|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:13 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 цариградско ... море
до вчера не бях минавал с кола по навия асфалт. само бях слушал коментари.
не само, че е на вълнички, ами е и на стъпълца. загледах се и по шахтите. няма начин да не мръднат пак, щото нищо не е променено (технологично).
бат'бойко ни говореше за някаква нова тенология за преасфалтиране, а като минавах пеша от там, ми направи впечатление, че повечето машини са на възраст, позволяваща им да гласуват. и това не е недосатък само на този участик - същото е пред зала универсиада (а тогава изобщо не бързаха със сроковете), на сливница и още много по-малко натоварени улици.
зам-кмета даже се изтъпани:
видите ли, това било фючър, а не дефект. разбира се има и политически аскпект:
ами коментирахме ги. и какво от това?
изпълнителя вероятно има вина. но като знам как се организират търговете и какви безумни условия се залагат в тях, вероятно половината вина е на общината. защото в повечето случаи се оказва, че изпълнителя е направил точно това, което е по задание. а заданието е изцяло погрешно... кой ли идиот е записъл да се сменят 5см от настилката? явно хората си нямат идея колко са 5см.
|
| Пет Авг 24, 2007 9:34 am |
|
 |
|
3aek
|
да бе ама завършиха 2 дни предсрочно 
|
| Пет Авг 24, 2007 4:47 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами първата цитирана мисъл е много вярна. Факт е че когато се прави преасфалтиране пътя става неравен. Друго е вече онова дето му викат рехабилитация или още ремонт. При първия случай дупките се запълват и се бичи асфалт отгоре. Да ама машината слага примерно 5 см. навсякъде и като ти е неравно отдолу става неравен и новия асфалт колкото и да се опитват да го мачкат с валяците. Рехабилитацията е друга риба вече - там стържат на нивото на дупките и тогава основата става равна. По-дълбоките дупки пак се запълват и въпреки всичко пътя става добре. Вие софиянци трябва и на това да се радвате, щото има градове (Търговище например) където до оня ден половината им главни улици бяха с асфалт от комунистическо време - не дупки ами все едно са минали американците с клъстерни бомби. Сега не знам предизборно дали са направили нещо.
Братовчедка ми е шеф на лаборатория към ИАП. И понеже все я бъзикаме за качеството на пътищата и тя все се хваща, та тя ми е обяснявала на дълго и нашироко как, защо, къде и кога. Освен това пътищата навремето като са проектирани не са мислени за такова натоварване. А когато основата на пътя е хилава, после и асвалта не устисква.
|
| Пет Авг 24, 2007 6:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе не знам ... гледаха във вегас как издоха едно пърче от 215-ката покрай къщи, и псле си го асфатираха и нямаше вълнички ... акво сега, техните машини ли ядът по равно, или ншите машни полагат по криво ....
|
| Пет Авг 24, 2007 7:22 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Сега се готвили да правят ремонт на ремонтирания участък  . Умрах да се смея, аз ви казвам, че още влакове взривяваме тука ...
|
| Пет Авг 24, 2007 8:17 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Определено имат проблем. Минах миналата седмица по маршрута, тъкмо го бяха пуснали - беше гладък, сега минах отново и в двете посоки - доста се усеща друсането. При първия дъжд истината ще лъсне с пълна сила.
|
| Пет Авг 24, 2007 8:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Никаква иситна няма да лъсне, по скоро ще потъне .. под 20-30 санта вода ...
|
| Пет Авг 24, 2007 9:42 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Добре, че одраха само 5-6см от асфалта, а онова отдолу е правено от мръсните комунисти и се е спекло.... Че току виж си се оказал прав за сантиметрите вода. 
|
| Пет Авг 24, 2007 10:58 pm |
|
 |
|
123
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 10:50 am Мнения: 105 Местоположение: Перник
|
Асфалт се прави с малко повечко битум(зифт) и с речни камъчета. А това тука даже не щат да го промият. Пляка, каменна прах. Без еластичност и добра връзка между съставките какъв асфалт ? Да не говорим, че след месец-два трябва да се мине пак и да се залеят пукнатините. А не после да реват, че ледат пукал настилката.
|
| Пон Авг 27, 2007 8:52 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
И аз минах днеска от там. То направо с просто око си личи, че е на вълничи асфалта. И съм почти убеден, че така ше си остане.
|
| Пон Авг 27, 2007 1:10 pm |
|
 |
|
lz
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Ще стане много интересно след няколко замръзвания и размръзвания 
_________________ LZ
|
| Пон Авг 27, 2007 10:49 pm |
|
 |
|
quad
|
Почти нищо не е направено, ремонтират само един булевард в момента и сега по него има основно траншеи и окопи. Още един уж вече преасфалтираха, но шахтите все още са доста под нивото на асфалта и вчера през нощта за малко да залитна в една ограда в опит да не налетя в изкопа, тъй като започнали да заравняват шахтите, стигнали до средата на отсечката и там, където вече си с максимално разрешената скорост от 40км/ч, излизат изкопите и естествено знаци, че пътя е още в ремонт - няма.
Освен това щели да слагат 6 нови светофара, който според мен повече ще пречат, отколкото помагат. Последния, който сложиха запуши движението на кръстоището до икономическия техникум, защото сложиха високи бордюри и сега в едната посока пътя е толкова тесен, че 2 коли една до друга не могат да минат и се нареждат в колона по една за наляво и направо!!! Като дойде зимата ще настане екшън
За състоянието на малките улици и из кварталите няма да говоря, там понякога минавам по тротоара, защото друса по-малко.
Наскоро ремонтираха околовръстното, което разбира се не пречи коли и камиони да подскачат по него.
В момента е в ремонт отсечката Шумен - Търговище, голям благодат за автомонтиорите и гумаджиите в града. Пусковия срок на трасето е 5год. и хич не си дават зор...
п.с. Лети америкаснки бомбандировач над Търговище и единия пилот пита:
- Брях, и тука ли сме бомбандирали, бе?
Колегата му:
- Не бе, тука си е така!!!
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Сря Авг 29, 2007 2:36 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
...ах мааму, аз миналата година пътувах до Преслав и минах от там щото между т-ще и преслав е пооправено, ама през града си беше кошмар направо. Нас тука ни пооправиха малко последните 2 години. Те сега чувам че и към Омуртаг ремонтирали пътя - преди три години го правиха и сега пак
Ама иначе кръговото на околовръстното направо е невероятно с предимствата 
|
| Сря Авг 29, 2007 10:20 am |
|
 |
|
quad
|
Кръговото си е добре вече, крайно време беше да направят околовръстният път с предимство и без това засилените коли София - Варна си минаваха без да чакат никой.
Явно нещо предизборно е станало, щото вчера успях да се нахендеча на две нови разкопани отсечки, ама освен разкопките друго не се вижда да е направено. Като гледам как летят ремонтите, за зима 2009 таман ще се закърпят. Един приятел днес сподели, че му е много чудно как хората си карат личните коли в града  , ама мен вече не ми пука, щото цялата ми предница е разбита, джантите са като оръфана мекица, амортисиорите само се возят в колата и нищо не правят вече, та сега карам LOW RAIDER и се люлям по пътищата. Минеш през дупка, все едно си минал 3, далаверка  Не плащам за гондола и се возиш като в американски филм :П.
Оооо, да се похваля, нашите умници, затворили прекия път към "Галерията" от едната страна, но от другата никой не сложил знак че пътя вече е без изход, и моя милост за половин час успя да наброи 9 автомобила дет се попрее*аха да минат оттам. Сега за да стигнеш "Борово око" трябва да обиколиш половин километър по първокласния път!!! Евалата.
Заповядай отново в Трг-то, не се притеснявай, дупки има за сички в изобилие, дашни сме
А пък ми е мечта да си карам колата из града, да търся дупки и да не мога да намеря...ехх мечтиииии....
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Пон Сеп 03, 2007 12:10 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мани, верно ние в София мрънкаме за дупки, ама аз веднъж минах през Търговищи и верно е ад. Това и Враца са ебати кратерните пейзажи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 03, 2007 8:32 am |
|
|