| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Идеи за разпродажба на неща
Значи решил съм да се олекотя малко и да поразпродам доста неща които не ми трябват. Това са китове, безброй части (съвременни неща, SMT, доста от тях остатък от фабрично насищане на платки през последните 10-на години), други платки, ретро неща и т.н. Общо взето някъде към 500 килограма стока има поне  Никак не ми се занимава с онлайн и пощи, пък и са хиляди неща, а пък да наема магазинче в ук е безумие като разход, та затова съм решил лятото да докарам нещата в София. Дайте някаква идея как да подходя с организацията (не транспорта, а на място)?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Апр 20, 2017 6:15 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Идеи за разпродажба на неща
Качи списък на нещата, като наименование, бройка и единична цена и до лятото ще знаеш какво да докараш.
|
| Чет Апр 20, 2017 6:24 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Е точно това не мога да направя Както казах - става дума за стотици ако не и хиляди неща
|
| Чет Апр 20, 2017 6:35 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Другият вариант е да си намислиш цена на тон... 
|
| Чет Апр 20, 2017 6:55 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
... или да ги изкараш за 1-2 уикенда на битака в София 
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Чет Апр 20, 2017 7:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Подари ги на някой университет или клуб. Времето, дето ще прекараш да ги систематизираш, определиш цена и транспортираш ще ти коства повече от колкото парите, дето можеш да вземеш. Така че изсипи ги на учениците и ги остави те да се борят с тях  .
|
| Чет Апр 20, 2017 7:42 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Отдели "ценните" според теб неща, както и цели ролки и т.н., макс. 100 позиции и ги опиши - сложи ги като "bundle" в ebay, с намислена цена и възможност някой да ти предложи цена по споразумение (best offer). По-този начин си събрах пари за някой интересни уреди, въпреки че почаках известно време.
Другите им направи снимка/снимки, намисли си някаква цена за всичко и слагай в ebay, по същия начин. Сигурно имате и сайтове за second hand, които са по-популерни и от ebay.
И разбира се, варианта със студентите или някой Maker club - просто им се обади, и те ще те отърват от мъките.
|
| Чет Апр 20, 2017 8:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе груби, студентите в БГ можеш ги накара да те оттървът от нещо само ако то съдържа алкохол и то не по малко от 30% ....
|
| Чет Апр 20, 2017 8:10 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ТоНи, Н'бабане-то е в цивилизована страна 
|
| Чет Апр 20, 2017 8:16 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ся като брекситнът ще станат като албания и няма да са много цивилизовата страна.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Апр 20, 2017 8:36 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Мислил съм го варианта с клуба но не намерих нищо подходящо наоколо. Пък и почти всичко е доста по-професионално от нещата дето учениците (имам такъв вкъщи та знам от първа ръка!) ползват в училищата. Не си представям как десетокласници запояват 0603 или 0402 части, или пък 100-пинов qfp  А някои неща направо освен фенове други няма и да ги помиришат. Например по-голямата част от ретро компютрите дето искам да махна. А имам и разни китове, модули и т.н... Най-лесно щеше да ми е да ми идват хората направо до сториджа и да си избират каквото им хареса, но не ми се вижда много реалистично. Та не знам, още мисля какво да правя...
|
| Чет Апр 20, 2017 8:42 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ммм добре мисли го, тукашния търг е края на ноември и не са само студенти. но това са само подаръци - т.е. не реализираш никакъв доход а иначе и при вас трябва да има компании за търгове, които само снимки им трябват, после хората ще дойдат да си ги вземат или пиши на някой музей...
|
| Чет Апр 20, 2017 9:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
В момента не мога да помогна, ако ти поостанат още 7-8 месеца мога да ти предложа безплатно возене към БГ  Груби .. май не си ходил вечерно време по Сохо .. а и не само, и там са пияници .. ама са повече народ, та сигурно има и повече читави.
|
| Чет Апр 20, 2017 10:22 pm |
|
 |
|
Grubi
|
не съм ходил до Острова изобщо, като изключим летищата
|
| Чет Апр 20, 2017 11:20 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Има и изключения. При нас сега стажува едно от тях.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Апр 21, 2017 5:12 am |
|
|