Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Някой колега да се подвизава из Дюселдорф? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Някой колега да се подвизава из Дюселдорф?
Следващата седмица ще съм там, та може да се видим на прочутите немски вурсчета и на още по - прочутата бирааа :drinkers: :)

Сря Мар 13, 2013 10:04 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Някой колега да се подвизава из Дюселдорф?
За съжаление не, мога само да ти завиждам .. освен врустчета горещо препоръчвам джоланче с зелце, няма друго такова като немското, страшно е с бира, макар да не съм фен точно на немски бири.

Чет Мар 14, 2013 10:52 pm
Профил
Аватар

Другата неделя ще съм си в къщи, ако някой се подвизава в района да се обади, мога да му осигуря фреш зелева чорба.

Чет Мар 14, 2013 11:00 pm
Профил WWW

ТоНu, благодаря за препоръката, ще гледам да не пропусна, Само да науча как е "джоланче", че не мога си го поръча :)
Пирев, много си ми далеко, пък и силно се надявам да нямам нужда от това божественно лекарство.

И като казахме БИРА, я да разлаем кучетата :) :
Коя е Бирата, сиреч най - добрата?

Тук, нямаме голям избор, обикновенно лочим датски бири, напр. Тюборг, щото по - голяма част от останалите не стават, а другите ни идват много дебело.
По празници се награждаваме я с Гинес, я с Бутвайзер.

Пет Мар 15, 2013 12:41 pm
Профил

Абе за Гинес разбирам, ама будвайзер ..... иначе всичките им бири са хубави макар и да не са ми най-любимите. С джоланчето много ходи wise бира, а и тъмната става. Иначе ако намериш добро място много вероятно е да нямаш голям избор на бири, те обикновенно работят с някоя пивоварна, или пък самите те си имат пивоварна, но бирите са им все добри.

Пет Мар 15, 2013 7:55 pm
Профил
Аватар

Тони, това будвайзера аз поне не го понасям, баси не на място сладникавостта.

В Дюселдорф местната бира е т.нар. "Alt", едно тъмно такова. Разговор с мои приятели
в Кьолн преди 20+ години (на има-няма половин час каране но бирата там пък е
светла и лека, т.нар. "Koelsch") след като споменах нещо някаква "alt" бира:
-Ми тя е за бременни жени.
-Как така бе, не е ли обикновена тъмна бира като Гинес примерно?
-Ми Гинес е за бременни жени.

:D :D :D

Инак тъмната бира си беше доста добра де :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Мар 15, 2013 8:02 pm
Профил WWW

Ами от немските предпочитам или тъмна или мътна, светлите по-не ми допадат. Еххх макар да не са ми любими не бих отказал изобщо бира с върсчета и най-вече с джоланче ммммммм почвам да се олигавям ..... пфу ... да му и студа.

Пет Мар 15, 2013 8:22 pm
Профил

В Германия са хубави джоланчетата, не пропускам има ли в менюто да се освиня с порядъчна порция. Едно от най хубавите които съм ял беше във Виена, овъргаляно в кимион и запечено. Иначе по нашенско най хубав джолан съм опитвал във Велико Търново - Щастливеца, жената ме сам да поръ§вам а тя да се врътнела за половин час по магазинчетата ... докато се върне го бях омел заедно със 3 Столични, и доволно пухтях което я вбеси, а на мен ми направи кефа пълен ;)

Пет Мар 15, 2013 11:32 pm
Профил

ToHu написа:
Абе за Гинес разбирам, ама будвайзер .....

Ами то въпросът "Коя е най - добрата бира?" звучи долу- горе, като "Коя е най - красивата жена?". :)
И един мой приятел от САЩ реагира така за Будвайзера, казва - ми тя тук е една от най - евтините(неразбрах като пари или качество, най - вероятно и двете). Разговаряйки се, стигнахме до извода, че тукашната може и да се различава от тамошната, но понеже нямам база за сравнение, та кой знае.
М/у другото като дойдох тук забелязах, че Кока-Колата им е различна от тази в БГ например. В началото ми беше много гадно, ама после свикнах, какво да правя :).

Незнам дали съм ви казвал един виц за норвежката бира. Бяхме на една маса с клиенти от Швеция и понеже и тук както и навсякъде по света съседите си разправят вицове едни за други, та и той каза:
Събрали се някаква компания Шведи и Норвеги и станало въпрос за норвежката бира:
и единия Швед казва: Абе знам я аз вашата бира, тя е като секс в кану.
Норвегите: А Какво е секс в кану???
Шведа: Something close to the water. :D

Иначе преди мноооооого години, бях на Октобер Фест, верно само за един ден, ама истина е - няма такова забавление. :)
И все се каня пак да отида, ако не ми мине котка път мисля тази есен най - после да се наканя.
Това лято минах през немско за два дена, прекосих я от север на юг, та където имах възможност се отчитах, пих каквато ми попадне предимно наливна и не сбърках - беше добра.

Съб Мар 16, 2013 4:38 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bkulev написа:
..
Шведа: Something close to the water. :D
..

To дядо ми лека му пръст, обясняваше за "Пиринското" че било "струмска вода" - само си пикаш парите дето си ги дал за него :)
и те така бири и бири...
аз много обичам ейл то не че е бира, от друга страна местните ме заплюват, като им кажа, че предпочитам бимиш пред гинеса.
дето го казаха по-горе - то е като с жените или колите - някой предпочита блондинки, друг рено, трети будвайзер - свят широк

Съб Мар 16, 2013 11:33 pm
Профил

bkulev написа:
И един мой приятел от САЩ реагира така за Будвайзера, казва - ми тя тук е една от най - евтините(неразбрах като пари или качество, най - вероятно и двете). Разговаряйки се, стигнахме до извода, че тукашната може и да се различава от тамошната, но понеже нямам база за сравнение, та кой знае.

Какво няма да се различават, като нямат нищо общо. Даже се съдят кой къде да ползва името :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Budweiser_trademark_dispute

Нед Мар 17, 2013 12:04 am
Профил
Аватар

За всичко си има причини, само че в повечето случаи нашенеца не е свикнал да се задълбава в тях :) . Та като се има предвид, че американеца не може без кола и че нормална спортна среща е над 4 часа, а в много от случаите на големи спортни срещи хората се запиват още от сутринта на паркинга пред стадиона и после продължават вътре до тъмно хич не е чудно защо масовите бири на американския пазар са супер леки и воднисти. Никой не иска да вкара 5 бири и после да го носят :) . За ценителите обаче има стотици локални и бутикови бири от най-различни видове, които са много добри и смея да твърдя по нищо не отстъпват на европейските. А иначе бъдуайзера е и една от най-евтините и най-леките бири тук. Аз лично набивам мощно мексиканската корона ако се заседя някъде за дълго или пък някои от локалните микро бирарии ако има кой да кара после. Европейска бира почти съм спрял да пия с изключение на когато ходим тук в една ирландска кръчма, дето е собственост на гинес и там пия тъмна гинес или харп. Или пък правя света троица, както един приятел им викаше - гинес, харп и още една дето я забравих се редуват една след друга :D . А близо до нас има една кръчма, дето предлага над 160 вида наливна бира и половината са европейски та има за всеки вкус де. Много е интересно да се види бара с всичките над 160 чочура :D .

Нед Мар 17, 2013 12:25 am
Профил
Аватар

Е тоя американския будвайзер сладни ли и той така непоносимо като европейския?

Нед Мар 17, 2013 12:39 am
Профил WWW
Аватар

Ами аз не съм пробвал европейски, ама тоя тук ми е повече воднист, от колкото да е сладък.

Нед Мар 17, 2013 12:54 am
Профил
Аватар

Европейският прилича на нормална бира, само дето на половин литър има
примерно една-две супени лъжици захар вътре, бляк.

Нед Мар 17, 2013 1:01 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща