|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:27 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 рекордна глоба за EVN
за това, че не са отчели показанията през септември и не са начислили евтините 75кW на ВСИЧКИТЕ си потребите,
EVN е била глобена с рекордната сума от 4000лв. аферим -машала!
с такъв регулаторен орган, ще ни регулират редовно всеки месец. тия идиоти на коя земя живеят?
за това, че във варна напрежението било 135V още не са измислили глобата
сигуно ще е 85лв - по левче на волт.
аз като произвеждам нещо, дето се включва в конткта, трябва да му направя 20 изпитания и да пръсна хиляди левове за стандартизиране ПРЕДИ да съм продал и една бройка. E.ON обаче може да доставя ток по американските стандарти и да не спазва българските/европейските такива.
щом не можем да накараме ДВЕ големи "европейски" компании да се държат по европейски в една почти европейска държава и да спазват европейските изисквания, какво че чудим, че не можем да си накараме циганите да се държат по европейски като тарашат из виена?
|
| Вто Ное 21, 2006 3:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Интересно дедо е кой може да ги накара. Разните му там комисии явно немогат (по скоро не искат).
А потребителя и той така. Луд ли е тоя дето яде баницата? (EVN)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 21, 2006 3:34 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Рекордна глоба, да... Ако не беше тъжно, щеше даже да е смешно 
|
| Вто Ное 21, 2006 5:21 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Така е при липса на всякаква конкуренция в бранша ..............
|
| Вто Ное 21, 2006 5:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
конкуренция по принцип не може да има в този бизнес
но ако глобата беше поне 10 пъти по-голяма от файдата, ония щяха да мислят 200 пъти преди да направят такова нещо
ако е станал гаф случайно, ще бързат да върнат парите на хората, барабар с обезщетение, преди да са ги глобили
че по къщите ще ходят
в случая не става въпрос за гаф, а за целенесаочено съзнателно действие за измама на ВСИЧКИ потребители => в особено големи размери
... което се наказва с 4000лв.
че това е заплатата на 3-4 инкасатора максимално, без да броим разходите по обработка на данните от само тези 4-ма инкасатора
май ставаше въпрос за към 6.50лв разлика. при 100к потребителя това си е гуша от 650к лв.
мисля, че глобата би трябвало да е поне 6.5 МИЛИОНА лева
колко ли дебело са намазали филията на регулатора?
тоя съшия регулатор ни убеждаваше лятото, че в топлофикация всико било наред и че цените били справедливо определени.
пък вальо, горкия, не можа да си намери толкова дебела филия, че да му издържи намазването.
|
| Вто Ное 21, 2006 6:50 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Усилено се носят слухове ( от непроверени източници от EVN ), че главен акционер в EVN е Ахмед Доган. Ако е вярно, как ще стане да глобят EVN ? Нали фирмите от обръча на Доган са неприкосновени. Какво ще стане ако ги глобят ? Може да се разтури триръбатата коалиция и тогава лошо, няма келепир за никого.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Ное 21, 2006 6:59 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
ОТ теб не съм очаквал да кажеш това , по-скоро "Сега си спомних защо не живея в Б-я".
|
| Вто Ное 21, 2006 7:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е .. айде .. и от въд водата се случват разни работи, хубавото е че има съдилища които в този случай може би са полезни. А за това във варна, ами ако заведът клективен иск, не 650 хил ами и 6 милн могат да ги одерът, стига обаче поне тия 100к да кажат ето по 20 лв за адвокат, като няма кой да си потърси правата а само се жалва така е. В българия няма осъдени защото най често обвинител е държавата ... знам за случай с частни обвинители където има осъдени обвиняеми . серозно осъдени, и то не кои а са бвиняеми, т.е. ако обвителя има жлание да осъди някого, и той наистин ае виновен това е възможно. Верно има фактор пари, но те пък ако не са богати са много ......
|
| Вто Ное 21, 2006 8:59 pm |
|
 |
|
zaphod
|
интересно, как така за кабелите дето карат интернет може да има конкуренция, а за кабелите дето карат ток не може?
за водата по-бих го повярвал, но за тока...
|
| Вто Ное 21, 2006 9:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами.. дали не може да има конкуренция, таа ли е записано? Иначе .. кабелите дето арат интернет е лесно, но кабелите дето карат ток е друго. Инвестициите са дост големи, мое мераклии да няма. Едно е д апуснеш сигнален кабел друго е да пуснеш 6/12/20 kV има си повече инвестиции. По интересното е как изведнъж се появиха проблемите във варна. Нито потреблението е скочило изведнуж,нито пък електроцентралите са затворили. Електропренос предполагам пдава напрежение в норми, остава местното електроразпределение, което вее е частн да освеинва нещо .. но .. в какво може да се изразява това? а изключват масово станции ВН ???? А и с каква цел, логично е че не могат да резнат някоко мегавата входна мощност и да очакват тка да икономисат нещо .... а и тще почнат да се преебват пртоврените подстанции .. знм ли .. нещо много ми е тъмно как изведнъж става така. Разбирам да е инсталация от преди 100 години, да не може пеме натоварванията д има падове .. да ама до преди година нищо и нямаше ....
|
| Вто Ное 21, 2006 9:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Пирев, ти сериозно ли вярваш на такива махленски клюки - Доган главен акционер в EVN. Че даже на Божков капиталите едва ли ще стигнат за да придобие и 5% от EVN пък какво остава за Доги? Абе големи хора сте... бе мислете.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 21, 2006 10:17 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Батка, тука обезщетението за убийство е 10-20 хил. лв., ти ми говориш за някви милиони за надписани сметки за ток. 
|
| Вто Ное 21, 2006 10:26 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Цецо, обикновено слуховете излизат верни, пък са и от самото EVN  Самият Доган не се засрами да изрече в "оня" разговор "ония" думи за обръча от фирми, от които цоца.
A EVN не са нещо особено като фирма, дребна австрийска комунално-битова фирма, събират и извозват отпадъци в Австрия, но не се занимават с енергетика ( това знам от пресата, не съм се ровил по мрежата ). Още повече, не се знае колко струват активите на НЕК, които завари EVN, тъй като доколкото ми е известно тези неща не са още огласени. Та може да се окаже, че парите на Доган да стигат. Ако отидеш към Златоград, гледай там как се строи по българо-мохамеданските села, никой не ти казва директно откъде има пари за такива строежи, промърморват само, че Доган им помагал ... Ами ще се открива нов митнически пункт с Гръцко, човека действа в правилната посока  Аз откога разправям, че трябва само да си вземем Солунската митница и всичко ще тръгне да се оправя.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Ное 21, 2006 10:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не само солунската, не само ... а за EVN ... колко електроразпределения са взели на концесия, аз не знам, всъщност изобщо не знам какво са взели, мрежа НН предполагам, щом се разправят с крайни потребители. Там няма кой знае какви активи, но пък самия бизнес е изгоден, все едно да куиш магазин с гарантирано доживотни клиенти които не могат да пазаруват от руго място, ако ще и платняна палатка насред поляната да е пак струва купчина пари.
|
| Вто Ное 21, 2006 11:02 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Kak няма да е изгоден бизнеса като купуваш на 5-6ст. а продаваш на ... ти знаеш на колко си плащаш тока 
|
| Сря Ное 22, 2006 12:34 am |
|
|