| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Автомобилен чип-ключ
От вчера съм горд собственик на Nissan Primera (P11-144, ако му говори нещо на някой).  Проблема е, че тъпия търговец ми даде само 1 чип-ключ, а един ключар, с който говорех, ми разправяше, че цените за копие почвали от 140 лв.  Имате ли някой познат, който да прави такива копия на няква тарифа "за приятели". 
|
| Сря Ное 02, 2005 10:42 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e, за мерцедес е 800лв
и проблема е не в ключа - физическия ключ
трябва някой да вкара в компютъра на колата новия номер на ключа. това би трябвало да могат да го правят само в сержиза на нисан

|
| Сря Ное 02, 2005 12:49 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Имам познат който прави такива магии, цената му е подобна. Все пак хората хвърлят една камара пари за програматори, интерфейси, програми и документация, не вярвам да има някъде по-евтино...освен някой в студентски град да го направи за 10лв. и покрай новия ти ключ да се отвори някой Airbag докато си караш с 20...не е шега работа с тия компютри 
|
| Сря Ное 02, 2005 1:52 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Баси ключа, баси чудото.  Иначе търговеца ми обясняваше обратната процедура, че трябвало да се прочете от екуто някъв ПИН код, който да се вкара в ключа. 
|
| Сря Ное 02, 2005 3:42 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
.. ами зависи от модела... някой ттранспондери позволяват да се копират, други - не. Тези, които позволяват - лесно. Зимаш една записвачка за RFID (има ги в Конрад) и копираш. Повечето, обаче, са криптирани. Т.е. 'говорят' си с иммо-то с криптирани съобщения. При тях е малко по-сложно. Трябва да си разменят с иммо-то на колата криптиращият ключ (т.нар. 'обучение' на ключа). Процедурата не е сложна, но не знам как точно е за този модел.
Ако имаш време и желание да си играеш с това, мога да питам как става, но ще отнеме малко време.
|
| Сря Ное 02, 2005 4:47 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
В някои коли е възможно обучаването към нов ключ но става само с един от ключовете които се дават с колата които се води master. Ако е такъв случая и тоя ключ не е съответния master дори да знаеш метода на обучаване нищо не може да се направи. Пак опираш до ония 140 лева. А работата със сигурност не е за пишман специалист щото може такава намеса да ти излезе златна.
|
| Сря Ное 02, 2005 4:56 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
На Голф 3 съм го правил това няколко пъти, ама Нисан!!! Немам никаква идея 
|
| Сря Ное 02, 2005 7:19 pm |