Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Работна среда/ атмосфера/ 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Работна среда/ атмосфера/
Отварем тази тема тъй като се интересувам каква е работната среда атмосфера на хората от форума занимаващи се със сервиз или девелопмънт и т.н. Интересно ми е дали работят в големи помещения пълни с кресливи хора или слушат музика докато пишат алгоритми. Каква е работната обстановка луксозен офис с последен модел техника или изкурубена барака с пожълтял монитор 14ка и Р2 на 333Мхз.

Аз примерно се занимавеам основно с производствен сервиз и в частност с развой в огромно складопроизводсвено помещение 0.5 декара в което има 10тина неспиращи да говорят и се смеят женни до 2 източника на музика в различни стилове /чалга и метал/. Подът е шлайфан бетон и палетните колички минават по него издавайки шум на товарен влак.
Звънецът от вратата звъни на половин час на метър зад мен и по десетина петнадесет до тридесет пъти на ден ме вика някой или звъни телефона за консултация. Не че се оплаквам просто споделям моето дередже и се интересувам как е при други колеги.
Каква е перфектната обстановка за посане на сорс или за развой.

Чет Ное 02, 2006 10:20 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
1.home
2.стая - малка не, но не и голяма -> 3,4 човека -> тихо , когато се работи , шумно когато се дискутира хехехеха :-)

---

Аз имам друг въпрос за една раб. ситуация, но сега нямам време да я опиша добре :-)

Чет Ное 02, 2006 10:31 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Работна среда/ атмосфера/
Вероятно представата на всеки за идеалното работно место е различна.
Един пример е работа в къщи. За една лабораторийка не се иска кой знае колко площ. Пък и леглото ще е близко - можеш да си дремваш когато ти се прииска :) . Скоро чух, че 27 млн американци работят от собствения си дом.

Чет Ное 02, 2006 10:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
При нас инженеринг отдела е в една зала около 250-300 кв. м., около 20 човека сме и всеки в т.н. кюбикъл. На мен ми е по-весело отколкото да съм в някаква малка стая с най-много още един двама колега. Ето я въпросната "бърлога" 8) :

Прикачени файлове:
cub2.jpg
cub2.jpg [ 28.5 KiB | Прегледано 2399 пъти ]
Чет Ное 02, 2006 11:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аее .. Димитър - всичко точно , но нали като сте така в клетки хихиихх не ви мислят за овце - питам само !?. :-)

едит: а къде е стенда, програматора , платката или си имате лабче :-)

Пет Ное 03, 2006 1:14 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Това нещо има някой недостатъци, но има и някой предимства. Във всички случаи обаче поне в тая фирма не ни мислят за овце. Поне при нас към всеки инженер има един техник, който се грижи за запояването на платките и тестовете и да има си лаборатория и тези неща се правят там. Макар, че точно сега бюрото ми е пълно с скопове, захранвания, платки и още 2 компа, че понякога неможе да пишеш програми на бюрото, пък да търчиш до лабораторията през 10 мин. да пробваш 8) . Ако нещо ме дразни мен в тая обстановка, то това е само дето никога неможем се разберем толкова народ колко да е правилната температура в помещението и постоянно се бъзика контролера на климатичната инсталация 8) .

Пет Ное 03, 2006 1:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
При нас инженеринг отдела е в една зала около 250-300 кв. м., около 20 човека сме и всеки в т.н. кюбикъл. На мен ми е по-весело отколкото да съм в някаква малка стая с най-много още един двама колега. Ето я въпросната "бърлога" 8) :

Отврат. :( Батка, влязал си в Матрицата. :guillotine:

Пет Ное 03, 2006 10:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Dimitar написа:

Ама верно братче. Че и техник са ти прикачили, да ти вземат и малкото удоволствие от работата с поялника.
Търсите ли техници там? Писна ми да мисля.... Немаш си представа каква радост изпитвам като се хвана за поялника и почна да лепя някакъв девелопмент (затуй мразя и симулаторите).

Преди известно време ми беше пламнала тиквата. И се наложи някой да налепи 2 прототипни платки. 2 шепи елементи 0603. Ей нямаш си представа каква душевна чекия си беше (да ме извинявате за изразите). 2 дена релакс - лепиш и не мислиш. После не исках да виждам поялник 2 седмици де, ама....

Пет Ное 03, 2006 11:33 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
по повод работната атмосфера...
тази статия си я бяхме закачили на видно място(на вратата на наш'та стая).
един ден един от зам.шефовете дойде и мрачно каза да я махаме, че не било колегиално!!!
дали след някакъв задълбочен самоанализ беше - незнам...
ама си ме кефи:) :D

Прикачени файлове:
Work_with_idiots.jpg
Work_with_idiots.jpg [ 119.93 KiB | Прегледано 5416 пъти ]

Пет Ное 03, 2006 11:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми 20 кв.м. офис разделен на две. Когато работя се затварям в задната част на офиса и който е в предната постоянно лъже тези дето ме търсят, че ме няма :) По принцип работя сам и слушам траш метъл (SoulFly или Sepultura), че най-много ме вдъхновява при писането.

Пет Ное 03, 2006 1:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:

Ти пък къде е видя тая матрица - знаеш ли какъв фън е :) .
Цитат:
Ама верно братче. Че и техник са ти прикачили, да ти вземат и малкото удоволствие от работата с поялника.

Цецо не е баш така, защото първите 1-2 платки предпочитам аз да си ги запоявам вече, иначе после 3 дена немога да ги пусна. Като са им непознати и се скъсват да бъркат :) .

Пет Ное 03, 2006 4:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Търсите ли техници там? Писна ми да мисля.... Немаш си представа каква радост изпитвам като се хвана за поялника и почна да лепя някакъв девелопмент (затуй мразя и симулаторите).

аз отдавна не бях пипвал поялник, ама реших напоследък да се правя на радиотехник в работата, малко да си припомня доброто старо време. кожата на показалеца и палеца на лявата ми ръка отново се заглади, както беше навремето. е, весело беше, ама ще се върна към виндовсщините с удоволствие.
а по темата - бачкам в една стая с още един, стаята е към 10 - 15 квадратни метра, не слушам музика, другия май би предпочел да слуша, но не пуска щото знае че ме дразни. от време на време обядваме шкембе чорба и осмърдяваме офиса на чесън.

Пет Ное 03, 2006 8:34 pm
Профил

Мнение 
zaphod написа:
Цецо написа:

аз отдавна не бях пипвал поялник, ама реших напоследък да се правя на радиотехник в работата, малко да си припомня доброто старо време. кожата на показалеца и палеца на лявата ми ръка отново се заглади, както беше навремето. е, весело беше, ама ще се върна към виндовсщините с удоволствие.
а по темата - бачкам в една стая с още един, стаята е към 10 - 15 квадратни метра, не слушам музика, другия май би предпочел да слуша, но не пуска щото знае че ме дразни. от време на време обядваме шкембе чорба и осмърдяваме офиса на чесън.

Хаааааа - това с шкембето ме довърши!!!!!
Аз съм вече сам в стаята с многото железария (3х5)

Пет Ное 03, 2006 8:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И аз сьм сам в момента, стаята е кьмто 30м^2 с четири работни места. Ако някой пусне музика го хвьрлям през прозореца :twisted:

Пет Ное 03, 2006 9:22 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Към последните 3-ма писали :partyman: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :D

Пет Ное 03, 2006 11:08 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща