|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:23 am
Нов геноцид .... генно модифицирани храни.
| Автор |
Съобщение |
|
omega_plus
Ранг: Ориентиран
|
 Нов геноцид .... генно модифицирани храни.
Задава се нов геноцид... снощи по bTV( къде другаде може така америка да промива  ) казаха, че и у нас трябва да се гласува да се разрешат генномодифицираните храни. За тялото това не е храна и имунната система почва да я атакува. Като я сринете можете да се разболеете от каквото ви хрумне. Остана да ни флуорират водата както в САЩ и ще заприличаме на дебели и тъпи американци, които са живи, но не знаят защо  Вижда ли ли сте на снимка генномодифицирани прасета, които фосфорисцират на тъмно - с присадени гени от морски фосфорисцираци организми. Представяте ли си - отрязаното парче месо свети в тъмното?!????!!! А генномодифицираните разтения надделяват над обикновенните и ги превземат, защото бубулечките не ги ядат. Те не са глупави, ами ние...
|
| Пон Мар 12, 2007 5:56 pm |
|
 |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
ехаааа имаме си природопоклонник
чудя се, като зема властта дали да отстрелям всички екофили, или да оставям по малко да се размножават. от една страна ако се отстрелят всички ще се лишим от едно вълнуващо забавление. от друга страна идеята да се опазват ресурсите и да не се изчерпват до край сама по себе си намирисва на екология, така че май по-добре да се отстрелят все пак...
|
| Пон Мар 12, 2007 8:43 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
светещите пържоли може да намалят сметките за ток в столипиново.  но може и да не ги намалят 
|
| Пон Мар 12, 2007 9:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Големия проблем не е дали ще се продават генно изменени храни, а дали това което ще пише на опаковката е истина. Ако аз като потребител имам гаранция, че когато пише "Няма генно модифицирани съставки", значи наистина няма, то какво пък да ги продават, който иска да ги яде.
Проблема в БГ, обаче както винаги е в спазването на правилата, тъй, че предвид географското положение и манталитет на българина търговец - по добре да са забранени тотално.
А иначе вече бистрихме темата - и там се стигна до една интересна мисъл - дали в Сомалия ще се мръщят на генно модифицирани храни?
А знаете ли коя е страната най-силно развиваща тая индустрия - Швейцария. Обаче за външно ползване, самите швейцарци са върли еколози. Нека им зле.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 12, 2007 9:11 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на една директива сме от това...
сега по магазите се продават евро-храни, които отговарят на 1002 изисквания на кой-ли-не за какво-ли-не и имат едва ли не 9001 сертификата. обаче нямат вкус.
като малък нямаше начин да мина покрай кебапчийницата на пазара и да не ми потекат лигите.
кашкавала оставаше мазно петно на амбалажната хартия, ако не го прибереш навреме в хладилника
сиренето си имаше определен вкус.
за киселото мляко да не говорим - кисело си беше
водата от чешмичките по градинките ставаше за пиене
сега не знаеш това дето ти го продават за сирене от какво е - има вкус на соев продукт
киселото мляко може да седи 2 седмици и да не вкисне
за салами и луканки да не говорим (кремвиршите от месо!). аз прилагам научния подход на пълното изчерпване. в метро ходя с тефтерче каква луканка НЕ трябва да купувам. вече 4 страници са изписани, надеждата намалява с всяка покупка
|
| Пон Мар 12, 2007 9:22 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Това с отстрелването не е интересно. Такива технофили като теб е най добре да им се реже главата,собственоръчно и с меч
И не от зла умисъл а за ваше добро. Точно главата ви пречи.
|
| Пон Мар 12, 2007 9:29 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да, както казва една баба "това сега дъжд ли е, не мокри"
и аз да се оплача - навремето какви женски имаше, като ги погледнех и се надървях на секундата, не като сегашните 
|
| Пон Мар 12, 2007 9:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
сега оставаш надървен за секунда, така ли?
може да е от сиренето или млякото...
или от пролетния дъжд през 1986-та
|
| Пон Мар 12, 2007 9:37 pm |
|
 |
|
zaphod
|
аз? технофил? братче, аз не си знам какво ми е дъното на компота, само знам че професора му е 750 мегахерца, гесеема ми е чернобял. към болните от технофилия изпитвам единствено незлоблива насмешка примесена със леко състрадание. обаче природопоклонниците са друго нещо, за тях никава милост. 
|
| Пон Мар 12, 2007 9:42 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Много от постовете ти в тази част на форума си миришат на технофилия
Изчети си ги и може да разбереш нещо за себе си. Не знам дали ще ти хареса.
|
| Пон Мар 12, 2007 9:54 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ако ти миришат на технофилия, значи носът ти не е в ред.
|
| Пон Мар 12, 2007 10:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хората искат хем да е евтино, хем да е "органик". Тук поне като застанеш на двата щанда в магазина и видиш как на единия щанд храната ти струва 400$/месец, а на другия - 1600$/месец и много бързо решаваш според това, което имаш в порфейла коя храна ти харесва повече. Въпреки всичко, след като направиха и от "органик" идеята индустрия и взеха да продават въпросните храни и в Уолмарт - аз съм склонен да минавам с по-евтините, генномодифицирани и каквото са там друго храни, от колкото да плащам 4 пъти по-скъпо само заради един надпис "органик". Та това трябва да се запита и автора на темата - дали е готов да дава 20 лв./кило за "органик" пържоли или може да мине и с тези от 8 лв./килото дето светят на тъмно  . В масовия случай потребителя избира да не е с толкова изтънчен вкус  . Забравих да попитам - ти колко "дебели и тъпи американци" си видял лично?  То верно, че не всичко е като в холивудски филм, ама пък от друга страна България е на второ място в света по затлъстяване на учениците и на едно от челните за останалата част на населението. Ооо - забравих обаче, че ние имахме едновременно 3-ма световни шампиони по шах, т.е. не сме едновременно дебели и толкова тъпи като американците  .
http://www.dnes.bg/article.php?cat=5&id=33684
Ей тука една презентация от European Health Forum 2005, .pdf формат:
http://www.ehfg.org/typo3/fileadmin/Ima ... _final.pdf
The challenge of obesity in the WHO European Region:
http://www.euro.who.int/document/mediac ... s1305e.pdf
|
| Пон Мар 12, 2007 10:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ееее айде да не споменаваме дебелите американци, дебели са си, просто са по тлъсти от нас погледнато статистически, особенно жените, всъност аз забелязах че процнтно към съответния пол, има доста повее дебели жени от колкото мъже. Но това едва ли е вследствие от генно модифицираните храни, те са се появили сравнително скоро, а ефекта с енаблюдава масово във всякакви възрасти, а и предполагам преди 15 години е било почти същото, изобщо хранит и начина на живот епроблема .. и някой да обесни на тъпите американки це като дъвчат тиктак и пият безалкохолна кола няма наин да отслабнат като замезват с колата с шоколадови сладки ......значи веднъж в кинкос гледах една дето твърдо подчерат диетична кола, и в същото време нагъна две шоколадови понички .. или каквото беше там сладкишче, едно със солидно количество шоколад, една друга пак така натвърди на диетично пепси, обаче излапа толкова манджа колкто аз не мога, това беше в панда .... така че ... иначе тая със сладкишчето наистина не беше дебела, еда ли обаче защото иеше диетична кола
А за вкусовете на плодовете .. абе и там и тук вече вкусът е еднакъв, дори съм си купувал там много читави ябълки, доста по хубави от тези тук на фантастико. Преди две години в гърция ядох една салата, в някакво селце, ами и сиренето и доматите имаха вкус който не бях опитвал от години, такава салата едно време баба ми правеше на село, това е било сигурно преди 15 години, това по магазина в момента няма нищо общо, тъй де ... няма вече особенна разлика.
После не знам дали телетата имса генно модифицирани, но в БГ такова телешко не съм намирал като това в щатите.
Значи да не помисли някой че съм американо фил, напротив, обаче което си е, си е ......
|
| Вто Мар 13, 2007 12:05 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
От ядене на генно-модифицирани храни се стига до тук: http://www.slackpack.net/?q=node/288 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 13, 2007 9:00 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хайде, хайде, кой знае ти колко генно модифицирани крави си изял ... с тая щанга ...... 
|
| Вто Мар 13, 2007 9:37 am |
|
|