Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Домашно видео наблюдение. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Домашно видео наблюдение.
Здравейте! Искам да си направя сам видео наблюдение във вкъщи. Та въпроса ми е, какви камери и от къде да си ги взема та да ми излезнат най-тънко :D ,но все пак и качество да имат. Камерите ще трябва да са външни. Искам и запис да имат, може и да не ги наблюдавам постоянно, но когато стане нещо да мога да върна лентата назад и да погледна. До сега не съм правил нищо подобно, ако може да ме ориентира някои ще съм му благодарен.

Пет Мар 21, 2014 5:54 pm
Профил

Мнение Re: Домашно видео наблюдение.
Аз ползвам подобна:
http://www.aliexpress.com/item/2013-Plu ... 62977.html

Като за без пари бачка добре. При това 2 години вече.

Пет Мар 21, 2014 6:11 pm
Профил

На мен ще ми трябват 2 сигурно. Някакъв български сайт или магазин близо до София, не ми е проблем да отскоча. И ако може малко инфо относно свързването, параметрите и т.н.

Пет Мар 21, 2014 6:29 pm
Профил

На Илиянци не може да няма. Иначе се свързва лесно - може по обикновен LAN кабел или WiFi. На мен рутера ми е доста далече от камерата - през 2 етажа и хващаше кофти. Малко насичше картината и за това пуснах LAN кабел. Сега е ОК.

Има различни софтуери за PC за запис при motion detect и тн. Самата камера си има WEB и FTP server и имаш достап от всякъде. Освен това има и добри приложения за Android и IOS.

Самата настройка е елементарна.

Пет Мар 21, 2014 6:51 pm
Профил

Препоръчай ми и софтуер....пак казвам, до сега не съм правил подобни неща и незнам за какво говорим. Като взема нещо от илиянци ще пиша пак да ти кажа какъв ще е резултата.

П.П. Все пак ще прегледам за някой по специализиран магазин, че с тоя илиянци не се знае "кой пие и кой плаща" ;)

Пет Мар 21, 2014 7:00 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

... сега абстрахирайки се от някои мои изкривявания, изречението да е възможно най-евтино и да е добро е отвсякъде оксиморон. Още повече като го съчетаеш с външно. По долу ще ти дам линк към едни лично според мен боклуци, но все пак ще ти свършат работа.
http://sectron.bg/bg/info/download/248
Сектрон е най-големият дистрибутор в България, продават и най-големите боклуци които стават за нещо, не те съветвам да вземаш нищо по евтино от техните, просто ги забрави.
Линка е към промоционалната им ценова листа, т.е. най-тънкото от тънкото. Най-евтините им записващи устройства май са на HKVision, сега май вече имат и тяхна марка. 4 канално е от порядъка на 200-300 лв. Камери за външен монтаж също имат, тук са ги писали влагоустойчиви и няма температурен обхват, не знам какви са, но може да ги видиш подробно в сайта, ако ще слагаш навън трябва да е поне -20.
И да те ориентирам за цените, среден клас външна камера /заводски външна без кожух/ е от порядъка на 300-350 лв, тук вижадам някакви за по 29ЕУР ...та мисля е евтино. Аз лично не бих сложил нищо което е под 50-60 евро за куполна външна и под 80-90 еур за корпусна външна. CNB е евтиният им добър бранд, който спокойно можеш да го ползваш.

Пет Мар 21, 2014 7:33 pm
Профил

Много полезно инфо ТоНи =D> . На мен повече ми е филма със самата настройка, да мога да записвам файловете, по възможност от отдалечен компютър. Препоръчай ми софтуер който се знае, че е ефективен и има ли значение какъв софтуер ще използвам за каква камера?
Накратко нещата стоят така. Имам имот на който се ходи всеки ден, но вечерта засега няма кой да седи там (аз ще отида след окло 2-3 месеца). Наскоро влизаха, не откраднаха кой знае какво ама е дразнещо. Аз отдавна съм мераклия да сложа камери та поне да видя дали съседа ми ги прави тези мизерии. Как да го направя най-добре.

Цитат:
сега абстрахирайки се от някои мои изкривявания, изречението да е възможно най-евтино и да е добро е отвсякъде оксиморон. Още повече като го съчетаеш с външно

Имах в предвид....да не се хвърлям веднага на нещо скъпо без да знам дали ще ми върши работа 8)

Пет Мар 21, 2014 9:13 pm
Профил
Аватар

А бе първото откраднато няма ли да са камерите и записвачката?

Пет Мар 21, 2014 10:10 pm
Профил

Чувал съм за някви кутии , дет имитират камера , за без пари. Кат ги види комшито , да не пипа...

Пет Мар 21, 2014 10:20 pm
Профил ICQ

Много вероятно бонго да е прав. Значи за видеото, първо един фундаментален въпрос, тип камери мрежови, аналогови или SDI. SDI ги оставяме, не ти трбява, от там насетне, IP /мрежови/ там може да записваш на комп или аналогови, там най-евтиното решение е DVR, както казах около 300 лв, че и по малко. Да записваш дистанционно, т.е. някъде на майната си обезсмисля записа, това НЕ СЕ ПРАВИ НИКОГА, ама НИКОГА, какво се прави в БГ не е критерий, нито тов акоето по принцип се прави,има си правила и норми. Та трбява да записваш на място. За IP камера най-чистия вариант ти е някое малко synology, то си има лиценз за IP камери, може да си го достъпваш дистанционно. IPкамерите обаче са скъпи, аналог на тази камера за 27 ако е IP ще струва 150-160 поне. Гледам сектрон са пуснали едни външни вивотеци на 108 което е добро намаление, но пак е доста по скъпо, като сложиш и тов ана което записваш и ...
За твоят случай тия евтини DVR са ОК, аз бих инвестирал в по добра аналогова камера, с по добро осветление, вместо в смотана IP. Самия DVR си е у-во, има си ethernet порт, настройваш IP, форвардваш в рутера и си го гледаш от където искаш.

Това по въпроса с камерите.

Дали ще ти помогнат, НЕ, камерата е превенция в определени случаи, и се позлва за разследване. В твоят случай за разследване няма кой да я ползва, нали не разчиташ полицията да се юрне да разследва.

Помисли за друго, охранителна система, това е вярното решение, сега и ще ти кажа защо:
1. заради периметрова охрана, таква трябва да имаш. Връзваш еидн изход от нея към няколк опрожектора, задейства ли осветяваш. Това доказано има много силно превантивно влияние.
2. това светване привлича внимание на съседи и минувачи
3. охрана на самата къща. На друфо реле си връзваш един генератор на мъгла. В резултат като се включи алармата след 30-40 сек в къщата не може да се вижда нищо, дори и с противогаз няма как да видиш и откраднеш нещо. като си го вържеш и към сота, много вероятно е да ги заварят да се въртят като мухи без глава в мъглата.
http://sectron.bg/bg/product/3356/fog-s ... eshtenieto

Не ми е приятно че ти давма линкове към Сектрон, ама там ще намериш нужните ти ниски цени, при мен това решение е по-скъпичко. Просто забрави за други, повечето малки търговци купуват от Сектрон, а те пък са с едни от най-добрите цени. Други подобни са Анди, тия дори се изприщвам като ги изписвам и Майнинг, при вторите си струва да ходиш ако ти трябват бариери, портални врати, турникети, и др подобни, всичко останало не си струва и да го поглеждаш.

Пет Мар 21, 2014 10:23 pm
Профил
Аватар

mitko_el написа:
...

Тъкмо ги гледах за по 15 лв - скъпички са. Ама повредени без пари ще се намерят.
И нали се ходи всеки ден: едно скрито телефонче с по-голяма флашка да снима цяла нощ там дето камерите са "пропуснати".

Едит: Тони писал преди мен.

Пет Мар 21, 2014 10:27 pm
Профил

mitko_el написа:
Чувал съм за някви кутии , дет имитират камера , за без пари. Кат ги види комшито , да не пипа...

Да и ... превенцията е нещо много специфично, свързано с народо психология, профил на криминалния контингент и доста други ... ако е в офиса над шкафа с тоалетна хартия, сигурно няма да вземаш по едно рулце всеки ден за вкъщи ... ако е някоя вила на майната си, първо я се види я не, второ кво ти дреме, кой ще разследва, трето .. ще и минеш в гръб дори реално да не можеш, ти си мислиш че можеш, хората са наивни и самонадеяни.

Видеонаблюдението има превантивна мярка в точно определени ситуации, за разлика от него осветлението има превантивно действие винаги, охранителна система която да е забележима също, т.е. звук, светлина, трябва да е ясно че нарушителя е засечен.

Всичко зависи какво искаш да пазиш и какъв е риска. Ако си склонен да отделиш 2-3000 лв може да се направи прилично работеща система комбинирана с мъгла, това в най-ниския ценови клас. Аз не мога да ти го предложа, но мога да ти кажа дали това което ти предлагат работи. При мен с още една 0 ще стане работата, ако не много голям имота :)

Пет Мар 21, 2014 10:28 pm
Профил
Аватар

От няколко месеца ползвам ей тая камера:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 1PK0V33405
Няколко колеги си накупиха също и всички са много доволни. Има и ethernet кабел и Wi-Fi. Може да се вземе от други места и за $40. Има нощно виждане, двупосочно аудио (камерата има говорител и микрофон) и мотори, дето я въртят. Можеш да си я гледаш/управляваш от смартфона. Има също вход от аларма за арм/дизарм и също има и едно реле с което можеш да си управляваш нещо. Има патрулираща функция и като засече движение може да праща съобщения и също може да записва на фтп сървър. Аз поне не мога да се сетя за нещо повече, което да ми трябва от домашна камера за такива цели.

Пет Мар 21, 2014 10:32 pm
Профил

Не е външно .. той иска външно .. а иначе, и познати май купиха нещо такова, и да ти кажа май вече има смъртни случаи, може да е било по менте.

п.с. то там във fry's има по евтини и добри системки от това което с епродава тук за уж професионално :) .. тук разбирай булгаристан.

Пет Мар 21, 2014 10:34 pm
Профил

Яяя каква тема се отворила тъкмо на време - вчера се прибрах от вилата - комшии казаха, че пак са започнали да тарашат по къщите. Тони един въпрос - тези генератори на мъгла до каква най-ниска температура работят, щото зимата къщата не се отоплява и вътрешната температура е почти равна на външната?

Пон Мар 24, 2014 12:38 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща