Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Интернет ограничение 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Интернет ограничение
На работата си имам интернет BTK ADSL 128Кbit. Всичко хубаво ама от предприятието забраниха dоwnload-а. не мога да свалям mp3, avi,zip,exe и т.н. Също така не става и с FlashGet i Bitcomet. Когато файла е в пощата ми независимо с какво разширение е мога да го свалям,също така и когато някой го е слижил и тук във форума -свалянето е възможно.Та мисълта ми е дали няма някакъв начин да се заобикалят забраните, предполагам са сложили някакви филтри за тези разширения защото картинки, pdf , doc и разните му там други - мога да свалям?

Вто Яну 24, 2006 2:54 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Малко обьркано звучи, как така не можеш да сваляш файлове от нета, а от форума можеш :? От пощата ясно, ама от форума...
Освен ако админа не е разрешил изрично адреса на форума, друг начин не виждам.
Иначе зависи какво е сдробил админа, ако се е потрудил да чеква всеки файл по отделно забрави да стане или поне аз не знам начин. Иначе да си прехвърляте с някой авер мп3-ки по нета нямаш проблем, не е толкова трудно да изльжеш кучето какьв файл минава, но да сваляш от тук от там, не виждам как ще стане.

Вто Яну 24, 2006 4:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ами ей на ако постнеш някакъв zip или еxe и като натисна върху download няма проблем файла се сваля :? , а ако искам да си сваля да речем някакво демо(exe) или някаква mp3 от фрийсървър ми изписва следното:
Код:
ГРЕШКА
Заявеният обект не може да бъде доставен

При опит да бъде доставен обектът: http://free.data.bg/jakimov/Music/Various%20Old%20Disco/K/Kim%20Wild%20-%20Camboja.Mp3.mp3

Възникна следната грешка:

* Отказан достъп.

Конфигурацията за контрол на достъпа не позволява да бъде
   изпълнена Вашата заявка в този момент.
   Моля, ако считате, че това е неправилно,
   да се обърнете към Вашия Интернет доставчик
   на адрес: gancho@erp-plovdiv.bg.

Generated Tue, 24 Jan 2006 13:53:38 GMT by proxy.erp-plovdiv.bg (squid/2.5.STABLE1) 

а за трансфер на файлове от приятели докато съм на работа - карам ги да ми пращат файловете на пощата 8O 8O

Вто Яну 24, 2006 4:54 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Проблемът ти по-скоро е в БТК. Те и за това в рекламите си с малки букви пишат "Възможни са ограничения". Просто те режат възможноста да теглиш
от фрисърварите. Този номер го правят и някои други доставчици. Зарибяват те с ниска цена за висока скорост и после те цакат с достъпа до някои
сйтове.

Вто Яну 24, 2006 6:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Еее така да беше почнал, сигурен сьм, че на БТК админа са му повторили поне 100ина пьти да отреже фриитата, че да не му отржат заплатат :roll: Няма да се очудя ако са си хакнали на първите редове на АCL-а една забрана за всичките вьзможни фриита. И как иначе, нали ще заобиколят златното си правило, че УСЛУГАТА не се предоставя да се ПОЛЗВА ами да падат парички от нея :twisted:

Вто Яну 24, 2006 6:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не, не не сте ме разбрали :? Значи преди 2месеца всичко си беше ОК. Но сега вече не е,защото тук компютрите са вързани в мрежа и админа "пуска" интернет на всекиго според нуждите (ако мога така да се изразя :lol: ) Значи аз не мога да свалям всичко но колегата на горния етаж може.
(администратора каза , че от Пловдив били казали да се ограничи интернета) А от файловете които ми са " забранени" за сваляне (exe, zip, avi и т.н.)мога да свалям само от пощата или от форума тук. Та как става така например на някой сайт където има някакъв файл примерно ехе аз не мога да го сваля дава ми подобно на горното съобщение а пък ако същия този файл го има качен тук от някой от участниците във форума го свалям без проблем въпреки ограничението за сваляне на тези типове файлове ехе zip и т.н.!?!?!? Проблема не е в БТК защото колегата горе не е ограничен.

Сря Яну 25, 2006 9:52 am
Профил ICQ

Мнение 
Проблема със сигурност не е в БТК, а в админа на мрежата. В тухническия университет също има подобни ограничения, само че там пишеше нещо в стила: "Забранява се тегленето на музика и филми в работно време - от 9:00 до 17:30...". И след въпросното работно време - проблеми няма. Това го направиха, защото не могат да пускат интернет "на всекиго според нуждите", т.е. да ограничат скоростта например, и мрежата се скапваше до толкова, че изобщо ставаше неизползваема. А там е просто ПЪЛНО с преподаватели (нека не се обиждат, ама в държавния ВУЗ има нужда от много промени - там е тотален застой, а млади хора не се взимат по една или друга причина - то и как да стане като един доц. получава около 500 бглв... много се отплеснах - сори :) ) и техни приближени, които умират да се занимават с разни безполезни неща... Та, проблема дефинитивно е в администрирането на мрежата, ама как да се заобиколи - уви, незнам :(

Поздрави

Сря Яну 25, 2006 11:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Проксито обикновено следи разширението на файла, но по различен начин от WEB сървъра. Понякога минава, като му зададеш ръчно URL, но вместо .MP3 пишеш .MP%51 и подобни. Може би трябваше да е .MP%33, не помня дали не трябваше кодът след % да е в шестнадесетична система.

Сря Яну 25, 2006 11:50 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Проблема не е в БТК защото колегата горе не е ограничен.

Май насметох БТК-то незаслужено :oops:
Опитай с метода на БатеАз, може и да стане. Не сьм се занимавал с такива ограничения, аз като режа, режа целите протоколи и ip-тата.

Сря Яну 25, 2006 12:18 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Незнам дали е БТК, но проксито е Евроком Пловдив...

Сря Яну 25, 2006 12:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Смени проксито.

Сря Яну 25, 2006 3:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Бате мерси! Утре като ида на работа ще го пробвам тоя метод.

@Цецо как да го сменя проксито в смисъл какво да сложа ?(ако трябва да питам админа нали се обезсмисля тъй като той ако ми каже как да заобиколя ограниченията нямаше въобще да ме ограничава)

Сря Яну 25, 2006 6:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
uglyduck написа:
то и как да стане като един доц. получава около 500 бглв...

баси много им дават на гадовете :)

Сря Яну 25, 2006 7:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MGBY Няма начин да избегаш от проксито ако админа е решил да те ограничава, то иначе...

Сря Яну 25, 2006 7:41 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
A ако в доунлоад менаджера зададе друго прокси? Няма ли да стане?
Аз така навремето заобикалях админа когато беше решил че ICQ не ми е нужно. Намерих си един друг приятел сис админ, дето ми пусна едно прокси и през него изкарвах ICQ-то. Би трябвало да може да стане същото и за даунлоад. Естествено седи въпроса кой ще ти пусне другото прокси де.

Чет Яну 26, 2006 10:47 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща