|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:10 am
Някой подарява ли кученце ?
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 Някой подарява ли кученце ?
Днес си отиде кучицата ми (тази, която ми е на аватара). 11 дена преди да навърши 16 годинки. Явно дотук й е било писано. Страшно тежко е чувството да загубиш куче - също като при човек. Посъветваха ме, че най-добрият начин да го преодолееш, а да си вземеш друго кученце. Аз пари за куче няма да дам - това не е стока. Търся ако някой подарява кученце. Не държа да е малко - може и да е на 1-2 години, че и повече. Т.е. ако някой си е взел и после "се е усетил", че това приключение не е за него. Изобщо не държа да е породисто. Искам само по възможност да е дребна порода, задължително да не е някой агресивен идиот (около него понякога може да има малки деца). Ако е над 4-5 месеца държа да е било ваксинирано и обезпаразитено - поради същите съображения.
|
| Съб Яну 04, 2014 10:09 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Някой подарява ли кученце ?
Моите съболезнования. Знам много е тежко, преди месец и малко се спомина едно от моите кучета.
|
| Съб Яну 04, 2014 11:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
.. дублира се.
Последна промяна ToHu на Нед Яну 05, 2014 1:11 am, променена общо 1 път
|
| Съб Яну 04, 2014 11:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Бих ти предложил едно ама е доста проблемно. Имам Шарпей, женско, кастрирано е, на 6 години. Много добро, послушно, обича хора, деца, абе супер е като куче и характер, обаче: 1. мирише, каквоот и да го праивш мирише, ако го миеш много често, разбирай два пъти седмично е лошо за кожата, след 3-я ден почва да мирише, първия след къпането също. 2. От към кожа е капризно, доста проблемна кожа, иска си грижи. 3. Много се лигави, буквално, само да помирише храна и почват да текът едни лиги не е истина.
Иначе ние си го гледаме, проблем е че доста пътуваме а ми се очертава още повече, мислех да го нося към САЩ ама все нещо се обърква, та му търся стопанин, ама трябва да му е много навит щото иска доста грижи, иначе за неговата порода е в много добра форма, почти няма проблеми с кожата и ушите а с очите изобщо, породисто е ама не знам имам ли му родословното дърво, така и май не отидох да го взема.
|
| Съб Яну 04, 2014 11:48 pm |
|
 |
|
bateAz
|
Мерси за предложението. Породата ми е непозната, май няма аз да съм му стопанин. Едричко ми е, на мен не ми трябва пазач, търся си другарче. Затова търся по-дребничко куче.
|
| Нед Яну 05, 2014 1:07 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе другарче е но е едро. Проблема е в това което описах, иначе не е от най-активните и живее добре в апартамент, но както казах мирише, иска доста грижи ...
|
| Нед Яну 05, 2014 1:12 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Съболезнования! Още си спомням какво беше като почина любимата ми болонка... Но за да се почувстваш малко по-добре: куче надживяло 15 г. трябва да смята всеки следващ ден за късмет.
Що не вземеш някой помияр?! Трудно е да го намериш малка "порода", още повече само на месец-два защото после е трудно с обучението, но веднъж успял после кучето ще ти даде много повече от породистите - не уточнявам какво ама купон е!
|
| Нед Яну 05, 2014 3:39 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Съболезнования.  Ако чуя някой да търси дом на някое куче ще те имам предвид.
|
| Пон Яну 06, 2014 2:00 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
виж тези  Обявата е от 1.1.2014, тоест актуална
|
| Пон Яну 06, 2014 6:04 pm |
|
 |
|
bateAz
|
Мерси за линка, ама ми изглеждат малко едри. Търся нещо SMD, 0603, максимум 0805. 
|
| Пон Яну 06, 2014 7:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Малко закъснял, но съболезнования и от мен, Бате. На някой може да се стори глупаво, ама си е привързване. Преди няколко месеца на сходна възраст и след тежко заболяване и операция се спомина и моя котарак Лъвчо. Той, всъщност си беше на сина. Фърфалака беше на 6-7г., когато взехме котето. Явно котарака доста се е трудил за оцеляването на котешкото племе, защото наоколо все жълти котета се навъртат. 
|
| Пон Яну 06, 2014 9:15 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Тва преведено в сантиметри и килограми какво значи. Горе-долу порода за сравнение.
|
| Пон Яну 06, 2014 9:17 pm |
|
 |
|
bateAz
|
Пекинез.
|
| Пон Яну 06, 2014 9:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Бате, пекинез-подарък едва ли ще намериш, трябва да го купиш. Аз съм бил и пекинезки "баща" и с риск да ми се обидиш ще ти кажа, че не е най-добрият избор за любвеобвилно куче: според дебелите книги японският хин е далеч по-атрактивен а според мен болонката е по-интелигентна и любвеобилна дори да е с нечиста кръв. Иначе всички са смели пазачи независимо от малкия размер. Ако си имаш село или познати с такова огледай се там: майката да е дребна (и красива, де) и кученцата да са малки на месеци. В началото ще имаш сериозен проблем къде се пиша и ака но след това ще имаш нов член на семейството  Спомням си как посред зима прибрах от прага на един магазин едно помиярче с намерението напролет да го разкарам. Почти месец живя в кашончета докато оздравее, после взехме да се караме и бием за пиш-ак и докато се усетя стана средно голям бяс: любвеобвиен, като го хване дете за опашката - замръзва, плувец, направи сума ти немски овчарки за посмешище крадейки им номера, вечер пеехме в рок-бара - Ян Гилън му харесваше най-много и т.н. т.н.  Само защото тръгнах за чужденеция го разкарах 
|
| Чет Яну 09, 2014 12:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Има хора които подаряват, аз примернобих подарил и шарпей и мини йорки нищо че струват по 1000 лв кученцата, ама и двете нямат шанс за окучване 
|
| Чет Яну 09, 2014 11:55 am |
|
|