|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:44 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Размисли по електронно-електротехническа ситуация :-)
| Автор |
Съобщение |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
 Размисли по електронно-електротехническа ситуация :-)
Преди 7...8 години си купих 4 маркови енергоспестяващи крушки от голям, известен магазин. Две от тях сложих на полиея в хола, а другите оставих за резерва. Преди 5...6 години направих ремонт на банята и сложих някакво китайско осветително тяло (за баня), която вътре е с електроника и кръгла луминисцентна тръба - т.е. енергоспестяваща. Паралелно на лампата има свързан вентилатор без ключ - т.е. светкаш лампата и вентилатора тръгва. До преди около година всичко работеше нормално, но после китайсаката лампа спря да свети. Потърсих резервна такава от магазина от който купих тялото, но отговора беше класическия: няма, няма и да има. Свалих тялото и монтирах 2 обикновени фасунги, сложих онези резервните крушки (за полилея) и всичко заспа. Тези крушки светиха около 7...8 месеца и в рамките на 15 дни угаснаха и двете. А онези на полилея още светят! Та си мисля, дали това има нещо общо с паралелно свързания електромотор-вентилатор!?
|
| Сря Авг 31, 2016 2:41 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: Размисли по електронно-електротехническа ситуация :-)
По-вероятно, че има проблем с монтиране в баня..... Едва ли имаш душ в хола... 
|
| Сря Авг 31, 2016 4:05 pm |
|
 |
|
radolin
|
Тези крушки им дават живот еди-колко-си часа светене, но и Н броя цикли включване/изключване. В банята често се светка/загася, така че може това да е причината да горят.
|
| Сря Авг 31, 2016 4:19 pm |
|
 |
|
741
|
Тук ми се мотаят едни OSRAM, на кутийката изрично пише да не се слагат на повишена влажност. На други съм виждал да предупреждават да не се затварят, за да не прегряват. По-вероятно ми се струва безоловото плюс влагата да са направили мостче и утечка където не трябва.
|
| Сря Авг 31, 2016 4:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся, и в други теми съм го казвал: в банята/кенефа имам една 8Вт електронна пуричка която я сменях на три месеца щото се цъка доста по-често от всички останали ламБи, а това ги убива. Случайно купих трифосфорна на 4к келвина с "марка" Real Save за по-малко от лев в повече и тя вече кара повече от година и не смята да се пенсионира. Всеки да направи извод за себе си...
|
| Сря Авг 31, 2016 11:07 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Сеп 02, 2016 1:43 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|