Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
пустиняци и електромери! 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение пустиняци и електромери!
здравейте както повечето хора си плащам тока но станах пишман от крадливото енерго.и ето моето малко пояснение.къщата ми е на над 50години и беше с рекордоман.подмених всички кабели и контакти и захранващият кабел,всичко е ок и сметките за ток намаляха от 300лв на 250лв при положение че ползвам един бойлер,печка за готвене,два LSD телевизора и няколко обикновенни лампи.обаче реших 4е от 300 до 250лв разликата е малка и направих един експеримент,изключих всички уреди и запалих в хола само едната лампа и отидох до таблото на улицата и какво да видя,ужас :evil: електромера върти все едно имам цех за понички!малко пояснение за електромера,той е еднофазен,двутарифен.виках ги от енергото,замерваха,сменяха електромери но така и не получих адекватен отговор как така имам 1000киловата ток на месец.и си плащам тока но започна да ми писва да ме краднат и то доста явно.проверих дали някой не се е закачил към мен деликатно и да живее на мой гръб но се оказа 4е комшийте са добросъвестни и инсталацията ми е чиста,няма пробиви но тази висока консумация ме притеснява.кажете ми вариант как мога да се спася освен познатият начин да сваля предпазителя на OFF.подочух че някой нещо правят с асинхронни двигатели и намалявали консумацията си в инсталацийте си по къщите.

Чет Дек 18, 2014 10:49 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: пустиняци и електромери!
Ами за начало трябва да намалиш употребата на LSD-то, че има странични ефекти :D
Сега сериозно по въпроса, възможно е да имаш утечка към земята някъде или индукция от съседен високоволтов кабел, особено щом си в къща. Аз имах така в предишната ми къща и една лампа в коридора винаги светеше даже и когато е изключена и дори да разкача целия ключ от кабелите

Чет Дек 18, 2014 11:03 am
Профил

Цитат:
изключих всички уреди и запалих в хола само едната лампа и отидох до таблото на улицата и какво да видя,ужас

А що не изключи и тази лампа?
Нали имаш няколко бушона - първо изключи главния , погледни електромера. Ако върти при изключен главен - търсиш теч от стълба до таблото.
Ако не върти - завий главния, изключи малките и почни да ги включваш един по един и да гледаш електромера.

Чет Дек 18, 2014 11:40 am
Профил
Аватар

Къде отидохте вие, човека ясно е написал че го вълнува варианта с асинхронен двигател.
За асинхронен двигател обаче ти трябва транскубтрон.

Иначе по-лесен вариант: http://www.energysaver-pro.com/bg/

Чет Дек 18, 2014 12:25 pm
Профил
Аватар

velio, не го баламосвай човека!
gty197, забрави за тарикатлъци! Най-вероятно имаш утечка, почвай да изключваш и търсиш както е казал stefan63.

Чет Дек 18, 2014 12:41 pm
Профил

изключих всичко що има уред и електромера не върти.после свалих и бушоните и отново отидох до електромера не помръдва.включих друга лампа тази в кухнята и пак отидох до електромера.върти та пушек се дига.относно оттечките то когато се подменя инсталацията се провери за евентуални оттечки и грешки оказа се че всичко е в изправност.относно по горе приложеният линк за тази джаджа не ми вдъхва доверие.за утечките зная имах доста голяма утечка чак стената като доближа с фазомер светеше.затова преди година подмених цялата от-до.плащах до 450лв на месец ток сега плащам 300лв значително е помалко но като се загледах в киловатите разход и то 1000 ми се стори че сигурно имам цяла кооперация а не къща с един бойлер,една печка и два телевизора и две устройства на булсатком.

Последна промяна gty197 на Чет Дек 18, 2014 2:11 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 18, 2014 2:02 pm
Профил
Аватар

Оттечки?? Това пък какво е? Току-що проверих в речника и такава дума няма! Да не би да става въпрос за 'утечки'?

Чет Дек 18, 2014 2:09 pm
Профил

извинявай утечки,грешката е моя.

Чет Дек 18, 2014 2:11 pm
Профил
Аватар

gty197 написа:
извинявай утечки,грешката е моя.

Няма проблем, просто се бъзикам за настроение :D
Сега по въпроса ти, добре е да провериш кой и как е направил проверката за утечките. Също така е добре да си провериш самия електромер, може в него да е проблема.

Чет Дек 18, 2014 2:26 pm
Профил

Сложи LED лампа и засечи консумацията.

Чет Дек 18, 2014 2:29 pm
Профил

Всъщност засечи консумацията с обикновена лампа - виж с колко ще ти се променят числата за 1 или 2 часа.

Чет Дек 18, 2014 2:46 pm
Профил

електромера е еднофазен,двутарифен с диск.сега ще засека за час колко хар4и обикновенна лампа.човекът не е квалифициран жичкаджия но замерва прави-гледа,струва и сега нямам отечки.и макар 4е му имам доверие се обадих на един познат от енергото да види дали всичко е ок.и той гледа всеки един контакт,кутий,предпазители и каза всичко е тип-топ и си тръгна.обаче в мен си остана тази загадка за 1000киливата ток като 700 са дневна и 300нощна.

Последна промяна gty197 на Чет Дек 18, 2014 3:13 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 18, 2014 2:53 pm
Профил

Не е от електромера а от консумацията след него! Изключи всичко и сложи едни амперклещи.

Чет Дек 18, 2014 3:01 pm
Профил

предложението е добро с амперклещите но не съм на ти с тези уреди а и нямам такива.но предполагам че се продават навсякъде и пове4ето не мерят сигурно правилно поради съмнително производство.леле омекнах като видях цената на въпросните клещи.ако някой има такъв уред директно го каня да ми помогне с консултация и препоръки в назряващият ми проблем.

Последна промяна gty197 на Чет Дек 18, 2014 3:33 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 18, 2014 3:19 pm
Профил

В кой град си?

Чет Дек 18, 2014 3:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща