Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Проблем с микровълнова печка 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Проблем с микровълнова печка
Знам че тук не форум за битова техника, ли може би този раздел не е не е най-подходящият, и няма да се учудя ако темата бъде изтрита. Става дума за микровълнова печка МIdea. Когато я ползвам от време на време се чува пукане като на пуканки(отчетливо и и доста силно, без период или някаква закономерност). Няма мирис на изгоряло или стопено, не се виждат искри. Тука един "курифей" на инженерната мисъл, каза че магнетрона може да е замърсен (аз лично не виждам как може да е станало). И така някакви идеи?

Съб Юни 15, 2013 3:41 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Проблем с микровълнова печка
Ми отвори я прегледай вътре, има вероятност да пука и редуктора с моторчето дето върти поставката.
Пукането като механично ли се чува или като електрическо.

Съб Юни 15, 2013 11:20 pm
Профил

Ами по-скоро електрическо, като се замисля не изключвам проблем с мотора. Преди време имах проблеми с него не се въртеше и аз с ръка като направя няколко оборота и тръгваше.

Нед Юни 16, 2013 8:37 am
Профил

Абе ти да нямаш хлебарки у вас, да са се завъдили там?

Нед Юни 16, 2013 4:41 pm
Профил WWW

head_up написа:

Ами студент съм :D и мислях с това да започна ама ме досрамя да споделя :oops:. Именно те мисля че правят белята. Ама какво имаш ти наум ?

Нед Юни 16, 2013 7:00 pm
Профил
Аватар

Като отвориш вратата, на дясната "стена" трябва да има едно слюдено или пластмасово капаче, зад което е магнетрона. Свали го (капачето) и виж, дали не е метализирало отзад. Ако е - смени го и гледай да държиш печката чиста отвътре. Тези работи стават най-често заради начистотийте.

Нед Юни 16, 2013 8:25 pm
Профил ICQ

polinom написа:
head_up написа:

Ами студент съм :D и мислях с това да започна ама ме досрамя да споделя :oops:. Именно те мисля че правят белята. Ама какво имаш ти наум ?

Че някой от тях имат лош късмет. И не достатъчно познания относно електричеството. И вкъщи се случва, все едно пукат пуканки. Ама е относително рядко и не съм му обръщал сериозно внимание. Пък няма какво да те е срам, тия хлебарки като си харесат място - не можеш ги изсели, не щат да си ходят, друсат се с препаратите дето ги пръскаме, рисуват си с тебеширчето, ползват мивката за джакузи, 'ма какво да ги правя ?!
Пък може да е и както Гого казва, сподели като прегледаш въпросното прозорче, реалистично предположение изглежда.

Нед Юни 16, 2013 9:11 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Преди време имах подобен проблем. Махнах горната ламарина на печката. Отгоре имаше едно изолационно метално фолио. Имаше и едно кабелче, хванато за фолиото като заземяване. Та то нещо се беше разхлабило. Като пуснах печката да работи без капак, на него прескачаха искри. затегнах го и проблема се реши.

Внимавай с пускането при свалени ламарини. Все пак е уред под напрежение и то доста високо. Ако не знаеш какво правиш, по добре намери квалифициран ел. техник :)

Пон Юни 17, 2013 1:01 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Когато загряваш само филийка хляб или малко кафенце печката не е натоварена (работи почти на празен ход) Напрежението на магнетрона може да се повиши и да стане разряд (пукане).
Затова поставяи и още една чаша с вода за по-равномерно натоварване.

Пон Юни 17, 2013 9:05 pm
Профил

Ех тия мои майсторски ръце. Понечих да сваля капачето ,което е от вътрешната страна и то уж изглеждаше гъвкаво а се прегъна(а каква е функцията на това капаче?). Стои де ама е пречупено. Сега така или иначе трябва да се сменя. Магнетрона ако се сменя направо купувам нова. Гледам в интернет 50-70 са магнетроните тя самата печка е 80-100 лв.

Вто Юни 18, 2013 3:40 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

http://forum.eshop.bg/attach/download.php?fileid=347885 :idea:

Вто Юни 18, 2013 8:50 pm
Профил
Аватар

Polinom-е, ако сложиш чаша с вода пак ли пука? Щото някои манджи (повечето) пукат от рязкото затопляне, затова съдинката трябва да си има капак да не се оплеска всичко. Манджа с по-малко водно съдържание се пуска на по-слабо и за повече време.
Добре, че ще смениш пластинката - не се кахъри. Почисти добре помещението (без да го драскаш) като последната ръка е добре да е със салфетки и спирт.

Пиши ако има проблеми. Късно ти видях темата, в целия "Занзибар" само аз ремонтирам пущините и все нещо съм научил.

А капачето в повечето случаи е слюдено (!!!), през него излизат микровълните и манджата по него лесно става на проводим въглен...

Сря Юни 19, 2013 10:00 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Polinom-е, ако сложиш чаша с вода пак ли пука? Щото някои манджи (повечето) пукат от рязкото затопляне, затова съдинката трябва да си има капак да не се оплеска всичко. Манджа с по-малко водно съдържание се пуска на по-слабо и за повече време.
Добре, че ще смениш пластинката - не се кахъри. Почисти добре помещението (без да го драскаш) като последната ръка е добре да е със салфетки и спирт.

Пиши ако има проблеми. Късно ти видях темата, в целия "Занзибар" само аз ремонтирам пущините и все нещо съм научил.

А капачето в повечето случаи е слюдено (!!!), през него излизат микровълните и манджата по него лесно става на проводим въглен...

Печката е чиста винаги готвя с капак, а пукането си е стряскащо силно. Печката я ползвам интензивно. Варя макарони, картофи,ориз, супи и дори месо съм пекъл. Става бавно и почти винаги изисква поне 10-15 минути на макс. Сега нямам време и да я отворя, а ако няма видима нередност мога само да гадая. Предполагам тия капачета се продават в разните техномаркет магазини.

Сря Юни 19, 2013 10:25 pm
Профил
Аватар

Провери дали металната част на вратата опираща в шасито не е останала по без боя. Понякога между тях доста шляпа пък почти не се забелязва опушено.

Огледът отвътре го направи ама от метър когато е включена . После капакът се монтира внимателно и със зор :)

ПС, ама не можеш ли поне да прецениш дали пустият шум е електрически или механичен? Щото вътре има само две механики: вентилаторът и моторът на чинията.

Сря Юни 19, 2013 10:31 pm
Профил
Аватар

polinom-е, що се умълча? Да ти носим ли цветя и плодове в "Пирогов"?
Майтап бе Уили, микровълновата не е чак толкова опасна щото петте киловолта към магнетрона са модулирани само с 50 херца за разлика от разните му там CRT TV-та :)

По-горе накрая питам нещо...?

Чет Юни 20, 2013 9:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща