|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:52 am
Франция, пътища, проблеми?
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Франция, пътища, проблеми?
Някой да е минавал последнитв дни орез францата? Че аз ще (сега съм на ферито) и ще зацепвам към Германия... та се питам дали маймуняците само в градовете беснеят или и по главните пътища?
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Юли 04, 2023 11:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Франция, пътища, проблеми?
Абе не знам къде беснеят но внимавай. Аз съм бил на много пропаднали места и в Азия, и в южна америка и в Африка, но единственото място на което съм се съмнявал, че ще си стигна до хотела беше въс Франиця, и то в сранително не голям град пълен с негри, толкова агресивни негри не съм виждал и в САЩ.
|
| Сря Юли 05, 2023 12:07 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Не, че много съм минавал но има очевадна разлика между градовете и селата. Колкото са по големи градовете са по изтървани. По селата обаче да ти е кеф да спреш да разгледаш, да пиеш едно кафе с кроасан ... та докато си по пътищата и избягваш да влизаш в градове би трябвало да нямаш никакви проблеми.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Юли 05, 2023 12:12 am |
|
 |
|
HCL
|
В Париж съм бил два или три пъти за по седмица, вкл. и по африканските квартали и на проблеми досега не съм случвал. Може да съм бил късметлия или задето съм по-мургав да минавам като далечен братчед и да не ме закачат 
|
| Сря Юли 05, 2023 2:26 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Що реши през Франция а не Белгия, доколкото знам ферито е на една цена от Довър (ако пътуваш от там естествено)?
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Сря Юли 05, 2023 8:21 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ми незнам Бай Хой, мизлехме с жената и чавето да минем покрай орлеан, надолу кум лоара... Бех си платил вече като изтрещяха маймините...сега ще отцепвам по най главният път и ше карам с тираджиите до германия.мисля да я взема на един дъх и да спим в австрия. Залбург е крсиво. После се чуд дали през унгария румъния , или през словения хърватска и сърбия... ама то лесно поне са европейски цигани не авфикански...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юли 05, 2023 2:25 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Бих ти препоръчал Тирол за първа спирка. По близо е от Залцбург. Големия град е Инсбрук но във всяка долинка селцата са всъщност целогодишни курорти с малки хотелчета. Гледката по върховете е като картичка. На мен любимото село ми е Дамулс - съвсем близо до Лихтенщайн и езерото Констанс. И от там обикновено хващам някой от планинските проходи с Италия. Т.е. бавно пътуване но това ми е част от ваканцията. И като излезна от Алпите на един дъх или най много със едно спане на границата Хърватска/Сърбия - има разни винарни в тоя край и започват да развиват туризма та не е вече само Загреб и крайбрежието.
|
| Сря Юли 05, 2023 2:37 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
И аз това лято се каня с кола заради цените на самолетните билети и колите под наем в бегето, имахме същите дилеми с жената за маршрута но успях да я убедя че или пътуваме за България или разглеждаме Европа - среден път няма, според АА планера пътят е 30 часа, това са най-малко 2 дена с едно преспиване, време за разглеждане не остава никакво, иначе дори най-краткия маршрут е доста изкушаващ - минава се през Виена и Будапеща, ние решихме през Румъния, през Сърбия пътищата са много добри но полицаите са много корумпирани и директно си просят цигари или пари, ако не им дадеш се обаждат на следващия патрул да те спрат, тарашат багаж, мен навремето ме спряха 4 пъти само на околовръстното на Белград и то защото наистина нямах какво да им дам, но пък е по-краткия път до София, за Варна като че ли Румъния е по-добрия вариант. пп Синът ми тръгва и той с кола точно в началото на ваканцията, ако пътуваш тогава може да направим един конвой
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Сря Юли 05, 2023 2:44 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Това лято съм самолет. Драха ме яко ама жената се запъна. Пък и си "пенсионирах" форестъра в БГ та не ми трябва нито да наемам нито да карам от Белгия. Обаче си ми липсва минаването през Алпите. Другата част на пътя майната и но там нещо ми е хвърлен пъпа.
|
| Сря Юли 05, 2023 3:28 pm |
|
 |
|
HCL
|
И аз тръгвам тези дни - Залцбург, Любляна, Загреб (нощувка International), Белград, София (нощувка Zoo), Бургас. Със сърбите досега проблеми не съм имал, но миналата година след Калотина срязах двете десни гуми на бордюра на магистралата, в 12 посред нощ след четири часа на границата. Влекача, който ни метна до София не пропусна да се похвали, че имало минимум двама щастливци като мен на ден. Живи здрави и лек път.
И един съвет от механика руснак дето ми оправяше колата навремето. "За какво ги пазите толкова тези пари? На дълъг път се нощува и се кара леко"
|
| Сря Юли 05, 2023 5:06 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Всъщност то май за парите няма разлика. Аз миналия месец пообиколих почти цяла Европа и с кола и със самолети. Неприятно впечатление ми прави, че много неща у нас са зверски скъпи. Примерно от 10-на летища на които бях най-скъпото е кафето във Варна и Бургас. В София не проверих колко струва, ама не вярвам да е евтино. И другите неща като хотели, магазини и ресторанти някак си сме успели да ги настигнем. Аз много време не бях пътувал и може и затова да съм така изненадан.
|
| Сря Юли 05, 2023 6:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аааа май не си пътувал през Германия скоро, зимата минавах през франкфурт, за кафето не знам защото кафе не пия, но всичко друго беше безумно скъпо, взех бира с брецел и наденички май, не че не съм свикнал да ме дерат по летищата, но във франкфурт заедно с кожата и сланинката ти свалят ... от варна съм летял само веднъж и то до София, не помня да ми е направило впечатление да е много скъпо, но може и да не съм обърнал внимание. Ако не е някаква фрапираща сума рядко обръщам внимание на цените, особенно пък като работиш постоянно с няколко валути тия ежедневните неща лично аз им губя края, ама то аз не се и опитвам да го хващам. п.с. за летищата не знам, но в София по моловете дрехите са наистина скъпи, тов ами направи впечатление, ходих зимата уж да си взема някакви боксерки и прости тениски ... е такива цени няма, естествено не си купих нищо, не ми дреме колко струва, но да платя за нещо 3 пъти повече без да съм на зор янма да стане. Цената на която в София продават примерно най-тъпите "маркови" боксерки е колкото в САЩ плащам за 5 бр. Същото и с тениските, то че и няма кой знае какъв избор на прости тениски, но най-евтините в мола пак бяха подобна разлика. Е преди да тръгна сега за мексико отидох в ... валмарт май, и за 24$ си купих 6 и то с джобче и то що годе нормално качесто, а имаше и по-евтини.
|
| Сря Юли 05, 2023 9:17 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
На 26–и летях от Берлин, безалкохолно 2 евра кафе беше 2 и някакви центове. Тва от автоматите там тъпото че терминала на Бранденбург нощно време е затворен и няма заведения. То има ама в сградите до терминалите. Абе само в България едно кафе може да е 8 лв. Преди това бях в Италия после Норвегия където наистина е по-скъпо спрямо Европа, но не и спрямо нас. С кафе за 6 лв има да ни гонят  За съжаление бирата им е скъпа. В Германия по биер гардените е по 5 евра. Поне е хубава, особено ако е изстудена, щото в едната градина ни цакаха с топла... В Дания също ни прецакаха гадовете. Не знам тия не са ли чували за студена бира. На всичкото отгоре бяха някакви страшни жеги. Аз бях със зимни маратонки а температурите стигаха 30 градуса. Заради съдружника ми карах цял ден без климатик и съвсем се бях сварил в собствен сос. Та специално него ден умирах за студена бира...
|
| Сря Юли 05, 2023 10:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На границата на Словения и Италия има едно селце, първото от към Италия, ама не му помня името, та там има няколко не лоши ресторантчета където сервират добро джоланче, а и други Меаца, уви не помня нито името на селцето нито заведенията, но селцето е първото възможно а ресторантчетата не може ги изтърва... дано да са преживели ковида де ...
|
| Чет Юли 06, 2023 5:48 am |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Имай впредвид че в момента всички гастарбаитери се придвижват от Унгария към Турция през Сърбия. Миналата седмица пътувах с кола и когато завих към Румъния движението рязко спадна. Минах през Видин, половината път в Румъния е "магистрала" (явно и там има подобни схеми като у нас и магистралата приличаше на Тракия). Чаках около половин час на унгарско-румънската и още толкова на румънско-българската граница. На всички останали граници не разбирах кога минавам от една държава в друга. Други хора минали през Сърбия казаха че са чакали по 5 часа!
|
| Чет Юли 06, 2023 4:23 pm |
|
|