|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:50 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Пазаруване в Таобао - как?
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Пазаруване в Таобао - как?
Мисля, че сме дъвкали темата - но някой може ли да сподели опит? Дори да си преведа страницата, мога ли да поръчам директно или трябва да минавам през някакъв брокер или както там се нарича, и има ли особености?
Благодаря предварително!
|
| Чет Яну 12, 2017 11:20 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: Пазаруване в Таобао - как?
99.9% от 'магазините' в таобао изпращат само на такайски адрес и съответно приемат плащания само в техни пари. аз имах такайска карта с малко кинти в нея, ама изтече и трябва да фръкна до там да си я подновя, което не планирам скоро.
все пак някои от търговците имат и акаунти в алибаба, та пряк контакт с тях може да доведе до успех.
моя опит в началото беше плачевен. да не кажа че половината от чиповете бяха фалшиви, но си беше сериозен процент. докато не ми връчиха един китаец за закупчик, аз си харесвам нещо, той се обажда по телефона, чуруликат си половин час и на другия ден доставката пристига и е както трябва. в таобао има някакъв чат, но ако тръгнеш да чатиш с гугъл транслатор, от 2 изречения те хващат и съответно те качват на количката. така че по-добре пердаши на по-простичък чинглиш, не че много народ там го чува езика. байду по-добре превежда към такайски, поне от тяхна гледна точка.
не знам в момента как е, споделям опит от преди повече от 5 години.
|
| Пет Яну 13, 2017 11:37 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
явно си трябва човек там, с който може да си приказваш нормално. Аз питам повече за разни сензорни модули, и фирмите са с относително образован персонал, но понякога излизат някои интересни неща като дизайн, кутия и т.н. и като почнат да ми отговарят с две думи, нямали лиценз за износ, не приемали paypal и карти, и банков превод. Е как да ви платя, че и да ми ги пратите?
Още повече като питаш за дребни неща, директно си на пързалката, ако не си и фирма, съвсем.
|
| Пет Яну 13, 2017 11:47 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Пазаруването там е лесно с посредник. Има много различни, вкл. разни китайци из България. Аз ползвам mistertao и за десетина поръчки нямам оплаквания. Плаща се с карта (нямаше paypal последно). Не знам дали са най-изгодните - слагат си комисионна мисля 8% от стойността, плащаш си вътрешния шипинг от търговеца до тях (обикновено долар-два) и после си плащаш за международния шипинг до БГ - по спомен 5-6 долара ако е нещо леко (до 2кг) и малко. Като стигне при тях го снимат и имаш опцията да го откажеш - не че ще ти върнат парите но поне няма да се набутваш с доставка до БГ. Ако нещото го има в алиекспрес често излиза наравно като цена. За да има смисъл или трябва да е нещо дето още никой не го продава на али, или да са повечко бройки. Наскоро смятах един модулчета как ще излязат - за 10 бройки през тао-то беше към 36 долара, а през алито при повече търсене излизаше към 38. Има някой неща които от кумува срама не ги пускат на али - разни апокрифни SDK-та, развойни платки или силно лицензни продукти. За тях няма много избор. Макар че през мистертао не успях да купя един софтуер. Накрая го намерих комплект с развойна платка и така стана. За първата поръчка ми върнаха парите - по-точно ги възстановиха към баланса ми и го ползвах после за другата поръчка.
Между другото съм направил една прилична кошница там. Ако има желание може да измислим някаква групова поръчка. Не знам как ще дойде като цена - после ще има БГ куриер до клиентите. Отделно таксата им е на % от цената така че дали е на една или 10 поръчки няма значение. Вътрешният шипинг пак ще си е отделен - ако са от отделни търговци. Единствено може да се спести от международната доставка - мисля че до 2кг е тия 5-6 долара. Ако се уцели да искаме еднакви неща ще е малко по-изгодно (вътрешния шипинг).
|
| Пет Яну 13, 2017 3:13 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
От китайци знам, че таобао и банггоод са собственост на едни и същи хора. Аз съм пазарувал оттам, като нещата ги поръчваше и плащаше една приятелка - китайка. После ми ги пращаше а аз и превеждах парите през пейпал.
|
| Нед Яну 15, 2017 7:34 pm |
|
 |
|
velio
|
Вероятно го знаете ама гледам че има БГ сайтове които твърдят да са посредници за пазаруване от там. Примерно tao.bg 
|
| Сря Фев 01, 2017 5:33 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|