно списъче с което смятам да си поиграя.

Прикачени файлове:
Free Fast Public DNS Servers List.txt [1.21 KiB]
189 пъти
Сря Ное 14, 2012 5:55 pm
Профил
Аватар

бонго, не те разбирам, братче...
може ли да постнеш някоя картинка от WAN страничката на работещия рутер?

с БТК тоя вид връзка съм имал удоволствието да не я ползвам, та ми стана интересно какви каши са забъркали

не са ти DNS-сите проблема.

все пак, може ли да обясниш какво искаш да направиш?
рутера от БТК да го ползваш само като модем (bridge mode), и зад него да сложиш друг рутер, който да ти рутира вече мрежата?
и като го обясниш, моля те, прочети обяснението няколко пъти преди да го постнеш

Сря Ное 14, 2012 6:17 pm
Профил
Аватар

Бонго ... Бонго ... еби учи ... еби учи ... цял живот ...

Бате отиди на страницата за BackUp и си свали настройките в xml. ( който е формата по подразбиране) ...
после отваряш файлът с текстови редактор и всичко е вътре ...

оттам си ти ...

П.С. Не знам какво е кодирането, но след това можеш да си направиш username с поредица, която знаеш примерно 0123456789 ... пак правиш BackUp и гледаш ... т.е. ще можеш да си направиш таблица за субституция ( ако е тъпо кодирането) и ще видиш дали има някакво значение за поредноста на знака ... root като гледам се кодира в 8D90908B ... имам някакви стари логове от преди да се махна от тия охлюви ...

П.С. Кодировката е пълен шит ... правиш инвертиране и си готов ... GSrootaccess -> B8AC8D90908B9E9C9C9A8C8C

Сря Ное 14, 2012 6:23 pm
Профил
Аватар

Ха сега FiTTiLA да обясни как root = 8C8A8F8F908D8B :)
Паролата както казах я изкопах в дебъга, тя не трябва да се бара а да се копира на рутера.

Дедо, просто искам да разкарам модемчето на виваком и да сложа рутер на когото имам доверие. В момента модемчето е включено в рутера и рутера го свързва с компа.
За картинка първо трябва да инсталирам нещо, Irfan View напр.
Ама можеш и сам да провериш на 95.42.215.201:61080 , паролата я писах горе :)

Едит: FiTTiLA го написал, ама аз и това не мога в момента, на ръка ли?! :(

Сря Ное 14, 2012 7:06 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
8C8A8F8F908D8B = support

root-a e състемният user ... предполагам го знаеш това ...

Сря Ное 14, 2012 7:45 pm
Профил
Аватар

Миии признавам FiTTiLA за хакер :D
Излиза, че паролата видяна в дебъга също е била кодирана макар и да не си личи толкова като при бекъпа.

Сега съм САМО с моя си рутер без модемчето и целият зор заради една шибана парола която се хаква сравн. лесно :axe:

А DNS-а го сменям по политически причини, че и за по-бързо де.

Едит: да обобщя накратко:
Има парола за влизане в модема/рутера - тя се взема след гуглосване.
Има парола за влизане в профила ти в my.contact.bg - нея я пише в договора.
Има парола (и username) с която модема/рутера се декларира пред виваком - нея не искаха да ми я кажат и затова трябваше да хакна модемчето. Тук Фитила се оказа най-запознат.

Сря Ное 14, 2012 8:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща