|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:24 pm
Някой да е чувал за гнездене на if-ове ?
| Автор |
Съобщение |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
 Някой да е чувал за гнездене на if-ове ?
Чета едни лекций по C и вътре има някой много странни изрази.
Относно if
Какво ще рече "Няма разделяне на една данна в няколко файла", аз не успях да го разгадая?
|
| Пон Окт 30, 2006 4:45 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Който е писал тези лекции или се прави на велик или се прави на интересен.
трети - лош вариант -> Никола ще го охарактеризира най-добре , аз ще си трая, че това не са думи за малки деца като мене
edit:
за допускането - >говори за стил на писане или за стандарта , или за някои си компилатор ?
кажи кое от 3-те и ще ти кажа МОЕТО предположение хахаха 
|
| Пон Окт 30, 2006 6:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Разбирам, че на български ти е по-лесно, ама ако искаш нещо да научиш - учи го на английски. И без това после само документи на тоя език ще ползваш. Ако незнаеш английски - почни да го учиш веднага  . Колкото по-бързо ги осъзнаеш тия неща - толкова по-добре и по-малко главоболия.
|
| Пон Окт 30, 2006 6:53 pm |
|
 |
|
dumfree
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
С C-то горе долу се оправям, и с английския също, но тея работи са ни лекцийте по C, където аз като ги чета си мисля че тея хора или са ползвали някоя програмка за превод от английски или нарочно са искали да го направят неразбираемо, или и аз незнам ...
Нещо забелязвам някаква способност на преподавателите всичко разбираемо да го правят неразбираемо, а пък за по-сложните работи още по-зле.
|
| Пон Окт 30, 2006 7:10 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
true , true колега
Така е по чертане при мене.
DesertLeo може с едно изречение да закопае моето чертане  Някоко инжинери се изказа за учебника на проф.-а , който им преподава и толкоз.
Иначе не е лош, но никой нищо не му разбира, само на упражнения и то едно 60-70% от материала от време на време
Две успоредни прави се пресичат в една точка в безкрайността.. "еми да в реалният свят няма две прави перфектно успоредни - вес някъде ще се пресекът" , но не идва реч за това , ,обаче и той не можа да обясни какво иска да каже.
Та тъй ...
|
| Пон Окт 30, 2006 7:28 pm |
|
 |
|
zaphod
|
това с гнезденето е може би влагането един в друг. аз между другото не пишех на лекции (и не ходех много де), така се учи много по-добре, защото може да осмисляш каквото казва лектора и ако нещо не е ясно да питаш.
|
| Пон Окт 30, 2006 8:35 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Най-вероятно са превели буквално "IFs can be nested", което на български си е точно "условните оператори могат да бъдат вложени".
|
| Вто Окт 31, 2006 12:56 am |
|
 |
|
velio
|
.......................
Последна промяна velio на Вто Окт 31, 2006 10:35 am, променена общо 1 път
|
| Вто Окт 31, 2006 12:57 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Превода е правен най-вероятно от някой студент/ка I-ви или II-ри курс, за които гнездене и влагане означава едно и също  , само дето при едното ще се измътят сетне пиленца, а при другото няма 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Окт 31, 2006 8:44 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Lost in Translation
Не е достатъчно да знаеш чужд език, за да превеждаш.
Наложително е да знаеш и своя!!!!
Българите никога не са били особено грамотни, но последните години нещато са просто плачевни.
Мъка ми е, като гледам инженери (или бъдещи такива), как се излагат с правописа и граматиката на собствения си език.
Ами невъзможността да изразят ясна мисъл с думи - при това се предполага, че говорят по технически въпроси .....
Трябва във ТУ да се въведе задължително обучение по литература и стилистика на речта.
|
| Вто Окт 31, 2006 12:18 pm |
|
 |
|
asp
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
 |  |  |  | Syrius-B написа: Lost in Translation Не е достатъчно да знаеш чужд език, за да превеждаш. Наложително е да знаеш и своя!!!! Българите никога не са били особено грамотни, но последните години нещато са просто плачевни. Мъка ми е, като гледам инженери (или бъдещи такива), как се излагат с правописа и граматиката на собствения си език. Ами невъзможността да изразят ясна мисъл с думи - при това се предполага, че говорят по технически въпроси ..... Трябва във ТУ да се въведе задължително обучение по литература и стилистика на речта. |  |  |  |  |
А в хуманитарните университети по смяна на крушки.
Да се учиш да говориш правилно и да се изразяваш се учи в средното училище не в университетите.
|
| Вто Окт 31, 2006 2:06 pm |
|
 |
|
dumfree
|
Лощото е, че превода е правен от такъв който преподава на студенти.
|
| Вто Окт 31, 2006 2:16 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
 |  |  |  | Syrius-B написа: Lost in Translation Не е достатъчно да знаеш чужд език, за да превеждаш. Наложително е да знаеш и своя!!!! Българите никога не са били особено грамотни, но последните години нещато са просто плачевни. Мъка ми е, като гледам инженери (или бъдещи такива), как се излагат с правописа и граматиката на собствения си език. Ами невъзможността да изразят ясна мисъл с думи - при това се предполага, че говорят по технически въпроси ..... Трябва във ТУ да се въведе задължително обучение по литература и стилистика на речта. |  |  |  |  |
Аз и някои американци като ги гледам колко безнадеждно са неграмотни, чак лошо ми става. От време на време се стига до парадокси да питат мен, чужденеца, как е правилно да се напише някоя дума  За всички е добре да можем да пишем правилно - това поне при мен се получи от многото прочетени книги  .
|
| Вто Окт 31, 2006 2:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, аз съм виждал и по-трагични преводи:
шофьора на автобуса превозва данните по магистралата, като ги държи изправени
тъй че загнездени ифове е донякъде нормално.
само не знам, дали дамската част от курсистките няма да се обидят от евентуална аналогия с кокошки или патки при евентуално условно гнездене
владо, винаги съм казвал, че за да се занимаваш с изкуствен интелект се предполага наличието на естествен такъв.
и за да напишеш книга, трябва да си прочел поне 100
нашето образование, особено висшето, в моите очи не е било на висота никога.
но от демокрацията насам се вамериканчи изключително много.
сега бъзикат и средното - въвеждат тестове вместо изпити и т.н.
а всяка година на училище престават да ходят 25 до 35 хил. деца
но явно такава е повелята. едно време имаше техникуми и пуцове. те поне произвеждаха работници - стругари, фрезисти, шивачки.
в момента явно няма нужда от работници, защото няма къде да работят
|
| Вто Окт 31, 2006 2:43 pm |
|
 |
|
vlado
|
@ДедоБоре: Проблемът на американското образование за мен се корени в липсата на обратна връзка след определена възраст, а не в тестовата система. И двете ми деца са в обикновено обществено американско училище - първи и втори клас - и виждам, че ги учат на много неща и че те приемат знания с радост. Като отидат в гимназията обаче, дисциплината отсъства, учителите почти нямат начини за въздействие върху учениците, дават им да си избират какво да учат и какво не, и за жалост всичката основа от предишните години се срутва. Според мен моето поколение се научи на доста неща точно поради дисциплината в училище - като ти смигне другарката Пенчева иззад десетте си диоптъра, ставаш по-тих и от водата  . А сега ги няма тези неща и резултатите са видни и плачевни.
А иначе за интелектите и книгите съм повече от 100% съгласен с теб!!!
|
| Вто Окт 31, 2006 3:46 pm |
|
|