Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
ЗАКЛЮЧЕН ли е човешкият мозък 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение ЗАКЛЮЧЕН ли е човешкият мозък
има гении,който достигат до ВЪРХОВЕТЕ в познанието...а над върха-в небето;космос итн..какво не трябва да знаем

има ли ТАБУ за мисълта-тогава,когато изпадаш в безсъзнание какво скрива от теб...на децата родителите крият най-важното....а на нас :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ха-нали.

пример-

Човешкия мозък има големи проблеми с концепцията за безкрайност. Аз примерно не мога да си представя нещо безкрайно - представям си просто нещо много голямо. Само че, безкрайните неща са безкрайно по-големи от нещо много голямо, а големите неща имат начало и край, докато безкрайните нямат.

писатели с муза казват,че сме като харддиск или рам-препълним ли се-блокираме

биолога казва-ти като вид имаш толкоз неврони и тъй работят;така че това е тавана ти :!:

ако погледна тук https://www.ted.com/talks/suzana_hercul ... anguage=bg

ще кажа еволюция,пич-още си амеба :mrgreen:

следващия моля :)

Пон Окт 18, 2021 5:36 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ЗАКЛЮЧЕН ли е човешкият мозък
Ъъъ... Ъъъ...

Пон Окт 18, 2021 6:12 pm
Профил
Аватар

Това ми намирисва на Asen Ivanov
.

Пон Окт 18, 2021 6:15 pm
Профил ICQ

Безкрайността съществува само в теорията. Примерно множеството на реалните числа е безкрайно голямо.

В природата, аз не знам за нещо, което да е безкрайно. Пространство - времето е крайно, броят на атомите в него е краен, енергията е крайна.....

Що се касае до човешкия мозък, мисля, че все повече обстоятелства от обективното познание влизат в конфликт с представите ни. Като например явлението суперпозиция или принципът на неопределеност са все неща, доказани от науката, които от гледната точка на представите ни, са нелогични.

Накратко - за да градим познание, преди всичко трябва да променим начина си на мислене. Хората, които притежават този различен начин на мислене, наричаме гении.

Пон Окт 18, 2021 6:19 pm
Профил
Аватар

Някои мозъци са, други не са, трети са read only, а има и такива които са dev/null... :D

Пон Окт 18, 2021 6:44 pm
Профил

OVER написа:
има гении,който достигат до ВЪРХОВЕТЕ в познанието...а над върха-в небето;космос итн..какво не трябва да знаем

Наблюдавам подозрителни прилики в мозъците на хора, които в изреченията използват главни букви или си играят с размера на шрифта.

Пон Окт 18, 2021 10:41 pm
Профил
Аватар

Дедо Айнщайн го е открил: безкрайна е човешката глупост.

Пон Окт 18, 2021 10:46 pm
Профил

Що бе интересно е, я само се замислете за космоса, къде му е началото и къде края.
Но може и да е кълвал нещо, един от мен взе един модел кактус и се накълва яко, какви неща ми разправя после, че и поръча още но му спрях доставките, яд ме е да ги яде.

Пон Окт 18, 2021 11:50 pm
Профил

е що си му спрял на човека кактусите бре, някой ги полива други ги ядът, какво толкова, нали си плаща. Ти трябва да мечтаеш за такива клиенти, по кактус на седмица, а не един на 5 години :)

Вто Окт 19, 2021 12:14 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Някой не си е пил я хапчетата, я ракията...

Вто Окт 19, 2021 12:17 am
Профил

Ау бодливи краставици за салата :)

Вто Окт 19, 2021 12:19 am
Профил

Да бе що ти е чудно, е Тони щи каже в Мексико ги продават на пазара както тука краставиците.
От тая плоската съм пробвал плод, ми не е нещо много вкусно, въпрос на вкус казало кучето.
Как няма да му го спра ко ме налазят и други шамани нямам за всички, много бавно расте. На който му е интересно да си прочете https://en.wikipedia.org/wiki/Mescaline.

А ся сериозно по темата
lcr написа:
Безкрайността съществува само в теорията. Примерно множеството на реалните числа е безкрайно голямо.

В природата, аз не знам за нещо, което да е безкрайно. Пространство - времето е крайно, броят на атомите в него е краен, енергията е крайна.....

Що се касае до човешкия мозък, мисля, че все повече обстоятелства от обективното познание влизат в конфликт с представите ни. Като например явлението суперпозиция или принципът на неопределеност са все неща, доказани от науката, които от гледната точка на представите ни, са нелогични.

Накратко - за да градим познание, преди всичко трябва да променим начина си на мислене. Хората, които притежават този различен начин на мислене, наричаме гении.

На практика космоса като се замислиш е безкраен, как да си представиш нещо което няма край нито начало, аз поне не мога да си го представя. Всяко нещо което си има край след края има друго нещо нъл тъй, ето примерно след края на масата има въздух след него има стена след нея пак въздух и така след края на нещо има друго нещо, а какво има след края на космоса, и има ли изобщо край.
И как ще е крайно времето, тва некви теории и формули ама никой не ги е проверил емпирично, как си представяш времето да си стигне до края и да спре, а къде е началото на времето щом според теб е крайно и има край значи трябва да има и начало.

Вто Окт 19, 2021 1:51 am
Профил
Аватар

Това няма край! - казало кучето докато си гони опашката.
Пък аз съм достатъчно умен за да знам, че съм мноо проз.

Вто Окт 19, 2021 2:33 am
Профил

Ядът се, не само в Мексико, аз съм ял в Турция, в селцата около Анталия се продават по пазарите, не съм им фен ам то аз и краставици не ям, нямало ли е 4 крака не е за мен, така, че не може да съм критерий. Има едни сладки, нещо като ,,, старфрут, ама и той не ми е вкусен.

Вто Окт 19, 2021 7:46 am
Профил

pipilica написа:
На практика космоса като се замислиш е безкраен, как да си представиш нещо което няма край нито начало, аз поне не мога да си го представя. Всяко нещо което си има край след края има друго нещо нъл тъй, ето примерно след края на масата има въздух след него има стена след нея пак въздух и така след края на нещо има друго нещо, а какво има след края на космоса, и има ли изобщо край.
И как ще е крайно времето, тва некви теории и формули ама никой не ги е проверил емпирично, как си представяш времето да си стигне до края и да спре, а къде е началото на времето щом според теб е крайно и има край значи трябва да има и начало.

Според най-правдоподобната, към настоящия момент, теория за произхода на вселената - стандартния модел, тя (вселената) има история.
Това означава, че има начало (големият взрив) който се е състоял преди 13,7 млрд. години.
В този момент всичко материално (пространство-време и енергия) е било с размера на една сфера (стена на Планк) с диаметър около 3 мм, тегло 20 микрограма и температура 1,4 E32 гр. C.
Отвъд тази сфера не е имало нищо. Нито пространство, нито време, нито енергия.
В последствие пространство-времето е започнало да нараства а енерията да се преобразува в материя.
Това означава, че 13,7 млрд. години по-късно (в настоящия момент), всичко това е стигнало до някъде и отвъд него няма нищо. Т.е. има една граница а това означава крайно количество от пространство-време, материя, енергия.

Едно от доказателствата за правдоподобността на този математечески модел е откритието на фосилното лъчение и това, че всичко във вселената се отдалечава едно от друго (червено отместване), като най-отдалечените обекти, се отдалечават най-бързо. Не, защото се движат а защото пространството в което се намират увеличава обема си.

В цялата тая работа, най-трудното е да си представиш нищото, защото нищото е немислимо. Какъвто и атрибут да се опиташ да асоциираш към него, то престава да бъде нищо.

Вто Окт 19, 2021 10:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща