Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Електроника - интересни цени 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Електроника - интересни цени
8O А това как успяват да го постигнат. USB, 128MB, Микрофон, 4-редов дисплей = 10е.
За колко ли излизат от производителя :?

http://www.amazon.de/Trekstor-MusicStic ... F8&s=ce-de

Вто Ное 07, 2006 11:31 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Това се наричаше .... как беше не серийно , а масово ли беше .... , мнее .. ее а де .... :-) производство.

Т.е пазара се ЗАЛИВА ... ТА ОЛИВА.

//И според мен:->

Когато това се прави се купуват ххх, ххх , ххх , ххх бройки от частите, ръж на линията :-)

Цената става смешна, линиите ест. са в Китай :-)

Вто Ное 07, 2006 8:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе аз немския съм го позабравил, ама като че ли там пише - "използвани и нови - ОТ 9,99е"

Сря Ное 08, 2006 10:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
вярно е, така пише винаги когато стоката се продава не от амазон. Но като кликнеш на подробности и виждаш, че цената е 10е за нов продукт.

Сря Ное 08, 2006 11:35 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
нормални реклами-акции-промоции целящи да омотат потребителя
разбира се това не може да се произвежда и продава за 10 E
или е залежала стока или със скрити дефекти и някой си освобождава складовете, купил го е за 20 Е продавал го е за 60 Е избил си е парите отдавна истанали са му някакви бройки на които модата е отминала, сега изпразва складовете за да зареди нова стока и пуска тези по 10 Е

същото е като да си купиш царевични пръчици за 50 ст и от там да извадиш будилник и да мислиш че някой го произвежда будилника за 20 ст (измерете теглото и умножете по пазарната цена на пластмасата за да разберете че не е така)

на хлапето ми от такъв кроки му се падна игра тетрис - на пръв поглед работеше нормално но хабеше батериите за 1 час - т.е. това са производствен скрап изделия които пропадат на крайния тест (правят ли вообще такъв?) който вместо да хвърлят находчивите китайци продават на балами от източна европа на килограм които пък ги тъпчат в пакети с царвечни пръчици за радост на мало и голямо в БГ :)

Сря Ное 08, 2006 11:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Заек досега не сьм чул продавач да е на загуба от промоции ;) Този изглежда е специализиран в продажбата на MP3-player-и, има доста клиенти, които при това му дават добра оценка. Самият модел фигурира и на страницата му, кьдето си има немско AGB, което ти дава 2 години гаранция. А в Германия гаранцията е желязна. Не ми се вярва да е сьс скрити дефекти.

Сря Ное 08, 2006 11:43 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
HCL написа:
Заек досега не сьм чул продавач да е на загуба от промоции ;) Този изглежда е специализиран в продажбата на MP3-player-и, има доста клиенти, които при това му дават добра оценка. Самият модел фигурира и на страницата му, кьдето си има немско AGB, което ти дава 2 години гаранция. А в Германия гаранцията е желязна. Не ми се вярва да е сьс скрити дефекти.

Че кой ти е казал, че е на загуба. Купил е преди 2 години 10000 броя за по 20 евро. Продал е 9000 по 60 евро. Сега му остават 1000 които никой не ще да купи и на 20 евро. И ги пуска по 10 за да изчисти склада. А сметни дали е на загуба?

Няма начин пройзводствена цена + печалба на китаеца + транспорт + мита (или подкупи за митничари) + печалба на търговеца да формират само 10 евро. Още повече че говорим за нисколиквидна стока - 128Мб са трудно продаваеми, тъй че и оборота е малък. Търговеца не разчита на печалба от тези 10 долара - чисти склада и си прави реклама.

Сря Ное 08, 2006 1:09 pm
Профил ICQ

Мнение 
А аз си мисля че е напълно постижима цена, естествено при количества, които от 128 Мб труднонаистина ще реализира. Таа като го гледм най скупото е куплунга и ЦПУ-то, кутийка ... някде USD 0.1, дисплей коло 0.5 USD .. може и надолу, платка и тят ам някъде, CPU остава и памет, и конектор, които за тиржи от 1 млн в какъвто най вероято е произвеждано не са много скъпи.

едит : но съм съгласен с мението че разчиства наличности, росто цената и в акъв вид е постижима.

Сря Ное 08, 2006 9:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
нормални реклами-акции-промоции целящи да омотат потребителя
разбира се това не може да се произвежда и продава за 10 E
или е залежала стока или със скрити дефекти и някой си освобождава складовете, купил го е за 20 Е продавал го е за 60 Е избил си е парите отдавна истанали са му някакви бройки на които модата е отминала, сега изпразва складовете за да зареди нова стока и пуска тези по 10 Е

същото е като да си купиш царевични пръчици за 50 ст и от там да извадиш будилник и да мислиш че някой го произвежда будилника за 20 ст (измерете теглото и умножете по пазарната цена на пластмасата за да разберете че не е така)

на хлапето ми от такъв кроки му се падна игра тетрис - на пръв поглед работеше нормално но хабеше батериите за 1 час - т.е. това са производствен скрап изделия които пропадат на крайния тест (правят ли вообще такъв?) който вместо да хвърлят находчивите китайци продават на балами от източна европа на килограм които пък ги тъпчат в пакети с царвечни пръчици за радост на мало и голямо в БГ :)

Еее да еее :-) Pfuu някои път и аз съм го хващал този момент, но сега ми убегна :-)
Заека е едно 99% хахаа :-) прав :-) Ама той си е шефЧе :-P Той освен за техниката мисли и за парите повечко.
Само дано не станеш търговец вместо ... :supz:

Сря Ное 08, 2006 9:34 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]