|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
 FedEx.... :evil:
Не е истина..... Тук наш'те ми обясниха, че било нормално понякога да се разхождат пратките по няколко пъти през едни и същи места, щото съм ползвал Economy (25$) тарифа.... В началото имаше дата за пристигане 05.06.18, сега вече има Pending.... 
|
| Пет Юни 08, 2018 12:06 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: FedEx.... :evil:
Явно е по-лесно да не ги разтоварват от самолета или пък просто е станала грешка...
|
| Пет Юни 08, 2018 12:15 am |
|
 |
|
relsys
|
По-скоро е пълно малоумие. Дори и всичко да е ОК, са 7 дни..... За 25$, в Ервопейски съюз, трябва да е при мен за 12 часа...
|
| Пет Юни 08, 2018 12:44 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мен една пратка есента изобщо не дойде. Беше пусната с федекс, имаше тракинг и всичко, и в един момент изчезна, няма тракинг няма нищо. Звъня аз и питам, мм ами .. ще видим. отидох до федекс, първо някакъв негро го домързя да погледне но после зърнах един вид мениджър и го изюрках. не знаел защо но пратката била прехвърлена на USPS, уж ми даде тракинг, гледам аз там ми тя от седмица в никакъв статус, тръгнала и никъде не пристигнала, минала е дори през инди в един момент, след няколко дена и от там изчезна .. пълна мъгла, исках си парите обратно от продавача и го оставих да се оправя, но беше хубаво уредче на много добра цена, сейфти тестер, хай пот, контур семя, всичко, вкл. 30А тест на земята, не са много комбинираните които го имат, а по някои стандарти е задължителен .. още ме е яд, вървят по 2-3 хилки, аз го бях намерил за 50-600 долара .. то след него и друг подобен намерих, за 750 май, пак читав, ама няма 30А тест, само 20, и хайпота май не може да се регулира както си искам като при изгубения.
|
| Пет Юни 08, 2018 2:42 am |
|
 |
|
741
|
Същата история с моя пратка преди няколко седмици, преди година пак така. Платки от eurocircuits, тръгва от Унгария, завърта се из половин Европа, връща се пак в Унгария и тръгва на втори тур. И в двата случая все федекс от Унгария, уникални са.
|
| Пет Юни 08, 2018 8:16 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Дежа вю, същото и при мен, точно с Федекс и точно с платки от Еурото... Завъртяха се през Европа върнаха се в Унгария и на втори тур при мен. Беше преди няколко месеца.
Реално доставка за другия ден, дойде след седмица. Пак добре, че точно тия не ги бързах, та не се стигна до инфарктни ситуации.
Пак преди време Федекс успяха да загубят 3 кашона по 20 кг всеки. Така и не се намериха. Таланти са няма спор.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 08, 2018 10:25 am |
|
 |
|
relsys
|
Ето цялата история, само не са отбелязали, че аз ходих да си ги взема, за всеки случай, да не ги пратят пак нейде
|
| Пет Юни 08, 2018 1:25 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
FedEx са ми в черния списък от миналия век още. първоначално си мислех, че само нашите михлюзи са нещо сбъркани, ама после установих че е глобален дефект.
нещо подобно ми се случи и веднъж с едни бързи прототипи от Германия - първо полетяха през половин афрома, ходиха до Испания даже, после се влачиха с камион една седмица. накрая ми носят едно прикче с 4 платки на рампата (UPS) с мотокар на пале. на учудения ми поглед, човека се хили: за толкова пари, братче, не с мотокар, ами с хеликоптер трябва а ти ги донесем, братче!
|
| Пет Юни 08, 2018 2:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе в САЩ горе долу работят но и там движението е странно. В унгария имат хъб. Според мен тук мирише много на индийци... къде и как пътува го решава софтуер.
|
| Пет Юни 08, 2018 3:41 pm |
|
 |
|
fred
|
Софтуер писан от индийци, те са легендарни 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юни 08, 2018 4:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За чеп за зеле не стават тия кретени, не знам как може да има фирми да си местят девелопмънта там, и други пък да възлагат на индийци.
|
| Пет Юни 08, 2018 5:05 pm |
|
 |
|
relsys
|
Явно и полетите са динамични. Иначе логика няма никаква.
|
| Пет Юни 08, 2018 9:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
В САШ Федекс разчитат единствено на свои самолети, или хайде да кажем основно и най-вече. В Европа ми се струва използват и доста авиокарго от пътническите авио линии, това също оказва влияние. Но като цяло принципа е прост, отива най-близкия център и от там лети по най-краткия маршрут, обаче това не се случва, нямам представа защо. В САЩ мисля имаха 3-4 национлни центъра и още толкова интернационални, не знам дали пратките се миксират между тях, т.е. дали в интернационлния отиват и пратки от национланият трафик. Преди години бяха по-малко, 2005 по спомен имаше само 2 национални, дали им се е увеличил бизнеса, дали някой е направил сметка че е по-удачно така не знам.
|
| Пет Юни 08, 2018 10:26 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз ползвам основно Федекс и всичко е на 6 - нямам абсолютно никакви оплаквания. Отделно самата фирма е всяка година в челото (мисля топ 10) на класацията за най-добро място за работа.
|
| Пет Юни 08, 2018 11:46 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами сигурно, и аз искам да работя във фирма в която се плаща, пък никой не ме следи как работя 
|
| Съб Юни 09, 2018 1:40 am |
|
|