Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
100Mhz на цената на 50MHz Rigol DS1054Z 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 100Mhz на цената на 50MHz Rigol DS1054Z
Rigol DS1054Z
https://www.youtube.com/watch?v=NmJNOwcJh7Y
http://riglol.3owl.com/

https://www.youtube.com/watch?v=lJVrTV_BeGg
https://www.youtube.com/watch?v=kb9P1Am9aFU
http://www.eevblog.com/forum/blog/eevbl ... -teardown/
http://www.eevblog.com/forum/testgear/n ... illoscope/

Пет Окт 24, 2014 11:51 am
Профил
Аватар

Мнение Re: 100Mhz на цената на 50MHz Rigol DS1054Z
Параноята не е лошо нещо:

Прикачени файлове:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 10.8 KiB | Прегледано 4714 пъти ]
Пет Окт 24, 2014 12:17 pm
Профил

bongo_x2 много готин вирус ти се е качил ... или сам си си го качил?

Пет Окт 24, 2014 12:22 pm
Профил
Аватар

WOT (Web Of Trust) е от най-старите и популярни "светофарни" приставки към браузърите. Още в резултатите на гуглето виждаш червена-жълта-зелена точка (или въпросителен при липса на инфо) и така си икономисваш ходенето по глупости. И те предпазва от пипването на паразити.

Пет Окт 24, 2014 3:28 pm
Профил

Ами така е. Като си свободен всичко може да ти се случи. Отивай в затвора, там ще те пазят и ще ти дават безплатни храна и легло.

Пет Окт 24, 2014 6:33 pm
Профил
Ранг: Популярен

Айде да се върнем на темата. Наистина изглежда добре, особено на тази цена, с тези възможност и отключването ... направо супер, особено за хоби, личен :-) Аз точно на 31.10.2013 купих DS1052E. Ползвах го точно за два проекта, по-точно дипломната ми и един проект. Общо/Сумарно да е ползван 4 месеца, през ден, през два по 4 часа на ден, максимум. Идеята ми е, че още тогава видях, че 2 канала са буквално критичният минимум да мога да свърша задачата/работата си. Но тогава 4 канален осцилоскоп с прилични параметри бе повече от х2 спрямо цената на този. Аз го купих от електронинвест (магазините до Халите в София) за около 650 лева. Всъщност не помня точно, ще погледна бележката и гаранцията, но бе или 640, или 680 лева с ДДС. Купих го като физическо лице, тъй като си беше за мен. От Юли насам обаче осново се занимавам с Linux Kernel Development и не остава време за другите неща :|

Идеята ми е:
Сега покрай зимата, коледа и нова година ще имам време да се позабавлявам с няколко проект(чета) и определено искам да си направя комфорт, докато работя. 4 канален осцилоскоп, а не постоянно да превключвам. Затова и въпроса ми е мислите ли, че ще има интерес към моят осцилоскоп при положение, че е като нов, дефакто той почти не е ползван. И ще е оправдано ли да го продам изобщо.

Също така за България са посочени официални дистрибутори - electroninvest и R-Telecom Ltd. Тези вторите, когато купих осцилоскопа и изтеглих документация софтуер, библиотеки, апи-та, каквото имаше от сайта на ригол се обадиха да ме питат откъде съм го купил и с коя версия на софтуера / фирмуер бил. Първо, че паднах - паднах. Но най-вече тогава полезността им бе нула. Имах проблем с VISA драйвера. В крайна сметка го оправих сам или по-точно директно от източника свалих драйвер, защото този на диска, същият като от сайта бе версия НЕработеща на моята ОС. Както и да е. Сега имам повод да ги потърся и дано бъдат полезни. На сайта им обаче го няма този модел. Писах им днес около 14-15 часа. 2-3 часа до края на работният ден можеха да отговорят дали имат наличност и ако не на каква цена могат да го доставят. Естествено защо да работят петък следобяд.

Пет Окт 24, 2014 8:10 pm
Профил

Обособявам го в мнение нарочно, отговориха ми току що от R-Telecom LTD за наличността:

Цитат:

_cut_

В момента няма налични DS1054Z нито в България, нито в централния склад на
Ригол (проверих днес). Цената е 584,79лв без ДДС + 17,04лв. трансп. разход.
Срока на доставка е 7-9 седмици, при поръчка и плащане сега.

_cut_

Относно изкупуването на използвани осцилоскопи, няма такава програма. Това,
което мога да Ви предложа, е да обявите някаква цена и ако някой се
заинтересува за използван уред, да Ви го препратя (случва се).

_cut_

Като 4-канални осциолскопи на склад разполагаме с (линковете са от мен, защото дадените не бяха работещи)

http://rtelecom.net/product/243/ds1104z ... rigol.html

http://rtelecom.net/product/242/ds1074z ... rigol.html

_cut_

Като цяло: 2-3 месеца доставка на цена над 700 лева + отделно доставка и payment upfront. Признавам им поне реакцията. Отговориха в един ден и то петък. Похвално. За другото - ясно.

Пет Окт 24, 2014 8:57 pm
Профил

Обособявам ново мнение, защото току що получих оферта и от Електронинвест:

Цитат:
DS1054Z - 720 лева с ДДС и транспортни разходи
Срок за доставка - 30 работни дни

Нямат нито програма, нито идея за изкупуване или каквото и да е за моят осцилоскоп DS1052E, който е закупен от тях и на 31.10 ще е точно на 1 (една) година.

]Във форума има доста хора, които поръчват изервателна техинка от чужбина - Европа, САЩ, ... Ще бъда много благодарен за съвет кой е най-практичният вариант.

От БГ: удобство и при необходимост по-бърз сервиз, въпреки че, ако проблема е действително проблем 100% ще го пратят някъде в Западна Европа. Единствено печеля, че ще съм го закупил от България.

От Европа: транспортните разходи ще ги платя така или иначе, дори да закупя осцилоскопа от БГ, така че това не го броя изобщо за минус. Въпроса е с мита, такси и т.н - идея си нямам как стои въпроса.

От САЩ: сигурно транспорта ще обезмисли покупката.

Идеята е, че ми трябва 4 канален осцилоскоп и то сега зимата ( идващите 4 - 6 месеца ). Също така обаче, осцилоскопа ще е личен / за мен. Мога да взема фактура, въпреки че не съм напълно наясно с ползата от това в случая. 100 лева разлика в цената не е голяма, но не разбирам защо Англия и Западна Европа плащат по-малко от нас в Източна при положение, че доходите и стандарта са коренно различни. Говорим за технически лица, инженери и т.н.

Пон Окт 27, 2014 4:22 pm
Профил
Аватар

http://www.tequipment.net/Rigol/DS1054Z ... oCujvw_wcB

Това е за щатите - $399 с фри шипинг вътре в щатите. А цените са по-ниски извън БГ, защото пазара е по-голям извън БГ. Т.е. точно ниските доходи правят цените по-високи :) .
Загледах се и аз по тия осцилоскопи, защото наистина цените не са високи за това, което предлагат. Аз още карам в къщи с един Tektronix TDS210 и го гледам, че в ибей върви $300+ и нещо не ми се връзва защо след като няма и една десета от възможностите на тоя Ригол държи такава цена. В същото време чета все добри ревюта за риголите та нещо съм в голям размисъл. Иначе веднага бих продал моя за $300 и да соплатя още $100 за ригола. Мен в тектроникса най-ме бърка това, че няма връзка с компа и че не мога да записвам картинките на флашка. Та ако го купиш регол-а с нетърпение ще чакам да напишеш впечетления.
Аз преди време на работата смених един портативен боклук Fluke за $3000 с един Owon за $700 и съм супер доволен от китайчето.

Пон Окт 27, 2014 4:52 pm
Профил

Ще го взимам, но въпроса е от къде :? Не е проблема в 100 лева, но начина, по който мога да го купя от България ме изумява. Техника за 700+ лева, а си плащаш доставката. Отделно поръчката не е на един осцилоскоп. Фирмата вносител/дистрибутор, която и да е прави поръчка поне за 10 неща или 10 клиента на веднъж. Транспорта им е последен разход. Има и още безумия. Безумия, защото уж пазарна икономика, уж ЕС, уж ... и накрая отново обикновеният клиент - физ. лице; полза няма. Поне да имаше сервиз в БГ. Тогава изобщо нямаше да се чудя и щях да го поръчам от тук.

Пон Окт 27, 2014 5:08 pm
Профил

Ми за какви онлайн ... аз във Вегас търсейки молекс конектори намерих едно магазинче, Keyston или нещо от сорта беше с такива промоции та ум да ти зайде, тъкмо бях гледал за един Weller по разни сайтове а там го имаше с 30$ под най-ниската цена която намерих в нета, при цена от около 120 $ хич не е малка разликата, имаше и риголи на промоция и други ... е верно купих си и светодиодана лента по 15$ на метър, не от там де, но това е друг въпрос.

Пон Окт 27, 2014 5:12 pm
Профил

Момчета, питам Ви за съвет, а Вие ми обяснявате това, което аз казвам :D Няма да споменавам, че Вие двамата имате опит с покупка на инструменти отвън (Димитър от доста време е в САЩ, но това дори е още инфо). Естествено Вие го казвате от първо лице, аз в САЩ не съм бил, също и в Западна Европа, но все пак положението (ми) е ясно. Въпроса е от къде да купя осцилоскопа ? И отново да посоча, че не става дума за 100 лева разлика в цената, а за ползата от покупка тук или покупка от някъде на запад. Честно казано сигурно едно 10-20 минути рових, разсъждавах и т.н и не можах да измисля дори 1 причина да го поръчам от тук. Старият ми осцилоскоп най-вероятно ще го вземе един от двама приятели, които се занимават много с електроника, особено аналогова - всичко около mcu/dsp-тата по управление на двигатели и какво ли не. Тоест капитала от 400 - 450 лева ще дойде от сегашният ми осцилоскоп и ще дам в действителност 200 - 300 лева.

Пон Окт 27, 2014 6:25 pm
Профил

Ами излиза, че можеш да го вземеш от чужбина за 400$*1.5=600 лева + неизвесна сума за доставка + ако го хванат на митницата ще сложат поне ДДТ 120 лева, освен ако не се заядат нещо.
Ако го поръчаш от онези ще платиш 584,79лв без ДДС + 17,04лв. трансп. разход = 701,748 + 17,04 =718,788 лева и като подарък ще получиш 2 години гаранция.
Сам си направи сметката.

Пон Окт 27, 2014 6:56 pm
Профил

Подаръци при покупка на каквото и да е, от където и да е - няма. Както и безплатен обяд.
По темата:
1 - Rigol дават 3 години гаранция
2 - Купен от дистрибутор в Европа ще е (логично) с 3 години гаранция
3 - Казах, че не съм запознат как стоят нещата с митниците и т.н, затова питам

Пон Окт 27, 2014 7:21 pm
Профил

Ако го купиш от където и да е в европа, с изключние на една две страни, няма да имаш мито, ДДС също може да си спестиш. Ако идва от САЩ трябва някой там да ти го прати на частно лице и пак не е ясно, с фирмените пратки не се занимават много, но тия на частно лице като нищо ще мине ФК и там като го видят ще ти искат ДДС а много вероятно и мито. Най-безопасно е да ти се прати на частно лице като мостра на цена примерно 100 или 200 лв, така ще си платиш ДДС и мито но на тази цена. Ако е на по ниска цена най-вероятно няма да мине щото ония не пасът трева. Ако имаш добър митнически агент може и за като стока за 20 лв да мине, но пък агента ще ти вземе поне 60 лв.

Пон Окт 27, 2014 7:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща