Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Закупуване на поялна станция? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Закупуване на поялна станция?
Ще може ли малко предложения за поялни стнации + горещ въздух за смд демонтаж?
до 400лв.

Вто Фев 03, 2015 10:30 am
Профил

Мнение Re: Закупуване на поялна станция?
за сега съм си харесал този и този

Вто Фев 03, 2015 10:42 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Имам Gordak от години, само духалка. Ми, работи си.

Поялника (и на двете е еднакъв) не е нищо особено.

Вто Фев 03, 2015 11:48 am
Профил ICQ

добре, мерси значи си взимам Gordak

Сря Фев 04, 2015 9:46 am
Профил
Ранг: Напреднал
Аватар

От мен - мога да препоръчам да е модел с вентилатор в ръкохватката. Работи малко по-"меко". Но всеки си има предпочитания де.

Имам Lukey 853D - дигитална, с поялник и токозахранване. Като "Lukey" не е от конкретно значение, това е просто надпис, а станцията има "аналози" с надпис "Gordak", "yihua", "SEGAwe" и колко ли още различни имена - никой не знае. На моята обаче доста дразнещо и бръмчи трансформатора вътре, и още не съм се решил да го топна във вана с лак, или да го занеса на един фен на трансформаторите за професионално пренавиване (дава доживотна гаранция за работата си). Но работи изключително добре, поялника естествено беше само с една човка - остра, която не става за ежедневна работа, така че си купих от Али-то шепа човки тип 900M-T-3C, и с тях се работи много по-прилично.

Към момента например в "GSM Alfacom" има на поносима цена от 155 лв (опростена фактура без ДДС) станция BEB 898D, която е с горещ ветър и поялник. Давам линк към тази фирма, защото аз си купих моята от тях, и на други места не съм търсил, така че може да се огледаш за още информация и подобни предложения.

Е, питай още нещо. Клипове с уроци по запояване може да ти линкнем към ю-тюбата, ще ти предложим флюсове, тиноли и тем подобни ако искаш... Зависи и какво ще работиш с таз станция. За някои конкретни неща на мен пък ми дотрябва т.нар. "ChipQuik" за разпояване с по-ниска температура на някои особени неща. За съжаление не го намерих в България, та го купувам с поръчка от Щатите... И ей такива неща. :)

Сря Фев 04, 2015 5:56 pm
Профил ICQ
Аватар

http://yihua-soldering.com/product-1-3-5-hot-air-rework-station-en/147667

Въпреки, че е китайска работи перфектно. :)

Чет Фев 05, 2015 1:11 am
Профил ICQ

pechkov написа:
От мен - мога да препоръчам да е модел с вентилатор в ръкохватката. Работи малко по-"меко". Но всеки си има предпочитания де.

Моето предпочитание е точно обратното. :) Просто в ръкохватката не може да се сложи помпа, даже близка по параметри до тая в голямата кутия. Не намирам моята за шумна по никакъв начин. Монотонен 50 херцов синусоидален звук без никакви доловими на слух високи в него, като изключим свистенето на горещия въздух при голям поток и малка дюза.

Чет Фев 05, 2015 1:45 pm
Профил ICQ

За нещото в ръкохватката - там е истината!!
С дебел маркуч - не става!

Чет Фев 05, 2015 5:54 pm
Профил ICQ

Wise написа:

Кое по-точно не става?

Чет Фев 05, 2015 6:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Wise написа:

sparkybg написа:
Кое по-точно не става?

Нали няма да си мерим... маркучите на станциите?

Както казах - всеки човек може да си има предпочитания. Споделих какво предпочитам аз с изрично упоменаване, че това е личното ми мнение, което разбира се не е задължително да е единствено и правилно. Повече ми харесва с вентидух в ръкохватката, като имам наблюдения върху някои станции с компресор в станцията, че струята въздух е на "импулси". Не може да се твърди, че всички такива станции работят точно така, и има професионални станции, но много от евтинджосите са компромис. Силата на вятъра би могло да бъде по-голяма с компресор (и както при вентилатора - също си зависи от големината на компресора), но това води след себе си нуждата от по-силен нагревател, нали се сещате, че топлината е количествена величина, а не стойностна. На стойност се мери нейната температура. И понеже не ми се е налагало да лепя битумни керемиди със станцията - вентилатора ми е напълно достатъчен, и само в единични случаи съм стигал до максимума му.

Хайде да оставим избора на човека, който пита, без да си налагаме мнението типично по български маниер.

Чет Фев 05, 2015 6:37 pm
Профил ICQ

pechkov написа:
Wise написа:

sparkybg написа:
Кое по-точно не става?

Нали няма да си мерим... маркучите на станциите?

Както казах - всеки човек може да си има предпочитания. Споделих какво предпочитам аз с изрично упоменаване, че това е личното ми мнение, което разбира се не е задължително да е единствено и правилно. Повече ми харесва с вентидух в ръкохватката, като имам наблюдения върху някои станции с компресор в станцията, че струята въздух е на "импулси". Не може да се твърди, че всички такива станции работят точно така, и има професионални станции, но много от евтинджосите са компромис. Силата на вятъра би могло да бъде по-голяма с компресор (и както при вентилатора - също си зависи от големината на компресора), но това води след себе си нуждата от по-силен нагревател, нали се сещате, че топлината е количествена величина, а не стойностна. На стойност се мери нейната температура. И понеже не ми се е налагало да лепя битумни керемиди със станцията - вентилатора ми е напълно достатъчен, и само в единични случаи съм стигал до максимума му.

Хайде да оставим избора на човека, който пита, без да си налагаме мнението типично по български маниер.

Нищо не си мерим. Човека каза че не ставала, просто го питам защо. Може да знае нещо, дето аз не знам. Да, тънкото кабелче чисто ергономично е по-удобно, но нищо повече.

Относно духането на импулси - не съм забелязал такова нещо при моята. Работи в целия диапазон като дебит, запазвайки целия диапазон като температура. Иначе наистина си прав че рядко се налага да се използва на повече от половината дебит. За дребни неща се работи около минимума, ама аз за дребни вече имам пинцети - успешно се справят за всичко до 8 краково MSSOP. Духалка общо взето ползвам когато не може с друго.

Чет Фев 05, 2015 8:13 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:

Нищо не си мерим. Човека каза че не ставала, просто го питам защо. Може да знае нещо, дето аз не знам. Да, тънкото кабелче чисто ергономично е по-удобно, но нищо повече.

Относно духането на импулси - не съм забелязал такова нещо при моята. Работи в целия диапазон като дебит, запазвайки целия диапазон като температура. Иначе наистина си прав че рядко се налага да се използва на повече от половината дебит. За дребни неща се работи около минимума, ама аз за дребни вече имам пинцети - успешно се справят за всичко до 8 краково MSSOP. Духалка общо взето ползвам когато не може с друго.

Гордаците като одъртеят започват точно така да работят - духането е на импулси. Три такива вече подарих на ентусиасти, които щели да си ги ремонтират.
Тази в предишното ми мнение е с вентилатор в дръжката - около 120л на минута е. Духа много по-добре от гордаците, а да не говорим, че е в пъти по тиха. Единственото неудобно нещо е, че трябва да внимаваш да като я хващаш да не запушиш дупката през която взема въздух.

Чет Фев 05, 2015 9:26 pm
Профил ICQ

Хм, явно излиза че съм гледал някакви дървета. Ама от 2 или 3, които съм държал в ръката си на живо никак не бях очарован. Ама това преди години (вероятно 2-3 от последната случка). Как е сега приемам че не съм в час.

Чет Фев 05, 2015 9:44 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:
Хм, явно излиза че съм гледал някакви дървета. Ама от 2 или 3, които съм държал в ръката си на живо никак не бях очарован. Ама това преди години (вероятно 2-3 от последната случка). Как е сега приемам че не съм в час.

Ако искаш някой път мога да я домъкна да я видиш?

Ето едно демо видео:
https://www.youtube.com/watch?v=oVmMD7FGDME

Чет Фев 05, 2015 10:23 pm
Профил ICQ

Тия yhua от къде ги купувате?

Съб Фев 07, 2015 10:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща