|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:47 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
калкулатор за заплати (за работодатели)
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 калкулатор за заплати (за работодатели)
попадна ми този линк:
http://www.danacite.netinfo.bg/Calc3/index.html
пример:
1000лв чисто -> 1414.74 бруто + 547.05 данъци = 1961.79 разход за работодателя
|
| Пон Авг 27, 2007 9:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хубаво е всеки който работи и взима заплата да погледне този софт, за да разбере колко наиситна струва на работодателя си ..... а и може да прецени кое му е по изгодно, да взема чисто 1000 декларирани, или да взема чисто 1800 при 180 декларирани ... сметнато най просто една година 9600, 30 години 280.000 без да смятаме лихвите .....
|
| Пон Авг 27, 2007 10:03 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И какво? Тоя калкулатор ще впечатли ли магазинера като искам да си купя кашкавал?  Да пробвам ли да му обяснявам, че на моя работодател му е много трудно в бизнеса и затова ако може да ми даде кашкавала с 30% отстъпка?
Всеки с проблемите си. До преди 10 години в БГ онеправданите бяха работниците, на кяр бяха работодателите. При почти същата пройзводителност на труда се плащаха 3-4 пъти по ниски заплати.
Сега нещата се обърнаха. Има остър недостиг на работници, границите са отворени, с две думи на кяр са работниците, проблема е на работодателите.
Едно уточнение - тука говорим за съвестни работодатели и съвестни работници с що годе добра квалификация и бизнес на светло. Щото иначе вариациите са безкрайни.
Мойте уважения, ама при реална годишна инфлация около 15-20%, просто няма как да работя повече от 2 години на една и съща заплата. Да му мислят работодателите ми....
Ей заради всичко това, като чуя някой да циври против 10% плосък данък и ми иде да му ..... тиквата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Авг 28, 2007 8:42 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мдаааа съглссен съм за данъка, и не само той ....не се кефя държавата да прибира почти толкова колкото и работника, държавата не прави нищо, нито за работодателя, нито за работника, ако изключим жалките и опити да го "защитава" като видиш ли принуждава работодателя да му декларира целия доход .... само дето не защитава работника ами си пълни джобовете защитава себе си, да им аповечко пари за лимузини, заплати на депутати и др. подобна паплач, която нищо не прави. Реве за тия данъци и осигурки, защото всичко което го е имало е изхарчено, и не мое да плаща на манговците социалните и на пенсионерите пенсиите ...... а аз не мсля че е редно да го прави ... ако си инвестирал в губещи акции дали някой ще ти възстанови парите ... а ако парите ти са в фалирала банка .... защо тогва пенсионните вноски в фалирала държава да се възстановяват ?
|
| Вто Авг 28, 2007 9:06 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако осигуровките бяха по пратити, т.е. лични, резултатите щяха да са много интересни.
аз лично щях да внасям максималните позволени здравни и пенсионни осигуровки, ако съм сигурен, че са само за мен.
но това са мечтииии...
|
| Вто Авг 28, 2007 9:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
В БГ е най-интересно да си самоосигуряващ се и да правиш около 10 минимални работни заплати на месец. На някой ако му се смята - може да види, колко чисто като пари ще ти останат  .
Дедо - нали има и втори стълб за осигуряване, дето беше доброволно-задължителен или някакъв подобен супер як термин  . А май и трети стълб се готвеха да въвеждат. Аз от втория, докато бях в БГ - бях все на минус, защото фонда ми вземаше повече комисионна, от колкото печалба успяваше да ми докара  .
|
| Вто Авг 28, 2007 10:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ааа, вече мръднаха малко прецентите на "доброволност". сега съм на печалба от 3.20 на година.
ама и фонда е на печалба, гледам нова сграда си дигнаха.
|
| Вто Авг 28, 2007 11:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е па как няма да е на печалба фонда, като има кой да им дава пари, а те пенсии в блзките 10-15 години няма да изплащат ..... ехххх що се занимавам с глупости а не направя един пенсиоен фонд, и една застрахователна, та да се застраховам при мене си ......пък щото нищо не разбирам ще фалирам след 6-7 годинки, ама рискове на провесията ... и застрахователата ще фалира и щото и от това не разбирам ..... та както един народен герой казва, та тогава да видиш що е келепир .....
|
| Сря Авг 29, 2007 8:43 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|