|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
Кой от трите мобилни парисъбирачи?
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Кой от трите мобилни парисъбирачи?
Понеже ми изтече договора който имам за телефоните... Всъшност единия го изключвам по подразбиране - Мтел. След повече от 10 години редовен абонат там ми врътнаха един номер, който ме накара преди няколко години да се разделя с тях. Остават другите два. Теле с нор досега ги търпях с лошото им качество на услугите и калпавата им мрежа, липсата на 3G извън големите градове. Безумните обещания, че всичко ще се оправи а то нищо не се случва. Някой да има идея дали някога ще си оправят мрежата? Та... Какво е положението с Виваком? Интересува ме качеството на услугата. 3G, покритие и т.н.
|
| Съб Мар 21, 2015 2:01 pm |
|
 |
|
radolin
|
 Re: Кой от трите мобилни парисъбирачи?
Всичките са едни и същи измекяри, в момента виваком имат нелоша оферта за 15 лв/месец неизговоряемо количесто минути и 4ГБ интернет. Аз в момента съм там, като качество е ОК общо взето.
|
| Съб Мар 21, 2015 2:54 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
избора на оператор е като избора на политици - няма избор, ама трябва да избереш нещо. и като го избереш, виждаш какво лайно е. но трябва да изчакаш до следващите избори.
преди 2-3 седмици бях относително озадачен от липсата на 4G услуга при "големите". единствено макстелеком предлагат, но само за пренос на данни. и още не мога да го подкарам, но това е по-скоро проблем с хардуера.
|
| Съб Мар 21, 2015 3:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Tisho, нали тези дни го обсъждахме, макар и в Новини от страната. Всички мои познати са яко напарени от ментел, пък за жената и майка ми думи нямам, а другите доставчици не са много по-добри. Обаче Боб за момента е нещо като извънземно за БГ реалността, не че в гръчко не съм виждал и по-добро. Не се чуди и минавай на боб, добре е като втора карта ама няма да си прехвърлиш номера, и ако питаш мен поне в началото нямаш нужда от предплатено - винаги можеш да го направиш, както и винаги можеш да напуснеш. П.С.: тъкмо получих SMS от Боб, че дължа 15.01лв. Явно сме си разменили картите със жената. Значи 15лв са за нейния план, а 0.01лв за моите няколко разговора 
Последна промяна bongo_x2 на Съб Мар 21, 2015 4:17 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Мар 21, 2015 4:10 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
За съжаление избора се свежда до "най-малкото зло" - за мен и засега това е Globul/Telenor...
|
| Съб Мар 21, 2015 4:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама бобът не те обвързва, бре! Пробваш и като спре да ти харесва - напущаш.
Пъ като толкова те съмнява: купи си талафон за 20-30лв и ръгни боба там. Още на вторият-третият месец ще му избиеш парите.
|
| Съб Мар 21, 2015 4:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе ... я си стой на Мтел че да не псуваш много  И мен ме дразнят, ама не искам да се дразня още повече само защото съм спестил 20-30 лв на месец. В едната фирма сме на Глобул, всичко много хубаво, ама не ме кефят, първо покритие и качество на услугата, второ и интернета им не върви в половин България. Тц ... не си ползвам картата изобщо, натикъл съм е в един SMS комуникатор и съм я харизал на един клиент. Иначе имам глобулски карти за терминалите, някак работят .. ама там знаеш на каква връзка съм  С вивател не знам, наляха много пари в мрежата но нямам директни наблюдения, но ако е същото като телефонията и интернета им, значи е пълна скръб.
|
| Съб Мар 21, 2015 5:09 pm |
|
 |
|
Tisho
|
3G-то им как е? Като обхват как са?
|
| Съб Мар 21, 2015 11:29 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Аз точно оттях искам да избягам. Като гледам това това и как в кварталния супермаркет нямам грам сигнал, а на всички други им работи, може да са най малкото зло, но поне да им работеше мрежата... Видно е от линк-а, че най вероятно са изпуснали всички срокове които са си поставили и по-лошо едва ли ще има някакво подобрение. Затова без мен. 
|
| Съб Мар 21, 2015 11:36 pm |
|
 |
|
Tisho
|
 |  |  |  | ToHu написа: Абе ... я си стой на Мтел че да не псуваш много  И мен ме дразнят, ама не искам да се дразня още повече само защото съм спестил 20-30 лв на месец. В едната фирма сме на Глобул, всичко много хубаво, ама не ме кефят, първо покритие и качество на услугата, второ и интернета им не върви в половин България. Тц ... не си ползвам картата изобщо, натикъл съм е в един SMS комуникатор и съм я харизал на един клиент. Иначе имам глобулски карти за терминалите, някак работят .. ама там знаеш на каква връзка съм  С вивател не знам, наляха много пари в мрежата но нямам директни наблюдения, но ако е същото като телефонията и интернета им, значи е пълна скръб. |  |  |  |  |
Аз знам, че е най добре да ги закрия проклетите телефони ама и така не става. Май остана само виваком да не съм пробвал. 
|
| Съб Мар 21, 2015 11:48 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
И аз се замислих за отказване от Глобул. Клиент съм им повече от 10 години, отивам да преподписвам изтекъл договор. А те ми връчват някакво литературно произведение, на което пише "Общи условия" Само заглавието успях да прочета , останалото беше с шрифт по-малък от най-малкия, който съм виждал, разстоянието между редовете - 0,5 , сгънато на хармоника, общо- 12 страници. И ми връчват една декларация, да се подпиша, че съм съгласен. Това ме амбицира да прочета въпросните условия. Е, не от този дребен шрифт, изпратиха ми ги на ПДФ. Оказа се, че могат без предупреждение да променят цените, като можеш да се откажеш само ако тази промяна е над 20% Като цяло ми се струва, че след като Теленор купиха Глобул , нещата никак не се подобряват.
|
| Нед Мар 22, 2015 9:45 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
И за мен най - доброто зло си остава Виваком . Не те таксува като си говориш с оператора .  По едно време глобул дори като си проверяваш сметката на 123 те таксуваше, сега не знам как е .  . Интернета на виваком също според мен е много добър , добро покритие на 3G . Другият им плюс е дори като нямаш МБ не те орязват много много , т.е. минималната им скорост е в порядъка на 15-25кб/с А глобул така режат скоростта че ако нямаш мб , сърфирането става невъзможно . М-телците и аз съм ги намразил от едно време А относно покритието ето какво дават в официалният им сайт : http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/pokritieСъщо много важно е да имаш телефон който поддържа техните честоти които бяха май 900мхз в по голямата част от България. ПС: Да това е напълно вярно дори и когато не си с бизнес план , което си е в плюс за Виваком . Мой - близък беше на глобул и на 15-я ден от датата на засичане ако не беше платил му спираха изходящите, което беше доста кофти. Тогава най-близкия офис беше на 25км , е сега нещата се промениха може дори и в пощата да си платиш . Според мен няма какво да го мислиш , ако говориш повече и 15лв на месец те устройват направо "скачай" . Но преди това добре прочети условията , за скрита уловка . 
Последна промяна s7ama7 на Нед Мар 22, 2015 11:52 am, променена общо 2 пъти
|
| Нед Мар 22, 2015 10:55 am |
|
 |
|
sthx
|
На Виваком съм още откакто пуснаха мобилната услуга. Групата може да бъде и от двама човека, мисля .Аз съм с трима. Тогава на глобул бяха 10. До сега десетина пъти съм забравял да си платя сметката. Не са ми досаждали въобще. Просто на следващата фактура прибавят и старата сметка - без лихви. От ценовите условия съм доволен. Ползвам (по спомен) 250 минути към всички за 12 лева.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Мар 22, 2015 11:19 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе според мен като покритие мтелци са най добре, могат и като цена, преди две години преподписваше на жената фирмата, взехме от всички и всички на всички показахме най ниската, и така два пъти, най-добри условия дадоха мтел.мтел т.е. Могат когато искст. Аз обаче умишлено не съм в тази група, държа си две карти отново на корпоративен акаунт, в цените за две карти няма кой знае каква разлика, по едно време им се бях заканил ама ми мин. Това което ме изнервя е да ти спрат телефона за една сметка, особенно като си навън, вече не е така онзи ден платих две наведнъж, а знам че излиза и трета, но не го спират. Мен това ми е болката, много съм разсрян и шанса сам да се сетя да платя е нулев.
|
| Нед Мар 22, 2015 12:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, няма ли опция да ги направиш както тук да се плащат сами автоматично?
|
| Нед Мар 22, 2015 4:36 pm |
|
|