Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
ksp.pulsar.bg && нещо друго 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение ksp.pulsar.bg && нещо друго
Днес имам голямо желание да си поиграя с едни Радио Приемо-предавалите (си им викам аз :P).

И общо взето се бях ориентирал към комет -> от Chipcon И още една фирма, която предлага подобни пак от Комет.
Но си викам да видя какво има по-другите фирми , еми нищо общо взето. По това , което четох.

Значи в електрон-инвест (тук батето да каже :P) имаше само някакви FM transmiter И отделно FM reciever.

Докато аз търся в едно , така нареченте transiever < май така се пишеше. :-)

Та ... преди Комет - магазина преди пете кьошета има магазин на KSP.PULSAR.BG (ксп електроникс май му е името иначе).

Та аз им бях влизал в сайта , но в момента на влизането ми не помнех този факт и питам: Какво радио приемо-предаватели имате:

Жената (която седеше зад касата) ме изгледа малко не право: "Какво по-точно търсите".

И обяснявам: "Интегрална схема радио приемо-предавател , какви имате". Тя ми казва " аз не мога да разработвам вместо вас , кажете ми точният модел" ; Аз: "Аз въобще не искам вие да ми разработвата, ами да ми кажете какво предлагате" ; тя пак ми обяснява , че трябвало предварително да съм си избрал да дойда , модел -име , бам на касата и така при тях. При което аз казвам е добре де каталог , нещо. И тя казва имаме сайт. Не че ме устройваше , защото отивах в Комет и исках на момента да видя какво има ,но казах ок , какъв е сайта: каза ми го и се сетих , че и там бях търсил. И казвам там нищо не намерих. Тя ме пита какво по-точно търсите и аз по-точно: "Радиочестотен приемо-предавател в една ИС с 500кбит/сек , честота 900Мхз примерон или 2.4 ,нещо подобно". Тя ми предложи две схеми (примерник едната, другата предавател ) някакви , които не чух добре , защото си мърмореше малко , явно не и се говореше или какво.

И аз казвам , но аз искам да са в една схема, тя пак ми чете лекция накратко ,че трябва да дойда с точният модел , аз пак и казвам , че на сайта им не съм намерил никакви радиочестотни приемо-предаватели. И тя стои и ме гледа и аз я гледам , еми излязох си. То с такова отношение , може и аз да съм в грешка с начина на питане, ама продавача (дори и не консултант да Е ! ) според мен не трябваше да е с такова отношение или отговори. Как да е. Друго не ми хареса, че така прецаква фирмата си е нейн проблем, че прецаква мене може би. Исках да видя какви решения има на БГ пазара, ама нъц. Само комет каквото намерих ...,

... а там се и оказа , че имат едва 3 модела от обявени някъде 10.

Взех си CC1021 (избора беше 1020,1050 или това). Аз исках първоначано 2400 или 2500 , после 1100 , накрая слязох на 1021 като разбрах какво имат. Другите неща чак 2рата четвърт на 2006-та . Е хубаво , сега ще ги видиме.

Сега като се прибрах гледам им сайта на 'ТЕЯ КСП' (просто жената почна да ме изнервя с нейната "ПРАВИЛНА" логика, която ми извади). , та гледам сайта и на продукти има Search - т.е трябва да знаеш модела, е как да го знам като искам да видя с какво разполагат.

Това едно , второ никъде не виждам RF или Radio нещо си в менюто за избор за тип продукт. Така че ???
Та интересно ми е ... как бихте постъпили вие във случея или какви въпроси бихте задали , просто да си кажа и честно нямах желанието да говоря на човек, който очевидно нямаше желание (може би в момента , а може би поприцип) да те слуша какво се опитваш да му кажеш.

-------

Нещо друго:

докато си чаках чарковете в комет дойде един господин , извадиха му да подпише някакви фактури и някакво листче, на което мернах серийният номер на ИЦД2 пълен комплект с УСБ , каблеи прочие ми стана интерсно що за фирма.

Мернах името: ДЖИ ПИ или ДЖИ ЕС България, нещо такова. Интересно просто ми стана , че говореха за някакво количество PIC-ове и отделно човека изчака да му донесат 1xICD2 (което сега поръчваше човека). Та интересно беше че не беше ЕТ (поне не видях да пише ЕТ) , така че е по-голямо сдружение -> с една дума фирмичка и интересно.

Явно има такива фирми , които правят малки или средни проекти с PIC-ове като говориме за повече от 1-2 бройки очевидно, та интересно , защото в една друга тема се каза, че няма почва за такова нещо , та затова споделям ;)

НЕ знам повече просто мернах серийният номер на ИЦД2-то и от там ми стана интересно коя е фирмата, но си ме беше срам да питам човека, пък и честно излгеждаше леко угрижен , явно си има отговорности и т.н.

-------------

Чет Яну 26, 2006 3:38 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ШШШШШШШ, недей зачеква темата за пиковете. Тука си има цяла секта по въпроса. Вероюто им е "По добре с ТТЛ логика отколкото с Микрочип"8) 8) 8)

Чет Яну 26, 2006 3:57 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Нямаш ли книжката-каталог на комет. В нея всичко е подредено по раздели. А каталога на сайта им става само да провериш дали нещо го имат в наличност и каква му е текущата цена. Би трябвало да можеш да си я вземеш от тях. На нас ни я пращат безплатно, с някоя поръчка, когато има нова (обновяват я всяка година).

Цитат:
Явно има такива фирми , които правят малки или средни проекти с PIC-ове като говориме за повече от 1-2 бройки очевидно, та интересно , защото в една друга тема се каза, че няма почва за такова нещо , та затова споделям Wink

Защо да няма почва, почти всичко което правим във фирмата е с пикове, поне за сега, щото ми писна от тях. Не толкова бъговете им, колкото малката им памет. Трябва всичко да го пиша на асемблер че да може да го натъпча в 64КБ флаш. Определено следващия по-голям проект ще е с АРМ.

Чет Яну 26, 2006 4:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ебаваш ли се нещо?
фирмата е ДжиПиЕс България, ако вярно си видял. тя е дъщерна на мтел и съвсем не малка или безпарична.
вземат GPS модул, слагат му МЦУ, добавят GSM модул и го продават за ~950евро.
задължителен е за по-скъпи коли, иначе застраховката е с поне 1% по-голяма.
но последно, като им гледах платката, не беше с PIC.

може и да го слагат за нещо допълнително. или да правят нещо ново? или човека да е взел кита служебно, а сина му да се учи на него.

ПС: какво разбираш под малък и среден проект?
1-2 = малък
5-10 = среден

Чет Яну 26, 2006 4:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Bezmozachen написа:
Нямаш ли книжката-каталог на комет. В нея всичко е подредено по раздели. А каталога на сайта им става само да провериш дали нещо го имат в наличност и каква му е текущата цена. Би трябвало да можеш да си я вземеш от тях. На нас ни я пращат безплатно, с някоя поръчка, когато има нова (обновяват я всяка година).

Цитат:
Явно има такива фирми , които правят малки или средни проекти с PIC-ове като говориме за повече от 1-2 бройки очевидно, та интересно , защото в една друга тема се каза, че няма почва за такова нещо , та затова споделям Wink

Защо да няма почва, почти всичко което правим във фирмата е с пикове, поне за сега, щото ми писна от тях. Не толкова бъговете им, колкото малката им памет. Трябва всичко да го пиша на асемблер че да може да го натъпча в 64КБ флаш. Определено следващия по-голям проект ще е с АРМ.

1-во говоря за КСП сайта -> каталог.

2. Каталога на Комет го имам още от миналата година , новият + 1 бройка бонус от семинара на Майрочип в София.
Проверих онлайн, но очудващо онлайн пишеше че има 1100 в Пловдив ,а като като питах за 1100 ми казаха ,че въобще нямат.

И тези които са NEW в каталог чак 2-рото четиримесечие на 2006-та.

3. Има ли име твойта фирма, ако не е проблем разбира се :lol:

4. Беше ДЖИ ПИ или ДЖИ ЕС , а не ДЖИ ПИ ЕС ! видях две срички и България , ама знам ли може и грешно да съм видял :?

Чет Яну 26, 2006 5:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Извинявай не съм те разбрал. Ама много дълги постове пишеш :D . Докато стигна края и забравям кво беше в началото. :) . Е разбира се че има име, но не знам кво му е интересното. Тва ни е сайта.. От кога не бях го отварял 8O .

Чет Яну 26, 2006 5:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]