|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:46 am
Разбиха ми тавана и ме окрадоха
| Автор |
Съобщение |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
 Разбиха ми тавана и ме окрадоха
Тази сутрин видях че тавана ми е разбит и са отнесени 48 фоторастерни датчика(Carl Zeiss Jena) над 10'000 БГ електролитни кондензатора(малък капацитет 1-220мкФ),10 големи трансформатора по над 500 вата всеки ,над 20'000 чипа(матрични резистори,таймери на сименс(SAB8284 мисля)и останалото логики 74LS147 и 74174).Липсват и 250 чисто нови релета с вграден таймер OMRON работещи на 100V.Голямо количество компютърен хардуер-Дънни платки,видео карти,HDD,FDD,Sound cards,захранвания(2 от тях оригинални на DELL),4 макари с меден проводник както следва 0,31/800 метра.0,13/ 3 макари по 300 метра всяка,една нова неразпечатана макара с 10'000 метра проводник за репинговане(макарата е червена а проводника е син,на макарата има надпис че е правен в щата Илиноис в САЩ,30 килограма EI студено валцовани ламели с 10% силиций,една кутия с Flyback трансформатори,моторчета от ЦД(в кутия от ТХО HR).Много ми е интересно как са успели да изнесат такова количество неща  на вратата имам капацитивен датчик вързан да дръжката на вратата,за да се отвори вратата съм сложил един оптрон с въздушна междина през който трябва да се прекара нещо непрозрачно.Има 400 ватов рупор от сирена която като се разпищи не оставя никой в блока да спи  .дивотията е с батериино захранване и акумулатора беше наред като се качих ама мамицата им гърбави магнали как са научили как да го отворят тавана  ако някой види да се продават такива неща в такива количества да свирка и ще дойда да си ги позная. 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Пет Юли 07, 2006 3:10 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
`Тва ти е некое приятелче, душко!
Ако е вярно, де.
Никола ще каже, нали ти е комшия.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Пет Юли 07, 2006 3:14 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
това е поредната измислица на болния мозък на IGBT
|
| Пет Юли 07, 2006 3:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Разбиха ми тавана и ме окрадоха
Баси и макарата - че то няма толкова жица в целия щат Илиной бе  .
А какво е репинговане?
|
| Пет Юли 07, 2006 3:30 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Преди години когато е нямало платки елементите са били свързвани с такъв проводник-машнна прави няколко навивки върху крака на елемента и после го запоява.много е тънък,не му се топи изолацията и може да се правят много финни мостчета от него.
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Пет Юли 07, 2006 3:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аууу - я виж ти - това ще трябва да е било преди поне 60 г. Аз непомня някога да не е имало платки. Да не се бъркаш с куплунзите на големите машини - щото тия елементи как така са стояли - във въздуха ли:? . Как не са го откраднали толкова години циганите  .
|
| Пет Юли 07, 2006 4:04 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Колко удобно само! Днеска точно те заядоха за фоторастерните датчици, които обеща да продаваш... и оп! -те ги откраднаха. 
|
| Пет Юли 07, 2006 5:12 pm |
|
 |
|
3aek
|
димитър английския термин е wire wrap вземи се образовай 
|
| Пет Юли 07, 2006 5:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами репинговането не се е ползвало когато е нямало платки, просто дълго време е било много удобен и бърз начин за правене на прототипи, особенно по времето когато свръх високоинтегрирна ИС е била АДЦ или 6052 ..... а ако си представиш схема с много логика, репинга е много удобен за бързи корекции, нещо като рограмируемата логика .... само детопрограмраш буквално ръчно  ама макара с 10 км ......
|
| Пет Юли 07, 2006 7:31 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ужас.........Съжалявам за голямата загуба..............
Ама алармата ти ли си я прави, или беше купешка??
//Само Никола ще е - нали живее наблизо 
|
| Пет Юли 07, 2006 7:48 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Айде сега, глупости... Всеки е невинен до доказване на противното. А и защо да не е някой друг, дето е тръгнал (или се връща) на море и минавайки през Стара Загора да е отарашил тавана!? При толкова ФРП-та и други ценни неща (мощни "на външен вид" мотори, миниатюрни радиомикрофони, жици...) направо си заслужава.
А кашона от микровълновата печка краднаха ли го?
|
| Пет Юли 07, 2006 8:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Може да се отбележи че отключването е супер надеждно, а и с тоя капацитивен датчик трябва да с били професионалисти, нали си виждл по филмите какви компютри имат за дективиране на всякакви аларми ... Кольо .... затова ли ме питаш ти дали не ми трябват ФРП-та и репинг кабел ...знаех си че има нещо гнило .....
|
| Пет Юли 07, 2006 8:05 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
|
| Пет Юли 07, 2006 8:07 pm |
|
 |
|
Stanislav
|
Така ли бе Николайчо?Ти затова не искаш да приказваш с мен а?А сега сериозно ако някой разбере че продават такива неща да ми драсне едно писъмце на мейла или да ми пише по кю-то.Ако някой ги открие нещата получава 50 лева от мен.Моля ви приемете насериозно ситуацията.Тези неща ще ми трябват сега и завбъдеще.Алармичката сам си я правих,да.
|
| Пет Юли 07, 2006 8:45 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тцъ-тцъ, ей не свършиха лошите хора в тоз пусти Булгаристан ... Друг път да знаеш да не се хвалиш наляво и надясно какво имаш, все на някой си запалил интереса да те посети и да провери лично какви богатства притежаваш.
Ако Stanislav имаше Audi и му беше изчезнал километража, сигур щях да се усъмня в Киров, че му е потрябвало за реверс девелопмент 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юли 07, 2006 8:53 pm |
|
|