|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:59 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Няма проблем да се записват разговорите никакъв, за юредическата страна говоря. Както няма проблем да се филтрира интернета и да се снии трафика. Линиите са негова собственост и може да прави каквото си поиска. В началото на всеки разговор трябва да има уведомение че записа се записва, иначе може да бъде съден не от работник а от клиент, т.е. човек който се обажда. В случая работника няма много права, тоя телефон е за д аизпълнява службните си задължения а не за да си води лични разговори, същото се отнася и за интернета, така че не може и дума да каже. Естествено някой може да се хване за какво ли не, о в закона си има достатъчно вратички, предполагам човека си е проучил въпроса, а относно записа, наистина може би централа е най-удачно. Съвременните ентрали освен че ти позволяват да правиш запис могат да ти организират доста от обажданията на принципа ако си за това натисни 1, ако си за онова натисни 2 и т.н. и дори някои си имат фабрично съобщение че от съображения за сигурност или проверка качеството на услугата разговорът се записва.
|
| Съб Апр 29, 2006 7:37 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
|
| Съб Апр 29, 2006 8:16 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Грешиш Тони. Никой няма право да те записва без изричното ти съгласие. Пък бил той и шефа ти.
Да си спомняш случая "Батето" или румънския журналист дето снимаше далаверите на митничарите?
Естествено всичко е въпрос на адвокати и пари.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 01, 2006 6:53 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Цецо "....Никой няма право да те записва без изричното ти съгласие....."
кажи го това на кмета на София - дето ви наслага камери по улиците да ви гледа - ти съгласи ли се на това
или го кажи на собствениците на магазини и фирми с камери за наблюдение....
|
| Пон Май 01, 2006 7:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Принципно съм съгласен. Но ако някой не е - може да го съди.
Въпрос е на адвокат и пари. Ако спечелите почти сигурно ще променят закона. И пак ще ви снимат. Защото държавата по презумпция има право да нарушава закона. Ако няма право - променя закона.
Но в случая говорим за частно лице което нарушава правата на частно лице. И добър адвокат може да заработи добра надница от това.
Но да спрем дотук - човека се предполага че не малък и знае какво прави. Мисля че техническото решение не е проблем.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 01, 2006 7:32 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Няма такова нещо! Видео наблюдението е съвсем законно. Стига това да е публично оповестено. За това на много места стоят надписи: "Обекта се наблюдава с видео камери". Твое право е да се завреш в полезрението на камерата или не. Собственика (ползвателя) на обекта решава как да си го контролира. Остава някой да ми каже, че ако си поставя камери в дома и крадеца бъде заснет как краде, той може да ме осъди за това, че съм го снимал. 
|
| Пон Май 01, 2006 10:33 pm |
|
 |
|
HCL
|
Lupus знае ли човек, ако си разпилял стькла по пода, като нищо ще те сьди за небрежност и телесни повреди, чувал сьм за няколко такива случаи.
|
| Пон Май 01, 2006 11:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Цецо, не е тоно така. Тов съм го обсъждал с юрист, с две думи ми обесни че щом е собственик, та дори и да не е, щом ти работиш там, едва ли не могат да ти сложат и термометър в задника, ако не ти харесва напускаш, това са условия на работното място. В европа, изключая БГ, цари нещо което за мен е супернеприемливо, работниците са със свръх привилегии, едва ли не започнеш ли после с топ не могат да те бутнат ги галят с перца. От една страна сигурно има зао, с тия данъци дето плащат, но от друга това си е бетер комунизъм, аз не съм привърженик на идеята да го повишим че като работник хич го няма.
Разговорите могат да се записват, логват и вс.останало. А относно онова със жърналистите, естествено че е ги съдят. Ако мен ме снимат име даът по ТВ и не знам че съм сниман също мога да ги осъдя, това е едно. Но когато работиш, и това се прави с цел защита на фирмени интерси, или е част от работниа цикъл никой не може да те бутни, все едно да осудиш някой че те е снимал като си отишъл на мач, при условие че знаеш че има камери.
|
| Вто Май 02, 2006 2:19 am |
|
 |
|
Цецо
|
Тони, в Америка може и така да е. В БГ се прилага европейско законодателство. Дали е добро или лошо - това е.
Предполагам, че ако изрично информираш работниците, че разговорите им могат да бъдат записвани - може и да няма последствия. Но да записваш някого без изричното му съгласие (което включва и да го предупредиш) си е закононарушение погледнато отвсякъде. И е правилно според мен. Ако разбера че шефа ми крои такива конспирации, ще се разделим. Друг е въпроса, че както казах, закона е въпрос на инерпретация, затова проблема не е дали е законно, а на кого адвоката е по изпечен.
|
| Вто Май 02, 2006 10:10 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Вто Май 02, 2006 3:33 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|