| Автор |
Съобщение |
|
grigor
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 10:39 am Мнения: 48 Местоположение: Smolqn
|
 Схеми за намаляване разходите за ел.енергия
някои има ли схема на подобно нещо
|
| Пет Ное 24, 2006 9:54 pm |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Намаляването разхода на енергия се извършва предимно с организационни мерки.
|
| Пет Ное 24, 2006 10:19 pm |
|
 |
|
HCL
|
Заповядай
Rp ти е товара, димензионирането на елементите го оставям на теб. Ако няма да използваш микро-индуктивности можеш спокойно да смяташ с опростената формула за резонанcната честота.
Другите методи са топлоизолация, електроника с powersave-mode, икономични осветителни тела и т.н. като цяло са доста по-ефективни.
|
| Пет Ное 24, 2006 10:34 pm |
|
 |
|
grigor
|
http://elektro.bgfree.com/ невярвате и аз бих се отнесъл точно така към някои които ме пита за такова нещо преди да се разровя и да разбера че е напълно нормално. Дори когато ми предлагаха схемата аз неповярвах.
|
| Съб Ное 25, 2006 12:27 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Ное 25, 2006 1:25 am |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
Бе защо като наближи зимата и почват се едни дайте да изровиме схеми за елмерите 
|
| Съб Ное 25, 2006 5:26 am |
|
 |
|
zaphod
|
бе да се лъжат абдалите, пада им се
мен верващите ме дразнят, особено като почнат с поучителен и патетичен тон да ми разправят че "не трябва да отричаме това което не можем да обясним". трябва да си тъп за да се хванеш на тоя с елмерите. като казвам тъп, нямам предвид да не разбираш от елтехника (то кой ли разбира), а да нямаш елементарен усет към надеждността на хората. клиенти на тоя тип стават точно ония пилета, които всеки шарлатанин приемат за велик мъдрец, а точно хората заслужаващи доверие гледат с подозрение. така че - хуй в гъза и никва милост.
|
| Съб Ное 25, 2006 10:36 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Тоя сигурно пак е онзи същия .. миналата година дето го говорихме  , ама евала на тоя, що будали излъга .. така е, някои си късат задника от работа а други са му намерили лесното, ама .. не бих отказал да му тегля един бой на тоя ....
|
| Съб Ное 25, 2006 3:33 pm |
|
 |
|
grigor
|
А имате ли представа защо в големите предприятия има електромер за реактивна и електромер за активна енергия, а в домовете ни е само един.Има ли начин да се преобразува тази енергия така, че нашите електромери да не отчитат или трябва да се измести cosfi
|
| Съб Ное 25, 2006 7:55 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
"Глупоста е единствения грях които господ наказва веднага"
Като изходим от това човека е божи служител,недей така 
|
| Съб Ное 25, 2006 8:01 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Ами защото са големи ...... ХАХАХАХА  :D:D:D
A бре що се занимаваш с глупости?
|
| Съб Ное 25, 2006 8:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Да имаме. Защото реактивната енергия влошава качеството на електроподаването от което електроразпределени търпи загуби, затова има електормер за реактивна, която се заплаща. Това не е вид енергия кято получаваш от електроразпределени, т.е не е нещо което е налично, точно обратното. Всички предприятия се стремят да поддържат cos f в определени граници зщото в противен случай плащат доста повече за глоби. За да правят това обикновенно навръзват кондензаторни батерии, разкарват глупави осветители с дросели и др. подобни. Та ако ти сисложиш у ваш 10-20 kW циркуляр и почнеш да режеш дърва, то ще вкараш електроразпределение в някакви загуби, малки разбира се но това не значи че ще позлваш ток без пари, тия 10 kw пак ще си ги платиш.
Еинствения работещ и сигурен начин да спреш електромера е като го заобиколиш, всичко друго са шарлатански истории. А м-у дргото магнит в-у него доказано върши работа.
|
| Съб Ное 25, 2006 8:50 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
за старите да но за електронните и 5 магнита не помагат  а те вече май са такива повечето
|
| Съб Ное 25, 2006 8:58 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
с магнита се спираше :D като се поставя котвата за дневна и нощна тариФа посредата....
|
| Съб Ное 25, 2006 8:59 pm |
|
 |
|
sthx
|
Mетоди за "намаляване" на разхода ток има.  . Най-щурия за който съм чул е регистриран в Пазарджик още по време на узрелия социализъм. Някакъв дядка забил един кол в мазето , вързал фазата към него и ... за един месец превъртал електромера така, че да му покаже малка разлика спрямо предишния отчет. Бил е от по-старите електромери с по-малък брой разреди. Хванали го случайно, като дошли неочаквано и видели диска да се върти като че се готви да хвърчи.
Лошото на тоя сорт номерца е ,че от енергото следят за рязко намаляване на потреблението и правят нарочни проверки.
Теоретично е доказано , че е по-добре е да се оптимизират приходите, а не разходите. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Ное 25, 2006 10:37 pm |
|
|