Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
PHP и MySQL 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение PHP и MySQL
Здравей те , искам да попитам за тази книга : Разработване на проекти за Web с PHP и MySQL

Автор: Люк Уелинг и Лаура Томсън :? Моля ако някй я има да ми каже дали си заслужава , дали е добра за начинаешти :oops:
мерси :roll:

Чет Фев 22, 2007 7:12 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: PHP и MySQL
JIJI написа:
Здравей те , искам да попитам за тази книга : Разработване на проекти за Web с PHP и MySQL

Автор: Люк Уелинг и Лаура Томсън :? Моля ако някй я има да ми каже дали си заслужава , дали е добра за начинаешти :oops:
мерси :roll:

Имам 3 общо кникги по "Web с PHP и MySQL", купени преди около 3 години, самият факт, че не им знам имената е показтелен :)
Моят съвет е да си вземеш отделни справочници (на хартия или е-вид) и да ползваш уроците в WEB, които ги има достатъчно и на български, а ако знаеш английски - море.
А по-нататък, вместо да четеш тъпите примери в общите книжки - инсталираш си един форум или електронен магазин на собствения компютър и гледаш как са го направили хората.
Впрочем, добре ще е, ако ти трябват за WEB да си сложиш и WEB сървър на компютъра.
Повечето ползват Апачи (има лесна и едновременна инсталация на Апачи, РНР и MySQL), но аз ползвам Abyss (напълно свободен за позлване и не съм имал проблеми с форуми, електронии магазини, новини и каквото съм пробвал, дори и с мои програми :) )

И другото, което е проблем, са дебъг срествата за PHP - пробвал съм една дузина и не съм си намерил подходящо (я не предава пост или гет параметри, я няма точки на прекъсване, я струва 1000USD и т.н.)

Пет Фев 23, 2007 3:03 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
http://w3schools.com/ - ето ти един много добър сайт

Започваш под ред - HTML, XML и чак тогава PHP. Сайта си има и примери, има къде да си приложиш знанията, има даже и тестове за проверка кавко си научил.

Пет Фев 23, 2007 4:15 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Мерси за инфото :roll:

Пон Фев 26, 2007 7:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]