| Автор |
Съобщение |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
 Цензуриране (политически натиск) над фейсбук страница ?!
Темата не е много май за този форума , но знам че тук има хора с разностранни интереси та някой може и да даде идея - помощ. Казуса е следния. Преди няколко месеца имах авторски пост в своя специализирана фейсбук страница (общност) , който предизвика голям интерес (над 300 000 прегледа ) , медиен шум и уволнение на високопоставено лице в едно министерство. Днес забелязвам че конкретния пост е изчезнал от страницата ми. Изтрит ! Никъде не намирам информация в настройките , къде , как и поради каква причина е премахнат. Предполагам това е предприета акция от въпросното министерство с цел да си изчисти името. Но как , мога да разбера , конкретната причина поради фейсбук е премахнал поста и евентуално да възразя. Поне аз не намирам такава history опция из настройките на групата, в която да е упомената конкретната причина за премахването на конкретния пост ?
_________________www.ev-bg.com
|
| Пет Апр 29, 2016 1:22 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
 Re: Цензуриране (политически натиск) над фейсбук страница ?!
С Фейсбук трудно ще се пребориш! Най-добре си направи собствена страница (блог) и си пускай мненията там. Във Фейсбук (и каквито и да било други социални мрежи, медии и т.н.) пускай линкове към блога. Така ако нещо бъде премахнато - ще бъде премахнат само линка (и евентуално цитат от оригиналния текст), но оригиналния текст ще си остане защото е 100% под твой контрол.
|
| Пет Апр 29, 2016 1:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Нямаше ли раздел "Звездите ми говорят" за подобни теми 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 29, 2016 1:46 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Що бе, човека е свършил нещо реално - една пиявица е била уволнена. Ако написаното е вярно де. Това си е за похвала.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 29, 2016 2:56 pm |
|
 |
|
Stoi
|
Какъв е проблема и какво общо имаш с него ?
|
| Пет Апр 29, 2016 3:29 pm |
|
 |
|
HCL
|
Виж дали имаш съобщение от FB в пощата (евентуално и в спам папката). Ако са трили нещо би трябвало да си уведомен.
|
| Пет Апр 29, 2016 5:35 pm |
|
 |
|
Stoi
|
Това е интересното, че абсолютно нищо не съм получавал(проверена и спам папката), като известие или предупреждение, освен обичайната месечна статистика. Просто поста изчезна сякаш никога не е съществувал.
|
| Пет Апр 29, 2016 5:44 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Пусни статията пак и не очаквай много съболезнования в този форум на тема фейсбук. Ние тук нямаме фейсбук акаунти.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Апр 29, 2016 8:54 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Двамата сестри са го обяснили как става - Нео е бил там и агентите са се престарали. Един дислайк бие 300,000 лайк-а. 
|
| Пет Апр 29, 2016 9:05 pm |
|
 |
|
Stoi
|
Айде пък сега ?! Не вярвам хейтърите да са мнозинство тук 
|
| Пет Апр 29, 2016 9:09 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Не бъркай хейтъри със дърти циници 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Апр 29, 2016 10:05 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
|
| Съб Апр 30, 2016 8:18 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
така е аз дори съм забранил някои клас-В мрежи още във файър-уола. черния списък с IP-та, опитвали се пробиват, е минал 20,000. спам-филтъра е брутален. старателно контролирам мои снимки в нета; ходя с 2G телефон (тип "с фенерче"), като поне половината разговори са през SIP до оператора; кафеварката и тостера не са IoT, пералнята е с механичен програматор; водата в кенефа все още я пускаме по консервативния начин с бутон, а не през айфон; облаците само ги пия, предимно лятото и на тефирич. не че имам какво да крия, но не ми харесва задника ми да свети. поне не и доброволно и с активно съдействие от моя страна. много ме дразнят сайтове, които искат да знят всичко за мен - примерно ni.com скоро най-накрая узнаха серийния номер на GPIB картата ми, а вероятно и други неща покрай нея.
|
| Съб Апр 30, 2016 9:45 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Чудя се дали "любознателните" агенции не са се сетили да дирят точно хора дето се крият, разбирай такива без фейсбук? Ще е лесен начин да намериш подмножество от потенциални жертви, от които може да се стисне ценна информация (различна от голи снимки по горичките).
|
| Съб Апр 30, 2016 7:01 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Казвах ви аз, че звездите нашепнуват тука...  ама вие не та нье  Една статия, дето е толкова тайна, че не я постваме, едни хора били уволнили ама няма имена, от едно министерство ама не казва кое, едни последователи във фейсбуката, кога ли ще напише заветното "цъкнете на линка да споделите с приятели" или "да лайкнетье"  за циклофрениите и шизофрениите си има златно правило - пийй си редовно хапчетата защото иначе нещата ескалират 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Май 03, 2016 12:46 pm |
|
|