Да в голяма степен е вярно, ако не и напълно. Такива са българските работници, могат всичко, знаят всичко, работното им време е достатъчно за да свършат работата си, дори е доста повече от нужното
Интересна обаче е онази съпоставка колко процента са в директен допир с клиента. Високия процент в европа ми навява мисли за усуложнена бюрократщина и борба за повече работни места, като да минеш през 3ма консултанта и 2ма мениджъра за да си поръчаш кашон принтерна хартия ....
А относно микроклимата .. Бъгарина по принцип е дебелокож, както в отношението към останалите, така и в тяхното към него. Ако днес те напсуват сигурно ще ти е криво, ще му теглиш няколко майни и утре вече ще си го забравил, а някой други не забравят. Затова и различни по род конфликти не им прави впечатление, това е доста добре от една страна, спестяват се мнго проблеми с които на запад, еле пък в САЩ си губят времето. Сексуалното насиле също, какво е сексуално насилие, че ти си намигнал на колежката, или си обсъжал задника и, или пък ако тя ти се метне и ти вземеш че се вържеш. Тук жените за щастие на работодателите все още живеят в реалноста, а осен това я няма глупават съдебна система като в САЩ, която да им дава възможност да се възползват от всякакви подобни случаи. Тук по скоро манталитета е малко ориенталски, въпреки че лично за мен жените и мъжете са абсолютно равнопоставени ..... стига едните да не карат коли по възможност или да ги карат далеч от мен
едит: редактиран правопис