|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:32 pm
Ах теееези акумулатори....
| Автор |
Съобщение |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
 Ах теееези акумулатори....
И понеже предната тема прерасна в дискусия не на мястото си, реших тук да и открием продължението......
 |  |  |  | evc написа: WDW, какво пиеш? А иначе, не говоря от позицията на годините, а на опита си в трошенето на собствената си глава! Не съм искал да звуча менторски! И си прав, че темата беше за друго! Съжалявам, знам че не мога да се харесам на всички, и би било ненормално ако е така. Но 1000% (не е грешка) от трагичните инциденти, които съм виждал, биха могли да се предотвратят, ако само някой си беше дал труда да се замисли, или ако някой не беше сметнал да печели по бързата процедура, което е същото, или пък ако някой се беше разкрещял, както постъпих! Ако някой има други въпроси, бих се радвал да ги обсъдим на ПМ или в кю-то или в нова тема в "Общи приказки", защото тук наистина не е мястото. |  |  |  |  |
А бе аз много неща пия!  Но се опитах да те сопна, а то пък се получи,че си изкарах почерпката без да искам !!
Друг извод който ме трясна като четох постовете ти,е прекалено песимистичното им и черно звучене! Дори стращно !!!
Но я да погледнем нещата и от другата им страна: Тук в нашата мила Татковина,за нормалните хора, нещата са въпрос на оцеляване ! И понеже живеем в дива среда, всеки се спасява кой както може ! Един ще продава нови акумулатори на 10 часа или пък стари,но хич не ползвани! Втори ще спести предпазителите от у-то си (за да му намали цената) и така да се задържи на пазара!
Ти ако пускаш ново у-то и от всякъде си натиснат, ще си наложиш ли да минеш през всичките сертификации и т.н.??
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Сря Мар 22, 2006 12:05 am |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
може и да не си притиснат от пазара (само), а и от политици
този серификат за съответствие (СЕ) не значи нищо. дори значи по-малко от ISO9000.
но за да продаваш нещо на европейския пазар, трябва да го имаш. и понеже БГ от догодина ще е европейски пазар, ВСИЧКИ продукти на него трябва да са с този знак. не знам какво се договрила куневата, ама надали е изкрънкала някакъв гратисен период, в който да можем да си продаваме наште продукти поне на нашия пазар (женския, димитър петков или дори на римската стена или ситняково).
сертификата се издава от еди-кой-си и струва ххх кинта. кой е еди-кой-си се определя с кинти. а дадените кинти определят другите ххх кинта за сертификация.
|
| Сря Мар 22, 2006 12:29 am |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Договорила тя! От първи януари, много неща няма да са същите ако си върнем Европата. Не само, че няма да можем да търгуваме на женския, ами и него няма да го има. За сертификациите - точно нищо не означават! И ИСО-то и то. Минахме пълна сертификация. Много съм наясно със самата система за управляване на качеството. Личното ми мнение е, че е една голяма глупост и неоправдано усложняване на работата и бюджета на фирмата. И мнооооооооого бумащина. Ама ей на. Не можело без сертификат, вземаме сертификат (срещу една камара пари, разбира се)!
И най-гадното е, че изискванията на ЕС към нас са противоречиви и объркани, а никой от нашите политици или там онези, дето налапаха една камАра пари не се изправи да обясни за какво, аджеба, става въпрос. А тяхните си собствени (европейските) фирми в много случаи не отговарят на тези условия, да не говорим, че проблемите за които толкова много плюят държавата ни като такава, не са дори и на това ниво решени при тях, колкото са при нас на етапа.
@WDW, защо пък да ме "сопваш"? Дай да си пием пиенето и да си носим новите дрехи!
Колкото до тона ми, казваш песимистичен. Винаги съм смятал себе си за оптимист. И не обичам конфликтите! Гледам да ги избягвам, доколкото мога. Това разбира се не означава, че бих търпял до последно, само и само да се избегне противопоставянето! Всъщност мисля, че точно великото търпение на хората ни (понастоящем наричани електорат, красива думичка), граничещо с овчедушие, е една причина за песимизъм.
Виждам, че времето при нас е "време оцеляващо" а.к.а. "време разделно". Знам, че всеки се опитва някак си да се случи. Аз също. Но това, че си беден (хайде да кажем под средното ниво), означава ли да си безчестен? Означава ли да нямаш и елементарен морал? Айде, остави ги тези красоти (морал, чест - отживелици), означава ли да нямаш елементарно чувство за отговорност? Ами хайде и това нямаш. Ами означава ли да нямаш елементарно чувство за самосъхранение - ми нали ако го продадеш това нещо на "подходящия" човек, той после ще те намери и ще ти натроши главата? Ето защо се ядосвам, на това дребничкото хитруване.
А може би си бил прав да ме "сопнеш", тъй като никой не бива да си изпуска нервите. Отчитам грешката си, може би, ако ми позволите да изтъкна смекчаващо вината обстоятелство, запалиха ме тия квалификации, неговите, понеже пък мисля, че колкото и да спориш с някого, признак на интелигентност е, да задържиш спора в рамките на конфликтната тема. Личните нападки и окачествявания не могат да са аргументи в никой спор, WDW!
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Сря Мар 22, 2006 9:12 am |
|
 |
|
asp
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Исото е само за пред одитора.
Хващате се стъкмявате дкументите за 1 месец идва одитора играете примерни той дава сертификата и готово отиваси.
Правите парти и на другия ден си карате както знаете.
Става
|
| Сря Мар 22, 2006 2:13 pm |
|
 |
|
WDW
|
Никой нищо не договаря,всички тия неБЪЛГАРИ мислят като че ли са на гости и утре напускат хотела,а ние ще дуВаме супката!
Сългласен съм давай да си пием пиенето и да си носим новите дрехи(до колкото можем да си позволим нови дрехи)!
Опитвам се да бъда оптимист,но напоследък ми се отдава адски трудно! И наблюдавайки себе си, забелязвам колко агресивен съм станал, дори и към близките си хора! И колкото повече си на ръба на оцеляването, толкова повече губиш човешкия си облик!
Последното ти изречение е точно ! Така е, спор се води само с аргументи и факти (колкото и да са болезнени)! До нападки и окачествявания прибягват само хората,които губят почвата под краката си при един спор!
П.П. Аз да попитам : Коя малка фирма (в областта не Електрониката) ще успее да оцелее на пазара след 2007! Риторичен въпрос!
(Да не започвам да ви разказвам защо загинаха заводите Ворошилов и този в Търново)
|
| Сря Мар 22, 2006 4:04 pm |
|
 |
|
velio
|
Ааа! Я кажи! 
|
| Сря Мар 22, 2006 5:49 pm |
|
 |
|
WDW
|
Ми тя основната причина е една и много проста! Крие се в нашия манталитет!
Като започнаха да се внасят Сонита-Монита и всичко живо св втурна да купува "вносен" ТВ. Та после да разправя на комшиите "Ей видиш ли аз какво гледам...."" (То сега и като с депутатските мерцедеси и БМВ-та,но това е друга тема) А никой нещеше и да чуе за Български телевизор. И така малко по малко заводите загинаха! А найстина имахме доста сполучливи модели и то доста над нивото на много от сегашните по пазара!
|
| Сря Мар 22, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тия приказки за колко сполучливи неща сме правили са ми писнали. Като са били толкова "сполучливи" защо тогава хората купуват вносни. Айде стига вече с това, че все другите са виновни. ИСО-то пък какво му е - това е система за документиране на всичко и си е много добра. Щото така хората са сигурни, че като почнат да купуват от теб и след 1 месец Иван дето е правил нещото се изнесе от фирмата - ти ще имаш документацията да продължиш. Верно, че струва маса пари и още хора - ама тая философия всичко да е без пари се отразява после и по друг начин.
|
| Чет Мар 23, 2006 1:37 am |
|
 |
|
3aek
|
както един приятел англичанин казваше: това че една фирма има ИСО9000 не значи че не може да произвежда брак и като поръчаш нещо гарантира че ще е без проблеми, но пък ще е добре документирано
|
| Чет Мар 23, 2006 11:06 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Пет Авг 17, 2012 4:32 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 23, 2006 11:46 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
|
| Чет Мар 23, 2006 8:00 pm |
|
 |
|
¶
|
.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Пет Авг 17, 2012 4:31 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 23, 2006 8:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Пирев, приятел, откачаш.
Какво ти става бе човек. Толкоз негативизъм има в постовете ти, колкото няма във всички останали участници, взети заедно.
Абе вземи го тоя билет, разходи се малко, поживей, поработи и после пак ще си говорим.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 23, 2006 8:27 pm |
|
 |
|
¶
|
.
Последна промяна ¶ на Пет Авг 17, 2012 4:31 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 23, 2006 9:04 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Когато почнете(Българите) да правите като французите - тогава може и да има некъв напредък...
|
| Чет Мар 23, 2006 9:11 pm |
|
|