|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Странни цени във Фарнел
|
| Пон Ное 17, 2014 4:31 pm |
|
 |
|
michev
|
 Re: Странни цени във Фарнел
Поне работата с прокси-то можеш да я пропуснеш - пишеш си двубуквеното обозначение на дадената държава пред .farnell.com и си готов.
|
| Пон Ное 17, 2014 4:39 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Между другото няма нужда от прокси, просто бг.фарнел като се за мени с фр.фарнел пак се вижда разликата в цената. Едит: аз докато го напиша и ме изпревариха 
|
| Пон Ное 17, 2014 4:40 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Не ти трябва прокси. Просто през българската и френската версия на сяйта излиза с различна цена. Току що пробвах да отворя в един таб българската и във втори френската.
...обаче, разликата в цените е очеизвадно около 1.95 - 1.96, колкото е курса евро-лев.
През Комет пак излиза на 7 евра и кусур.
|
| Пон Ное 17, 2014 4:43 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Явно българските инженерни фирми са по-платежоспособни от френските...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Ное 17, 2014 4:48 pm |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
Отдавна Интернет магазините прилагат простичко алгоритъмче според IP-то и показват различни цени. Дори сайтовете за по-масови неща според OS, browser и т.н. В САЩ е преди месец ли беше, експеримент с 1000 американеца от различни части на САЩ изследват онлайн пазара им за един месец. Има завишаване от 20, 50 до 100 и повече %. Едно от най-бруталните завишения беше х2 за почивка на Хавай, единствено защото човека ползвал Mac. Имаше и други, делят ги според щата. Ако си от еди кой си щат цената е една, ако си от друг друга. Дори, забравих кой сайт беше, пак от големите, но май китайски, ако купуваш, примерно много ледове, ти предлагат повече оферти с ледове - до тук нищо странно, обаче цената е 10-20% нагоре, защото очевидно търсиш, ползваш и купуваш ледове. Дори не е нужно да си сменяш ип-то , ползваш проксита и т.н, някой са мързеливи и нагли - излизаш си от профила и цената е друга. Та така. За фарнел съм учуден да е толкова брутално, но и аз съм попадал на разлика в цената от 10Е, но говориме за нещо което е над 100Е. 10% са, но не са 100 (х2) както примера с конектора.
|
| Пон Ное 17, 2014 4:49 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Не е според IP-то. в случая, а според това в коя версия на сайта влизаш. Нали написах - от един и съши комп, през 2 таба в един и същи браузер илизат различни цени. През Комет излизат като през bg.farnell.com.
|
| Пон Ное 17, 2014 4:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Вашето е нищо. С колегата от две различни точки на София, получавахме две различни цени в Digikey в един и същи момент  В случая според мен има проблем с базите им данни, щото цената за Германия е като за България, а за Франция - два пъти по-ниска. Т.е. Ицо, реалната цена е по-високата за съжаление.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 17, 2014 5:20 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Сигурно е така. Но показва някаква наличност в Лиеж, което също влиза в сметката. Впрочем, английската цена е 3.76 лири, което пък не се връзва с 3.86 евра. Сигурно щото има наличност в UK. Ба ли го....
|
| Пон Ное 17, 2014 5:35 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
Изобщо не съм коментирал farnell в конкретната ситауция как и какво правят  Говорих за това как и по колко начина го правят изобщо  Като сме повдигнали темата, може ли някой да ми обясни защо продукт, който на сайта на Фарнел (bg/uk, се тая) като тръгна да поръчвам пишат 24ч доставка, без ДДС за БГ, защото е от склад в Агнлия. Като поръчам от Комет, най-бързо до 48ч, с ДДС, че и комисионна за бонус. Очевидно е, че нещо изпускам, но ако може без много смях и хулене да ми обясните какво ще бъда благодарен 
|
| Пон Ное 17, 2014 6:35 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
Аз. съвсем сериозно като почнат празниците, така де 1 седмица преди 24 обикновено  ; ако попадна на продукт, който ще купувам с 'добра' разлика в цената ще си поръчам повече от по-ниската цена, и няколко бройки от по-високата; да са на една фактура. Черно на бяло е друго  Всички онлайн поръчки се преглежда и май дори одобряват (или това отпадна май вече) преди да се пуснат, та ако не се обадят да кажат "Абе тука сте поръчали едни части, дето са еднакви, но сме Ви ги калкулирали на различни цени" ще се принизят на ниво 'онлайн магазин' тук. Което си е брутално и няма как да не си споделя преживяването от преди 10 минути с един от добрите бг онлайн магазини. Току що ми загубиха около половин час от electron.bg. Предисторията: вече месец не мога да намеря хубав калъф за таблета, който купих от тях. Набързо не бях видял да имат съвместим, че и хубав/качествен, но ме търсят да ме питат доволен ли съм от покупката. Казах им на бързо, че съм доволен, но не мога да намеря калъф за таблета. Днес ми пращат мейл с два линка и 3 вида калъфи. НИТО един (1) не е съвместим с моя таблет, купен от тях. Само 1 имаше отвор за камерата, но той закриваше един от бутоните с ластика или там каквото е. Отделно, че са китайски марки, но като няма друго и това щях да взема, колкото докато дойде този, който ще си поръчам от чужбина. Та днес 5-10 минути глупости с вторият мейл, където "те не могат да направят нищо повече" и 20 минути глупости с първият, 10 от които да търся описание на въпросните калъфи,защото снимките са с размери 320х240 мах плюс един, два реда описание. То и таблета има един сериозен кусур, но вече съм го приел + е единственият недостатък. Някой беше отворил тема за таблет, там съм обяснил какъв е кусура.
|
| Пон Ное 17, 2014 6:50 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Знаеш ли през коя им е работа на търговците какъв таблети иматш ТИ. На тях работата им е да продават, не да ги интересува чуствата ти.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Ное 17, 2014 6:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе това си е ... аз повечето неша ги купувам от щатските сайтове и там е по-евтино ама тоя долар много се засили, добре си стоеше около 1.4 ... и за мое нещастие има доставка на техника за около 300 к долара оферирана на цена около 1.42 лв за долар ...ама съдба
|
| Пон Ное 17, 2014 7:37 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
Е щом ти знаеш и си запознат, браво. А твоята "проницателност" не отрази факта, че се водят и пишат "консултант-[/b]продавач". Отдлено НИКОЙ не ги е карал да ми обръщат внимание след продажбата, семплото "Нямаме за този таблет" е достатъчно. А какво продават и те не знаят. Колкото pcstore.bg/laptop.bg и другите продават ... основните продажби лятото бяха на продукти под 1000лв, сега са под 900, дори около 800. Нито могат да си представят продукта, нито нищо, което е причината да не могат да го продадат.
|
| Пон Ное 17, 2014 8:06 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Скауте - слушай ме сега внимателно - стани от компотера и върви в Била - до коледа има на примоция Jim Beam, Teachers и други подобни. Купи си една бутилка, прибери се вкъщи, пусни си талавизора сипи си и шорай докато ти се омота главата. После легни и му дръпни един корав сън. Към 4-5 ако имаш гадже си знаеш, ако нямаш карай на "автопилот". Утре като изтрезнееш влез и си прочети постовете - ама убавичко. Направи си един самоанализ - полезен е.
Преди няколко години имаше един шемет тука - The Real Maniac. Имам чувстото че си един малко пораснал The Real Maniac ама не достатъчно.
|
| Пон Ное 17, 2014 9:40 pm |
|
|