Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Усещане за България 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Усещане за България
Това си струва да се види: Sense of Bulgaria

Чет Юни 15, 2006 9:03 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А какво трябваше да се види, щото в Операта нищо не се вижда 8O

Чет Юни 15, 2006 2:25 pm
Профил WWW

Мнение 
Ами... ще го кажа така: Става ми мъка като го гледам това дето требва да се види, щото сме такова гадно племе. И като се замисля че ако не бехме такива щехме преди швейцарците да сме... Направо ми се реве... С други думи... пейзажи от красивата ни татковина правени явно от талантлив фотограф...

Чет Юни 15, 2006 2:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тоя сайт е много популярен напоследък тук. Наистина е направено добре и доколкото знам имат няколко награди заради него.

Чет Юни 15, 2006 3:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
да бе - толкова е хубаво направен, че с операта (8.51/вин32) не се вижда нищо.
сигурно е "много пипнат", ама много народ си мисли, че IЕ Браузера.
музиката поне е много хубава

Чет Юни 15, 2006 6:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Явно наградите им не са по техническата част защото и [Konqueror-a] не може да ги отвори, Макромедиата си е инсталирана, музиката трьгва, от снимките никакава следа.
Жалко изглежда начинанието е много хубаво, но подобен сайт не бих препорьчал на познатите си, независимо от качеството на сьдьржанието му. Дано го променят.

Чет Юни 15, 2006 6:15 pm
Профил WWW

Мнение 
Синчето препоръча да сложете това:
http://www.adobe.com/products/flashplayer/
Саита е чудесен и си работи.
Успех :)

Чет Юни 15, 2006 6:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Що ползвате такива екзотични браузери бе :D .

Чет Юни 15, 2006 6:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какви екзотики, ИЕ е екзотика, нали писах как го решихме проблема с това недоразумение в студентската мрежа, който бьлва черави и други подобни му се реже нета, от тогава почти никой не ползва ИЕ.
А проблемьт си е другаде, логнах се на университетския сьрвьр [Mozilla/Opera/Konqueror] не го отварят този сайт. Всички браузьри са с инсталиран [Macromedia Flash 7], линка по-горе е на в. 8 сега какво и тази глупост ли ще трябва да update-вам. [-X

Чет Юни 15, 2006 6:43 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Като се изучиш и идеш в някоя компания да работиш - после ще си говорим кое е екзотика и кое - не. Ако едно нещо има 80% от пазара (а те май бяха повече) то тогава другите неща са екзотика. Ферарито също е по-добро от Опел, Фолксваген, Рено и много други ама всеки е съгласен, че то си е екзотика, както и многото други от неговия ранг. В случая какво мислиш ти и какви са ти предпочитанията няма почти никакво значение. Защото аз ако мога да стигна по някакъв начин до 90% от пазара, другите 10% поне на първоначалния етап няма да ме интерисуват въобще или най-много да имам някакви идеи за тях 8) .

Чет Юни 15, 2006 6:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Димитар аз не само изказвам мнение, но и описвам каква е реалността за мен. В университета кьдето уча няма еднин ИЕ (може и някой друг преподавател от малкото останали факултети които не са под упеката на университетския изчислителен центьр да си е инсталирал) но да приемем, че процента на ИЕ е около 0. И в общежитията както казах почва да се усеща полека лека народа. А това, че голям процент от фирмите имат не толкова кадьрен персонал в ИТ сектора няма какво да го обсьждаме.
Прав си, не работя вьв фирма, работя в университет. Йерархията е малко по различна.
В една фирма предполагам ИТ експерите са принудени да се сьобразяват с колегите в пингвински костюми, в университета е малко по-различно.
Така че кое е екзотика се определя и до голяма степен от фауната на джунглата в която живееш.
Но много отклонихме темата нещо, ставаше вьпрос, че явно една хубава идея е поомазана малко. Нищо, може и следващата весрия да не е такава екзотика :D

Чет Юни 15, 2006 7:26 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
zz_stefanov написа:
Синчето препоръча да сложете това:
http://www.adobe.com/products/flashplayer/

ми сложили сме си го, даже е последната версия - 8. обаче ефекта е, че само пее :roll:

димитар, ферарито е екзотика, верно... НО:
- ферарито е поне 15 пъти по-скъпо от опела
- никой не прави пътища само за опели, щото фраритата били <1% от колите вървящи по тях
- и на опела и на ферарито, като налееш бензин 98 и включиш на първа, все напред тръгват. ако ферарито тръгне назад, ще е супер-екзотично поведение, нали?
- виждал съм горди собственици на ферари с приятен тен и скъпи копринени шалчета да си правят клубни сбирки и да си разхождат колите по брега на лаго ди гарда с млади русокоси красавици до тях. елитен клуб "опел" надали ще намериш...
- ферарито е поръчково, чака са с години. някои модели са произведени с <500бр. опел може да си купиш веднага от всякъде.
- никой не ходи на пазар за картофи и марули с ферари
има още стотици разлики, сещаш се :wink:

та сравняването на опера с IE на тема "екзотика" е неуместно. защо ползвам опера ли? ами защото върви на win, linux, *BSD, дори на телефона ми браузера е опера. т.е., за мен, той върви на 100% от хардуера ми. но дори и да имаше IE за линукс, пак нямаше да го ползвам. независимо колко струва.

Чет Юни 15, 2006 7:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Всички тези неща са ясни - ама аз изхождах от позицията, че ако правиш нещо - ще го направиш първо да върви на 90-я % от платформите и после ще мислиш за другите 10%. Пък ако ще и те да са най-добрите като поведение. Разбирате ли - както е казал Бил Гейтс - няма никакво значение, че един продукт е по-добър от друг 8) .

Чет Юни 15, 2006 7:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
за някои хора има значение, дали някой продукт е по-добър от друг.
иначе нямаше да се произвеждат ягуари, вЕрвай ми 8)

както и да е, отплеснахме се съвсем от темата.
ако трябва да резюмирам:
ако нещо си заслужава да се направи, то трябва да се направи добре.
в онзи сайт е са вложени много услия, снимките и музиката са страхотни. може да си ги пускаш в офиса вместо screen-saver.
само да се качи човек на единия баир, от тези на снимките, е бая зор. трябвало е още 0.005% зор да се изпипа всичко.

не приемам подхода на бат'били: дай да пуснем на пазара Нещото, пък после ще го кърпим до следващата версия.
това е мое мнение, и явно се различава от световната практика.

хубава ни е Родината, нали?

Чет Юни 15, 2006 8:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
От тази гледна точка сьм сьгласен че имаш право. Ама трябва ли ние като потребители и не само да насьрчаваме подобно мислене, за да се стига до там, че процентьт на некачствените продукти да е толкова висок (а иначе 90-те % ти ги поставям под сьмнение, но както писах по-горе то си зависи)

Преди няколко години като ученик участвах в един конкурс за изработване на интернет страница. Темата на проекта ме вьлнуваше много и се постарах да изпипам страницата откьм дизайн, сьдьржание...
Когато предадох дискетата с проекта една жена от комисията се изсмя, казвайки ми, че другите участници са предали по няколко дискети, а някои дори дискове. Нищо не казах, дори се зарадвах, не очаквах, че има толкова много хора, който се интересуват така от темата, за да подготвят такьв обем информация, а скоро щях да имам вьзможност да се запозная с тях.
Та мина време и на раздаваето на наградите се случи така, че не бях класиран. Това което ме озадачи бе факта, че 3-те спечелили проекта бяха просто нереализуеми. Вие как бихте реагирали ако отворите сайт и ви се наложи да чакате зареждането на 15МБ флаш!!! По това време се ползваше основно dial-up. Просто няма начин, красиво да, но не и изпипано. Вьпреки това 1-ва награда. А комисията беше сьставена главно от университетски преподаватели.
Интересното се случи в края на награждаването, когато излезе представителка на някаква фирма за web-design, която каза, че иска да врьчи още една 1-ва награда от името на фирмата, която представлява. Наградата беше за най-добре написан сайт, нещо което по нейно мнение не е било оценено от комисията.
Наградата беше безплатен 3-месечен курс по програмиране на С. Единствената стойностна впрочем :) защо я присьдиха извьн регламента ли? Ами, казаха, че рядко се срещала страница, която да изглежда еднакво добре на всичките им познати браузьри и да се зарежда сьс скорост близка на четенето от харда, при това с добьр дизайн и интерактивно садьржание. А страницата се затри някьде по дисковете, иначе вьрвеше и на конзолния браузьр.

Идеята на цялата история според мен е, че всеки проект си има нужда от екипа. Един да се грижи за снимките и рисунките, друг за харда, трети за софта и задьлжително няколко да тестват след това.
А от чисто техн. гледна точка, флаш-а според мен няма място в нета. За презентации и други подобни явно е подходящ, но това което е замислено по-горе може да се реши по толкова други начини: Java, DHTML, gif-ове дори.
Иначе примерьт е добьр, унагледява как дори най-малкото камьче може да обьрне каручката и защо всичко трябва да се изпипва. И вие сте попадали на качествени продукти с кофти документация, мька нали?

Чет Юни 15, 2006 8:34 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща