Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
PayPal и България 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение PayPal и България
Да ни е честито приемането на България в PayPal. :):):) Веч може спокойно да си пазарувате от e-bay и да плащате през paypal. Приемат се както Visa, така и Visa Electron, МasterCard.
Но имайте едно на ум. Преди месец си поръчах до БГ една малка пратка от e-bay, и гадните пощаджии я откраднаха. Така че ако е по-скъпичко - ползвайте застраховка :)
Приятно пазаруване :)

Вто Май 29, 2007 11:16 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А стига бе. И работи и с Visa Electron? Да не повярваш, имало и ползи от членството :) Е естествено остава въпроса с малоумието наречено български митници при пазаруване от извън ЕС. Щото то в ЕС трудно вече се намират нещо по изгодно от БГ.

А като ти я отмъкнаха гадните пощаджии, тя на регулярна поща ли беше? Щото от куриер едва ли могат да я гепят...

Вто Май 29, 2007 11:28 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
А като ти я отмъкнаха гадните пощаджии, тя на регулярна поща ли беше? Щото от куриер едва ли могат да я гепят...

Обикновена поща, за съжаление. Няколко пъти съм си пазарувал по същия начин само че до адреса ми в Белгия и никакви грижи. Първия път когато се опитах до България и ... :(.

А иначе от ЕС трудно се намират нещица по-изгодно, но ето само няколко примера който съм си хареса и/или поръчал -
http://cgi.ebay.com/2x-BATTERY-BST-30-CHARGER-FOR-SONY-ERICSSON-K700-K700i_W0QQitemZ280119465254QQihZ018QQcategoryZ42421QQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/50X-New-5mm-4-Pin-RGB-Common-Cathode-LED-8-000mcd-F-R_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33713QQihZ015QQitemZ250118689072QQrdZ1
и още много кой каквото си хареса, за всеки има по нещо, от време на време излизат доста итнересни оферти :)

Вто Май 29, 2007 11:46 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: PayPal и България
GTN написа:
Да ни е честито приемането на България в PayPal. :):):) Веч може спокойно да си пазарувате от e-bay и да плащате през paypal.
...

За съжаление можем само да плащаме за сега. Т.е. пуснали са ни само в предверието. Не можем да получаваме пари чрез PayPal което спред мен си е чиста дискриминация и протекционизъм на техните продавачи :evil:

Вто Май 29, 2007 2:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
доколкото знам преди време Paypal е бил отворен и за търговци но след като за 6 месеца 90% от транзакциити били измами решили да махнат България от списъка с търговците, потърси с гугъл по темата и ще прочетеш историята
така че това не е никаква дискриминация, просто хората си защитават бизнеса
а ние сами сме си виновни че измамниците тук са повече от нормалните хора

Вто Май 29, 2007 3:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Взехте ми думите от устата :wink:
1. Да, идиотията с митниците и крадливите пощаджии си остава. Надявам се след няколко години нещата да се нормализират, ама до тогава не знам :-(. Преди няколко седмици пратих един колет с кондензатори на един приятел и като ми описва как точно трябва да се разправяш със служителките в митницата, косата ми настръхва. И то добре, че аз бях изпращач - защото ако трябва да молите някой западен контрагент да праща "фактури" на БГ митница (и то на невалиден мейл адрес), не знам как ще ви падне eBay feedback score.
2. Хората си пазят бизнеса, да - и наистина гледат главно статистиките. Ако 90% от транзакциите са били измами, просто забраняват търговци от България, въпреки че по този начин ще изгорят 10% честни хора. Ама ако статистиката показва такова разпределение, няма начин :?.

Вто Май 29, 2007 5:08 pm
Профил WWW

Мнение 
И на мен скоро ми се потурчи една пратка, няколко чипа за жълти стотинки бяха и не ми се даваха пари за куриер.
Много се учудих като не пристигна. След около 3 месеца обаче пратката ми беше върната - без никакви обяснения...

Та склонен съм да вярвам че пощаджиите не са само крадливи ами и доста немърливи - забутат нещо някъде и после го откриват по време на пролетното почистване ;-)

Вто Май 29, 2007 5:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами те хората са си го казали - за толкоз пари толкоз. :)

А иначе митниците... кво да ги коментираме. Те и в момента газ пикаят, че ЕС пратките им се изплъзнаха от ръчичките. Направо си бях сигурен, че ще се нахвърлят стръвно да ни тровят живота при всеки случай на пратка извън ЕС.

В интерес на истината куриерите (DHL, Fedex) някакси заобикалят митниците в повечето случай (семпъли, частни колети и пр.). Досега семпъли през тях никога не са ми спирали на митница. Докато веднъж с регулярна поща - и плащай мито. Друг един път пък се появи след месец и половина - отворена с лепенка "Митнически контрол". :)

Общо взето ако на DHL пратка пише колет с книги на частно лице и вътре го нахакаш с хероин, шанса да мине без митнически контрол е сериозен. Явно куриерите не ги тормозят много. Сигурно си снасят. Но така пък печелят клиенти.

Вто Май 29, 2007 6:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Fedex не могат да минават ако на пратката получателя или изпращача е фирма и обявената стойност е над 22 евро. Вече е пробвано.

Вто Май 29, 2007 7:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Общо взето ако на DHL пратка пише колет с книги на частно лице и вътре го нахакаш с хероин, шанса да мине без митнически контрол е сериозен. Явно куриерите не ги тормозят много. Сигурно си снасят. Но така пък печелят клиенти.

при положение че всеки ден се обработват по няколко хиляди куриерски пратки познай кой митничар ще иска да погледне във всеки пакет какво има, това си е абсолютно безмислен труд
то затова си има "оценка на риска" и се отваря избирателно, например ако всеки месец ти идват буркани с картофено пюре от колумбия по DHL ...

иначе ако си г-н никой и ако си решил да прекараш 1 кг хероин да сигурно има голяма вероятност да мине, но ако това ти е работата и го правиш постоянно вероятноста да те пипнат мисля е голяма :)

ако пратката е над 20 EUR и идва от страна извън ЕС задължително минава митница без значение как идва поща, куриер и прочее

Вто Май 29, 2007 8:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пратките се отварят без значение дали от митницата ,дали от пощите!На няколко пъти от пакети са ми липсвали части,макар и фигурирали във фактурата с описа.Така че няма избирателни неща.Отварят наред,пък ако няма-няма.Иначе може да пропуснат нещо.

Вто Май 29, 2007 9:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като си платите за куриер - плащате услугата "от врата до врата".
Става така, че не се изпълнява. Номера минава, защото никой не протестира. Всеки или търси връзки в митницата, или покорно си губи времето и си и плаща, или по другначин примирено си казва, че това е положението и няма как иначи, или ...
Трябва да стане голям международен скандал, та нашите катили да се сетят, че след като си плащаш, трябва да си получиш услугата в срок, и да не ти губят времето.
PS Аз веднаж пробвах да протестирам, но си и платих и си загубих и времето и си скъсах нервите, но достовката ми беше спешна и не можех да си рискувам повече договора.

Сря Май 30, 2007 12:04 am
Профил WWW

Мнение 
Това, че имало измами мен какво ме интересува. Аз измами не правя и се чувствам дискриминиран от страна на PayPal !
Навсякъде се правят измами, но им е най-лесно да ни резнат, защото много добре знаят, че няма да има негативни последици за тях.
А и статистиките са за това да обслужват нечии интереси :idea:

Сря Май 30, 2007 2:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
lz написа:
Това, че имало измами мен какво ме интересува.

мисля че на тях вообще не им дреме дали те интересува или не

хората искат да правят бизнес не да се занимават с измамници и това не е дискриминация

Paypal е частна компания не европейската комисия та да им дреме дали се чустваш дискриминиран или не

представи си сходна ситуация - имаш магазин за хляб в циганското гето, за първия месец откакто си отворил ти разбиват магазина и вземат стоката 25 пъти от общо 30 календарни, накрая теглиш чертата и излиза че вместо да правиш бизнес храниш циганите без пари и затваряш магазина, ще ти пука ли че няколко циганина които честно са си купували хляб от теб протестират и се чувстват дискриминирани задето си затворил магазина?

така и с Paypal като се оправи циганията тук (т.е. като хванат някой че прави измами с карти да влиза в затвора) предполагам няма да имат нищо против да правят бизнес с българия

Сря Май 30, 2007 5:10 pm
Профил

Мнение 
Аналогиите са хубаво нещо, но често водят до отростяване на нещата и маскиране на истинския проблем :)

Чет Май 31, 2007 12:30 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]