|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:26 pm
Олеее какво става в Щатите...
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Олеее какво става в Щатите...
До всички колеги в US да четат и да внимават.... Чета и не вярвам на ушите си... както казва един много известен "професор" ...
http://dnes.bg/article.php?id=30219
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Ное 27, 2006 2:00 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Внимаваме, спокойно. Като не ходим по такива места, си живеем без притеснения  .
А тези образи за да се блъснат в полицейската кола и да не спрат при предупрежденията, явно са били доста пияни и/или друсани.
|
| Пон Ное 27, 2006 4:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Баси - аз в началото помислих, че са бутнали поне още 4 небостъргача като световния търговски център  .
|
| Пон Ное 27, 2006 5:22 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами това е - Америка.
Полицаите винаги имат едно на ум, че оня срещу тях може да е въоражен. И пуцат без да мислят (то те и не могат много). Пък и закона ги пази.
Дали и правилно или не... Преценете сами.... Всяко второ негро носи пистолет. Можеш ли да чакаш всеки път да видиш дали той ще почне да стреля по теб, та тогава да го гърмиш и ти?
Абе и тяхното не е работа. Да не можеш да идеш на стриптиз клуб и да се напиеш като хората. Дал на заден човек, ударил кола на цивилен агент (поне аз така разбрах) и го направили на решетка.
Макар че ми е много интересно, какви са доводите на полицаите да изстрелят 50 куршума. Съмнявали се че е престъпник - ми хубаво, гръмни веднъж, дваж и го изкарай от колата. Ама 50 куршума - това ми мирише на полицаи с сериозни мозъчни разстройства (ако има какво да им се разстройва де). Смятайте това са 5-6 човек дето са изпразнили по цял пълнител.
Бе то там, психари да искаш.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пон Ное 27, 2006 5:32 pm, променена общо 3 пъти
|
| Пон Ное 27, 2006 5:27 pm |
|
 |
|
3aek
|
с две думи не ходете на стриптииз клуб в куинз (то там освен еди мърфи друг ходи ли?)
|
| Пон Ное 27, 2006 5:28 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Оттук нататък да се знае, че на заден ход не трябва да се тръгва рязко, бавно и плавно потегляш, като преди това учтиво трябва да се обяснил на тези зад теб, че не си друсан, не си пиян, не си агент и т.н. 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 27, 2006 8:22 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Пирев,по скоро като са тръгвали на заден ход трябвало е да са погледнали на какво се набучват де ... (или са пробвали да премерят дали ще влезе безпроблемно) - та това де за задния ход
Проблема е че и в България започват да се появяват такива инциденти които ме навеждат на черни мисли (говоря по принцип).В Америка поне полицията стреля и не се колебае,а тук май не е така... може би защото много се мисли преди това ли ... ??? 
|
| Пон Ное 27, 2006 8:49 pm |
|
 |
|
vasil
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 7:35 pm Мнения: 108 Местоположение: София
|
Нали се сещате за мечтата на всеки американец от нискобюджетен екшън - да замине за Мексико . Не е нормално човек роден в Европа да иска да живее там ( лично мнение )
|
| Вто Ное 28, 2006 3:07 am |
|
 |
|
3aek
|
абе и в мексико има хубави места особено ако екшъна свършва с една торба $100 банкноти в багажника на колата 
|
| Вто Ное 28, 2006 10:03 am |
|
 |
|
¶
|
Да, така е за Европа, но ние НЕ сме в Европа, затова не важи за нас 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Вто Ное 28, 2006 3:13 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Ное 28, 2006 10:40 am |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Би ли могъл да споделиш защо мислиш, че не е нормално човек, роден в Европа, да иска да живее там (ако под "там" разбираш USA)? Все пак хората са доста различни и търсят различни неща от този живот. За себе си мога да заявя, че животът в САЩ определено ми харесва.
|
| Вто Ное 28, 2006 2:24 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Айде пак се обидиха задокеанците.
Ама прави са хората - съгласете се, не може да изпукаш 50 куршума по невъоражени хора, само защото са ти се сторили опасен. Те са в маневрираща кола, сиреч даже не създават конкретна опасност за полицаите та да се налага такава стрелба. А те са реагирал все едно от колата са открили огън по тях с РПГ. Казвал съм го и преди - уважавам респекта с който се славят американските полицаи. Ама това си е чиста проба акция на болни мозъци - а трагичното в случая е че тия най много да ги преместят на бюро за някой и друг ден. Не че в БГ не се случва точно същото - ченгетата не смеят да пипнат истинските мутри, обаче падне ли им някой дето знаят че няма как да им скочи на ушите - жална му майка. Но поне такава канонада не смеят да правят.
Аз принципно най се кефя на английските полицаи. Ония с големите шапки и палките. Знаете ли кое ме изуми - когато застреляха един заподозрян в метрото - хората си направиха разследване, признаха си. А това ако беше в БГ (или пък в Щатите), оня веднага щяха да му прикачат две шашки с кабели, да му натъпчат една хартийка на арабски в джоба и - аре утепахме терориста, спасихме гражданите. А другото интересно беше, че това е бил единствения случай когато полицията се е наложило да прибегне до използване на огнестрелно оръжие на публично място в Лондон за последните 10тина година (не помня точно колко беше).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 28, 2006 2:43 pm |
|
 |
|
¶
|
Гледали ли сте филма "От нищо, нещо" ?
Та и вашата работа е същата. Нито сте били там, нито сте видели какво е станало, нито знаете точните причини така да стане и почвате да си чешете езиците.
Джурналистите обикновено се престарават в такива ситуации, защото така трупат известност, статиите и предаванията стават по четени, съответно получават по големи хонорари. Тъй че, не се ли позамисляте, че информацията може да се поднесе леко позамъглена и изкривена, или пък да е непълна ?
Понякога стават и такива грешки. Нима преди 2-3 месеца полицаи не застреляха възрастен човек край Велинград, ами още по фрапиращия случай от тези дни в Сливен, баща от упор да застреля син. Били на лов двамата, момчето видяло заек и завикало "Заек, заек", след което клекнало, бащата в този момент вдигнал пушката и се прицелил, в този момент момчето се изправило и от упор бащата го застрелял в главата.
След като има неумишлено застрелян човек, има ли значение дали с 1 куршум е застрелян или с 50 ? Страха е голяма работа, ако агентите са се уплашили, че престъпниците ги атакуват, не 50, ами и 150 куршума ще изстрелят. Обикновено статистиките сочат, че има повече застреляни полицаи на служебното си място, отколкото невинни хора застреляни от полицаи.
Така, че стига избивайте комплекси на тема US/BG. Няма как да си мерим пишките с тях  С гърци, сърби и румънци можем, но с тях не можем, поради много причини.
|
| Вто Ное 28, 2006 3:01 pm |
|
 |
|
vlado
|
@Цецо: Не съм се обидил ни най-малко... Тук не е идеалната страна на света - и тук се срещат идиоти, и то много!! И аз не знам точно как се е случила горната случка - детайлите са още в мъгла, но се надявам да станат ясни. Но да се правят обобщения... не съм съгласен. Свят широк, хора всякакви - и да се казва, че животът тук не е хубав заради някаква случка пред стриптиз клуб в Куинз, е меко казано неправилно. За това питам vassil какво точно има предвид - без обиди или нищо подобно, просто ми е интересно да чувам гледни точки.
|
| Вто Ное 28, 2006 3:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е аз не казвам че в Бг не стават подобни случки или че това е масова практика в УСА. Просто този в този случай според мен се касае за глупост + параноя + знам ли какво.... Пирев е прав, че дали са го гръмнали веднъж или 50 пъти на човеко му е все тая, предвид леталния изход. Но изводите които трябва да си направят психолозите за подобни полицаи са сериозни. Не става въпрос за първоинстинктивен страх. Еба ги и полицаите, ако се паникьосват от кола удряща ги на заден ход. В крайна сметка за това им плащат, за да си рискуват живота и да не се паникьосват. Щото ако оправдаем всеки паникьосан полицаи да си гърми сватбарски..... за чии са ми тия полицаи.
Иначе пак казвам полцията трябва да респектира - но това не е респект, а касапница.
А по въпроса за пишките - точно пък с хамериканци ще седна да си меря пишката. Че за чии ми е. Както и с другите балканци. Как пък не.
Ни те са цъфнали, ни ние сме вързали.
|
| Вто Ное 28, 2006 3:56 pm |
|
|