|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:22 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Висше образование във Великобритания
| Автор |
Съобщение |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
 Висше образование във Великобритания
Здравейте,
Видях, че има подобна тема, но тя не отговаря точно на моите въпроси и за това пускам тази.
Тази година ще бъда 12 клас и след това искам да продължа образованието си във Великобритания, по възможност Англия. Специалността, която искам е Роботика и Изкуствен Интелект (Robotics and Artificial Inteligence) Има доста университети, които предлагат тази дисциплина. Сега уча в Софийска Математическа Гимназия, успехът ми е 6.00, имам разни представяния по състезания, мои проекти свързани със специалността, стаж, както и сертификат за владеене на английски език от Кембридж. Мисля, че приемането ми не е проблем. Не мога да си позволя да уча в първите 5 по престижност университета поради високата им такса, но за другите ще се справям някак. Та молбата ми е ако някой има пряки впечатления или разполага с информация свързана по темата да ме посъветва, за съм се спрял на http://courses.uwe.ac.uk/h671/2009, но не съм много сигурен.
Благодаря предварително.
|
| Съб Сеп 13, 2008 11:11 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Моето виждае за UK е че не си заслужава, лично според мен ако искаш даучиш в европа Германия е правилното място, но тама искат дойчовски, швейцария също мисля е интересно място. Защо не се замислиш за САЩ ако искаш да си с английски. Там таксите няма да са по високи от Европа, и работ аможе да си намериш ми се струва не мого трудно, разбира се колкото да преживява, ама то това е идеята май на работещия студент.
|
| Съб Сеп 13, 2008 11:28 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
И аз си мисля че в САЩ средното ниво е по-добро. В UK трябва много да внимаваш къде ще попаднеш. Имат и много добри университети, но в много отношения нещата приличат на нашеснките. За съжаление не съм учил там и не знам как преподават, но работих 3-4 години в УК и повечето ми колеги бяха със знания около и над средното на българско МЕИ. С две думи нищо особено...
От приказките с тях, знам че само в определени области и разни специализации човек може да напредне, но трябва да си упорит и да дерзаеш. Хубавото е, че там за разлика от нашенските университети ще имаш повече възможности. Но трябва да ги използваш, иначе ако разчиташ само на задължителната програма е все едно нашенски университет. Имах един колега с две Ph.D.-та... голям професор по електроника, ама горкия не знаеше от коя стана се държи поялника, все едно нашенски "инджинер" 
|
| Съб Сеп 13, 2008 4:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами не само това, от моите наблюдения като цяло ижинерните науки им куцат и то доста, не може да очакваш че в страна в която нямат добри инжинерни продукти ще получиш добро образование. Ако целта ти е там да си търсиш ии работа, тогава това може би е най-правилният начин, защото освен в специалноста вкоято ще работиш ще получи образование в нещо доста по важно за там, как да се държиш, как да говориш и пишеш, и др дребни но много важни неща, те си имат доста специфична народосихология.
|
| Съб Сеп 13, 2008 6:08 pm |
|
 |
|
3aek
|
ако твърдо си решил за UK - Манчестерският университет като че ли е най-технически профилиран
има Mechatronic Engineering което е това което търсиш т.е. електроника + механика, задвижвания и прочее
GBP 3200 годишна такса за студенти от европа
http://www.manchester.ac.uk/undergradua ... 03927&pg=2
|
| Съб Сеп 13, 2008 6:47 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Аз бих ти предложил да помислиш за Австралия или Канада. Таксите са по-ниски, нивото е еквивалентно високо на UK и US, а и е лесно да се реализираш след това. Сестра ми завърши нещо си в Мелбърн и затова мога да говоря от първа ръка.
|
| Нед Сеп 14, 2008 2:09 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Мне
Кой ти каза че са по ниски?
Тук таксата е около 15-20хил годишно. да не говорим че квартирите са малко по скъпи и не може да бачкаш повече от 20ч на месец ако си студент!!!
Изискванията да се вредиш са много големи, за сметка на това за мен тук образованието дори е по зле от българското, виждам го по училището на детето, докато ходех да уча англииски и там се по оглеждах и им видях вишето какво е, и то е на същото дередже, курсовете за преквалификация, сертифициране също са зле.
Така че и според мен най добре е някъде в Европа, какво му пречи в България. Обаразованието си е много добро, за съжаление каквото и да завършиш никой не го признава. И на запад да завършиш ако се целиш после да отидеш в друга държава не се знае как ще го признаят. Така че нещата са много относителни
Истината е че каквото и да искаш да започнеш на запад, всеки гледа какво си работил преди и какви сертификати имаш, ако си имал хубава работа и препоръка + сертификат за дадената работа, по лесно те взимат. Иначе обяви много и никой не се обажда 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Сеп 14, 2008 2:33 am |
|
 |
|
kiiid
|
Пламене, не сравнявай Бризбън с Мелбърн или Сидни що се отнася до образование. Живял съм на много места, включително и в UK и мисля че мога да сравня как е ситуацията. И аз имам дете дето ходи на училище. В България образованието БЕШЕ на ниво допреди около 10-15 години. Сега нивото е плачевно. Просто изразих мнение, което се базира на опита ми по различни краища на света
|
| Нед Сеп 14, 2008 9:07 am |
|
 |
|
plameniv
|
 E da :)
Да вероятно си прав, но специално в Бризбън няма нищо свясно 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Сеп 14, 2008 9:18 am |
|
 |
|
sthx
|
 Re: E da :)
http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2007/ranking2007.htm
http://www.capital.bg/show.php?storyid=374198
Можеш да кандидатстваш и на 100 места. Направи го поне за 20 и после решавй. На много места дават стипендии, така, че финансово нещата могат да се облекчат.
Моят съвет е - ако можеш отиди в хубав университет в щатите, а пък после се върни. И тука вече има нужда от роботи, щото биороботите не стигат вече, пък и много мрънкат.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Сеп 14, 2008 9:41 am |
|
 |
|
kiiid
|
По принцип ако е за техника има два много добри университета - в Токио и Хонг Конг, където наистина учат техника. Обаче как би отишъл човек там си нямам и грам идея...
|
| Пон Сеп 15, 2008 2:09 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|