Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Кубрат Пулев 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Кубрат Пулев
Понеже ни проглушиха ушите с "мача на годината" и от чисто познавателно любопитство го гледах. Имам въпрос към някой от тук-пишещите, който се интересува от професионален бокс и е гледал доста мачове на Пулев.

Нед Ное 16, 2014 11:50 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Кубрат Пулев
Какъв е въпроса? Не съм точно боксьор, но съм навътре в тая област.

Нед Ное 16, 2014 1:07 pm
Профил

Всъщност няколко въпроса: Този стил, който се видя снощи, типичен ли е за Кубрат? Имаше ли осезаема разлика между стила му в предишните мачове и този? Само на мен ли ми се стори много нагласен този мач? Как може да се надяваш, че ще победиш без да се пазиш?!?!

Нед Ное 16, 2014 1:34 pm
Профил
Аватар

Доколкото съм го гледал така си играе, малко пасивно и предпазливо и в ключови моменти избухва. Но в тежката категория не може да има чак някаква страшна динамика и затова в повечето случай мачовете изглеждат скучни. Иначе нашия наистина беше много открит, при положение, че е по-ниският-късият боксьор да му стоиш на дистанция и да го чакаш да те центрира е самоубийство. Сега дали е уговорена срещата знаят сигурно десетина души, другите само могат да спекулират. Нека приемем, че не е и че нашия не успя да изпълни зададените указания поради класата на шампиона...

Нед Ное 16, 2014 2:51 pm
Профил
Ранг: Популярен

Пулев може да е бил емоционален и да прегоря в мача. Със сигурност изпусна 30-тата секунда да натисне и реши всичко, след това 4-ти рунд (май беше) отново можеше да наклони силно везните.

Обаче фактите са си факти:

1. По време на мача:
- 4 секунди след отчетлив стоп сигнал на съдията, удар директно в брадичката на Пулев.
- Другият боксьор 100% чу съдията, който е до тях, вика и се опитва да ги разтърве или по-точно да освободи Пулев, който почти веднага след първото "STOP" вдигна ръцете.
- 10 отчетени непозволени действия срещу 5. /или от сорта бе статистиката
- Действително бяха х2 срещу около 7 на Кубрат. Обаче на Кубрат бяха закачка, от колкото друго.
- 4 от непозволените действия на 'шампиона' повлияха на конкретния рунд и мача изобщо.
- Две от паданията на Кубрат бяха избутвания, той бе прав при едното, а при другото за още миг запазваше равновесие.

2. Преди мача:
- Допинг контрол за Пулев от-до срещу нищо от другата страна. / субективно - виждали ли сте вените на "чистия" като на какво са
В числа - 6 пъти за последните 2 календарни месеца преди срещата, над 15 за годината; отсреща - 0.
- Съдии по избор на американците и защитаващият титлите.
- Около 30-40 украински олигарси, грешка, бизнесмени идват с украинеца. Още толкова, още по-големи, 'бизнесмени' от Америка, само че те си знаят стоката, не си губят времето да бият път.
- Дори номера с вида на ръкавиците за срещата. Обявява се 3 дена преди нея. Което нямаше да има значение, ако нашият играе с този вид, но той играе с такива само по изключение. От другата страна това е точно вида ръкавици, които другата страна ползва от години.

И т.н и т.н.

Пулев не се оправдава, аз няма да го оправдавам. Обаче мача бе Пулев срещу мафията, както го каза самият той. Никой няма да си даде златната гъска, с която изпира десетки милиарди на година. Само от този мач оборота от миналата или тази е х2.

доп.:

Наградния фонд бе почти 100% от руски бизнесмени.
80% от приходите, каквото и да бе станало отиват при Кличко.
Пулев бе заявил, че ще играе и без финансов стимул - каквото и да е, дори част от приходите (реклами, билети, ...).

Нед Ное 16, 2014 4:04 pm
Профил
Аватар

Пулев е типичния боксьор в тая категория, те всичките на ринга изглеждат като преяли мечки - масата има превес над мускулите. Прегръщат се, обичат се, докато единия нацели и другия и дотам. Удара им е незнам колко стотин кила, ама на нашия направо му се развълнува кожата както се видя на забавения кадър, страхотия ...

А Кличко е обратно - нетипичния боксьор в тая категория и може би затова толкова години държи поясите. С много добре изразена физика и ужасно подвижен като за свръх тежка. Това му дава възможност да се влиза и излиза много бързо и мисля, че точно това му помогна и с Пулев. Нашия просто не можеше да го следва в ритъма. Буквално се влачеше подире му. Аз го гледах от края на втория рунд и отначало реших че съм изпуснал поне 10 рунда, нашия изглеждаше все едно е качил Мусала на бегом. Гледал съм и други мачове на Кличко - точно същата картинка като с Кубрат, обикаля го, обикаля го, резне го тук резне го там и накрая оня просто издиша, кляка физически, сваля гарда и е до там. А пък предишния мач на Пулев беше точно с един типичен от тежка като него, то беше направо мъчен за гледане мач, нашия верно го наби, ама то толкова тромаво и протяжно... Правеше впечатление и друго - нашия показваше огромна разлика в кондицията в началото на всеки рунд и в края му. А това говори за недобра обща физическа подготовка - не говоря за мускули и удари, а сърце и дроб най-вече. Килограмите са му повечко според мен.

Абе Кубрат ако го няма Кличко - мисля си има шансове в категорията, както казах типичен си е, силен е. Ама докато оня е там - не виждам кой може да го свали, освен с чист късмет (не че не е ставало де).

Отделен е въпроса с гарда на Пулев. Лично за мен, това си е сбъркана техника и му пречи, незнам защо не се коригира това. Поема удари, които с нормален гард просто няма да получи, вярно те не са с максимална сила, но като се натрупат в крайна сметка го свалят. Изглежда малко неглиже, може би нарочно дразни и провокира някой по неопитен противник, ама Кличко е доста над това ниво.

Последна промяна Цецо на Нед Ное 16, 2014 4:30 pm, променена общо 1 път

Нед Ное 16, 2014 4:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Е как бре - Роки Балбоа ...опа... Силвестър Сталоун може :) нали ги победи всичките в продължение на 30-тина години :)

Един интересен факт дето не знам къде го четох или чух: Кличко е щял съвсем скоро да загуби титлата - служебно - тогава са щели Пулев и някакъв американец (втория претендент) да се бият за колана. В този ред на мисли е много странно първо защо Кличко ще се дърпа от двубоя ако е сигурен че ще победи и 2-ро защо нашия умник толкова много се натискаше за мача. Като слушам и чета туй-онуй развоя можеше да е : нашия се прави на ущипан, Кличко следващите 6 месеца не може да си намери кого да отупа, и накрая излизат Пулев срещу американеца и каквото сабя покаже, после Кличко излиза в пенсия и край. В този ред на мисли - май всичко е едно циркче. Пулев подсигури трона на украинеца за още 2 години...

Нед Ное 16, 2014 4:28 pm
Профил ICQ
Аватар

И това го има и е доста логично.

Нед Ное 16, 2014 4:31 pm
Профил ICQ

Витали Кличко се кандидатира за президент и ако го изберат на изборите 2015 служебно губи титлата, това е братът ;-)

Нед Ное 16, 2014 4:43 pm
Профил
Аватар

Не - точно за Владимир става дума - отдавна не е имал мачове за титлата - явно има някакъв регламент - след изтичане на някакво определено време без такива мачове я губи служебно. Остава ли са му по-малко от 6 месеца до това събитие. Може и да е отлагал до последно, колкото е можел за да я държи по-дълго. Ама въпроса в такъв случай е защо Кубрат толкова се натискаше да го отупат?...

Нед Ное 16, 2014 6:42 pm
Профил ICQ

Абе ранзичко си му е на Кубрат но .. както и да е. Едва ли не е гледал мачове на Кличко и да не занае какво да очаква. Мача не го гледах но май няма и какво да му се гледа. Не знам до колко има нещо наместено, явно си му е рано за такъв съперник.

Нед Ное 16, 2014 7:21 pm
Профил

Стила си му е такъв - гледах в youtube един от предишните му мачове и там е същия. Явно само на мен ми се е сторило, че има нещо нередно защото не го бях гледал преди.

Нед Ное 16, 2014 7:34 pm
Профил

Той кличко не случайно тренира под вода, като вземеш и в предвид че е по-лек но при това по-висок всичко си идва на мястото. Не знам на какво е разчитал Пулев за да не играе малко по-затворено. Колкото и да са те били в главата няма такова нещо като да свикнеш, не само в тази категория, но най-вече в нея един точен удар е достатъчен за да извади боксьора от кондиция, то и това е станало. От там насетне малко или много се превръща в боксова круша.

p.s. едва ли е уреден, ако е е много тъпо уреждане, можеше да загуби по точки, можеше да го нокаутират малко по-късно, в 5-тия рунд ... това е егати куцото уреждане. Той пулев може и да е бил наясно че не е готов, но 1 млн си е 1 млн, може да е бил на зор за пари и затова толкова да са натискали за тоя мач.

Нед Ное 16, 2014 7:46 pm
Профил
Аватар

А бе ако рашъните нямат спец-лекарства - кой? Ай ся!

Нед Ное 16, 2014 7:53 pm
Профил

За лекарства не знам, имат много неща но след повечето от тях не ставаш за нищо, иначе имат какво ли не може да те държат боеспособен след свръх високи дози облъчване и то впечатляващо дълго време. В случая обача изобщо не знам дали има някакви лекарства, интересно не би следвало и на двамата състезатеял да им се вземат проби. Фактит са си факти, по-бърз, с по-голям обхват а и има опит в други бойни спортове, срещу Кубрат който е типичен боксьор.

Нед Ное 16, 2014 8:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща